pepermunt

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
Plaats reactie
erick.dijk
Berichten: 12
Lid geworden op: 03 jul 2007, 09:08
Locatie: leiderdorp
Contacteer:

pepermunt

Bericht door erick.dijk » 15 jan 2009, 22:39

Hoi,

Allemaal de beste wensen voor 2009.

Weet iemand een goed recept voor pepermunt, ik heb die van de Librije geprobeerd maar daar klopt niet veel van, het recept kan je hier vinden. http://www.derestaurantsite.nl/recipes/86

Ben benieuwd.

gr,
Erick

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: pepermunt

Bericht door Maurits » 15 jan 2009, 23:51

Fondant maken met een paar druppels pepermuntolie. Ik heb helaas nu niet het recept bij de hand......In februari wel.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: pepermunt

Bericht door Airborne101 » 11 mar 2009, 18:14

het is nu maart,, en ik eet altijd pepermunt,, en met de crisis word het alleen nog maar duurder :lol:
dus ik ben er eigenlijk ook wel benieuwd naar :)

gr dion

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: pepermunt

Bericht door chef-dave » 11 mar 2009, 18:22

820gr suiker
310 ml water,
200gr bloemsuiker
8 druppels muntolie

Water en suikerkoken tot 121°c
bij het bereiken van deze temperatuur de bloemsuiker en olie er onder mengen en uitstorten op een gastronorm rijkelijk bestrooid met bloemsuiker
hierover ook bloemsuiker en laten afkoelen.
smakelijk
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: pepermunt

Bericht door Airborne101 » 11 mar 2009, 18:34

2 vragen,,

waar kan je muntolie halen?
en
waarom een temperatuur van 121? waarom niet 120?


gr dion

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: pepermunt

Bericht door Maurits » 12 mar 2009, 08:41

500g suiker
118g water
82g glucose
pepermuntolie naar smaak

Alles verhitten tot 121C (hoger kan ook, lager ook; afhankelijk van hoe hard je je fondant wilt). Daarna in je foodprocessor gooien en ongestoord laten rusten tot het 60C is. Dan een paar druppels pepermuntolie erin en draaien maar. Door laten draaien totdat je je gewenste kristalstructuur hebt.

Storten, afkoelen, afdekken en uit laten harden.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: pepermunt

Bericht door Maurits » 12 mar 2009, 08:42

pepermuntolie kan je kopen bij de meeste natuurwinkels en De Tuinen. Koop niet de chemische, want die is volgens mij niet eetbaar (is meer voor van die geurpotjes).
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: pepermunt

Bericht door Airborne101 » 14 mar 2009, 18:01

ok,,

en fondant, is dat het beslag wat je hebt gemaakt?

enuh,, waar kan je een foodprocessor mee vergelijken?, een blender?

mvg Dion

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: pepermunt

Bericht door chef-dave » 14 mar 2009, 20:10

Om het eenvoudig uit te leggen :fondant is het witte spul dat je op koffiekoeken strijkt. Het is eigenlijk zetmeel dat onder hoge druk werd gekookt en zo fondant (niet te verwarren met fondant chocolade) vormt. Het word ook nogal eens nagemaakt met bloemsuiker en eiwit, maar is dus totaal niet hetzelfde.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: pepermunt

Bericht door Maurits » 16 mar 2009, 08:34

Airborne101 schreef:ok,,
en fondant, is dat het beslag wat je hebt gemaakt?
mvg Dion
Ik ken fondant als 100% suikerpasta, gemaakt door suikersiroop 'romig' te slaan. Vergelijk het met ijs, als je een sorbetmengsel meteen invriest vormt er zich een hard blok ijs. In een ijsmachine daarentegen worden ijskristallen klein gemaakt door voortdurend onder koeling de boel te draaien. Die fijne kristallen geven dat lekkere mondgevoel.
Airborne101 schreef: enuh,, waar kan je een foodprocessor mee vergelijken?, een blender?
Magimix met mes
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: pepermunt

Bericht door Airborne101 » 16 mar 2009, 18:23

ok fondant is duidelijk;)

maar magimix met mes :roll: ,,,
uhm,, kan iemand mij dit uitleggen :P ?

gr dion

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: pepermunt

Bericht door Maurits » 16 mar 2009, 20:31

Afbeelding
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: pepermunt

Bericht door jeroenbr » 16 mar 2009, 20:45

1750g suiker
50g glucose
6 dl spa blauw
300g poedersuiker
2,2 pepermunt olie

Suiker, glucose, spa blauw opkoken tot 121,5 celcius
Van het vuur halen, poedersuiker erbij. Pepermunt olie erbij

Storten in een bak met een goede laag poedersuiker. Zonder druk af laten koelen.

DarwinAwards
Berichten: 25
Lid geworden op: 22 apr 2009, 11:06

Re: pepermunt

Bericht door DarwinAwards » 19 jun 2009, 16:21

Pepermunt recept van de Librije is niks mis mee. je hebt vast iets verkeerd gedaan.

Plaats reactie