Pommes souffle

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Pommes souffle

Bericht door Leo » 08 feb 2009, 16:59

Zag net de pommes souffle weer eens voorbij komen!
Welke aardappel kan je het best hiervoor gebruiken?

[url=mms://wm1.streamzilla.jet-stream.nl/chefsonline/chefs/larive002.wmv]Pommes Souffle op chefsonline[/url]

Afbeelding
Hier op de achtergrond, bij de bokkedoorns.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Pommes souffle

Bericht door Cees » 08 feb 2009, 21:01

Weet niet welke er het beste voor is, maar op dit moment gebruiken we gewoon agria...en dat gaat prima
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Pommes souffle

Bericht door Leo » 08 feb 2009, 21:17

heb je het zelfde resultaat? en, waar geef je het bij?
Hoe heet frituur je? en waarin?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Pommes souffle

Bericht door jeroenbr » 09 feb 2009, 00:25

Je hebt een aardappel soort nodig die heel bloemig is.
Je hebt dus oa. keuze uit de: Eigenheimer, Irene of de Resonant

Zie ook
http://www.chefsonline.tv/chefs/detail/ ... uffl%C3%A9

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Pommes souffle

Bericht door Cees » 09 feb 2009, 15:46

Leo schreef:heb je het zelfde resultaat? en, waar geef je het bij?
Hoe heet frituur je? en waarin?
Arachide en ongeveer 170 C
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: Pommes souffle

Bericht door nickvdwater » 24 feb 2009, 01:35

Haha toevallig ben ik de kok in dat filpje bij la rive, wij gebruiken de 5kg zakken schone bonken van hanos/sligro. er zit een middel in waardoor ze niet snel verkleuren en je souffle gelijkmatig kleurd

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Pommes souffle

Bericht door Cees » 24 feb 2009, 12:30

nickvdwater schreef:Haha toevallig ben ik de kok in dat filpje bij la rive, wij gebruiken de 5kg zakken schone bonken van hanos/sligro. er zit een middel in waardoor ze niet snel verkleuren en je souffle gelijkmatig kleurd
Dat zijn agria's :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

dverschuur
Berichten: 7
Lid geworden op: 04 feb 2010, 18:14

Re: Pommes souffle

Bericht door dverschuur » 01 mar 2011, 13:17

Aardappels in dunne plakjes snijden,

1 plak bestuiven met aardappel zetmeel
andere plak bestrijken met eiwit

op elkaar vouwen en frituren!

Plaats reactie