Pagina 1 van 1
Madeleines
Geplaatst: 21 apr 2009, 18:53
door martinkay
Kan iemand mij helpen aan het basisrecept voor madeleines de orginele
Re: Madeleines
Geplaatst: 22 apr 2009, 22:00
door gawein
hey,
Dit is een oud recept van michel roux maar gebruik dit zelf ook en werkt super.
2eieren
75 gr suiker
10 gr bruine suiker
mespunt zout
90 gr bloem
2,5 gr bakpoeder
vanille
90 gr gespolten boter ( afgekoeld)
10 gr heldere honing
boter om in te vetten
eieren, beide soorten suiker en zout in kom en meng met spatel tot homogeen mengsel.
bloem en bakpoeder door mengsel vouwen.
als laatste afgekoelde boter en honing toevoegen.
kom afdekken met palsticfolie en 30 minuten laten rusten.
afbakken op 220 graden
Re: Madeleines
Geplaatst: 23 apr 2009, 09:05
door martinkay
oke dankje maar hoeveel minuten ongeveer 10 ?
Re: Madeleines
Geplaatst: 23 apr 2009, 14:37
door gawein
in het boek staat geschreven voor kleine 5 min en grote 10 min. Maar elke oven is anders en zou zelf beetje zien
veel succes alvast.