Pagina 1 van 1

Brood recepten

Geplaatst: 28 sep 2008, 22:46
door Webmaster
Plaast hier de broodrecepten (klein, groot luxe brood recepten maakt niet uit)

broodjes piccolo's

Geplaatst: 28 sep 2008, 22:58
door chef-dave
Piccolo's
2.5 kg bloem (sterke bloem)
1.5 l water
50 gr zout
70 gr gist (levend)

Re: Brood recepten

Geplaatst: 10 dec 2008, 17:45
door wouterkik
goed witbrood:

7,2 kilo bloem
100 gr. suiker
3,6 kilo water (lauw)
320 gr gist
400 gr zonnebloemolie
200 gr zout

bloem en suiker mengen (beste in zo'n grote kitchenaid)
dan water en gist mengen en langzaam bij bloem en suiker toevoegen.
dam olie en dan zout erbij. dat moet 1 massa worden.

toen ik het een keer maakte terwijl ik samen met een franse toppatissier (luce Debove, nummer 2 in 2000 en nummer 3 in 2004 in frankrijk) stond als gastchef (4 chefs van hotel du cap ferrat in nice) en gaf me de tip als je meer water nodig heb, dan moet je er ijsklontjes bij doen en als je geen witte stipjes op je eindresultaat wilt moet je zout in een deel van het water laten oplossen.

Re: Brood recepten

Geplaatst: 09 jun 2009, 12:31
door Flo
Focaccia
800 gr bloem
5 dl water
1 dl olifolie
15 gr suiker
20 gr gist
15 gr gist(droog)
rozemarijn/tijm naar eigen inzicht
olijfolie en fleur de sel om mee te bestrooien

Re: Brood recepten

Geplaatst: 09 jun 2009, 12:32
door Flo
krentenbrood
800 gr bloem
160 gr krentenbroodpoeder(te krijgen bij bijv hanos fo bakkerijgroothandel)
100 gr gist
4 dl water
16 gr zout

Re: Brood recepten

Geplaatst: 09 jun 2009, 12:42
door jeroenbr
-

Re: Brood recepten

Geplaatst: 22 jun 2009, 10:44
door Sander01
Tussengerecht - Coquilles Saint-Jacques

Coquilles Saint-Jacques met eekhoorntjesbrood en groene asperges.

Voor de bereidingswijze, zie deze video.

Re: Brood recepten

Geplaatst: 22 jun 2009, 14:48
door Pinxo
:? twee woorden die niet helemaal doorgekomen zijn denk ik: "je" en "broodrecepten"

Re: Brood recepten

Geplaatst: 22 jun 2009, 18:55
door Leo
nou goed..eekhoorntjes BROOD? :mrgreen:

Re: Brood recepten

Geplaatst: 28 jun 2009, 21:06
door chef-dave
:lol: :lol: wel benieuwd naar de rijstijden van dit brood,lol.

Re: Brood recepten

Geplaatst: 02 sep 2009, 10:33
door Emiel
Flo schreef:Focaccia
800 gr bloem
5 dl water
1 dl olifolie
15 gr suiker
20 gr gist
15 gr gist(droog)
rozemarijn/tijm naar eigen inzicht
olijfolie en fleur de sel om mee te bestrooien
Waarom gebruik je verse gist EN droge gist?

Re: Brood recepten

Geplaatst: 22 okt 2009, 23:13
door toppatissier
Kaneelbrood

De naam doet vermoeden dat dit brood zoet is, niets is minder waar.

Dit brood is zeer geschikt voor zowel zoete als hartige doeleinden, de kaneel geeft een heel apart karakter aan het brood in combinatie met bijvoorbeeld gezouten boter.

Voor de zoete variant deed ik vaak een mengsel van gehakte hazelnoten en bruine suiker op het brood nét voordat ik ze de oven in schoot.



Kaneelbrood;



1000 gr. Meergranenmeel

500 gr. Tarwemeel

850 gr. Water

40 gr. Gist

50 gr. Boter

30 gr. Zout

10 gr. Kaneel





NB; Voor het ultieme Bruine effect bij dit brood doe ik ook nog wel eens 10% van het bloemgewicht vervangen door cacaopoeder.

Re: broodjes piccolo's

Geplaatst: 26 okt 2009, 15:10
door 18021954
chef-dave schreef:Piccolo's
2.5 kg bloem (sterke bloem)
1.5 l water
50 gr zout
70 gr gist (levend)
Mij lijkt het verstandig te spreken over; inlandse patentbloem, Amerikaanse patent of Zeeuwse bloem.
Genoemde bloem is niet overal te koop vandaar dat ieder dit product maar bloem noemt of er een eigen naan aangeeft.

Re: broodjes piccolo's

Geplaatst: 26 okt 2009, 21:08
door chef-dave
18021954 schreef:
chef-dave schreef:Piccolo's
2.5 kg bloem (sterke bloem)
1.5 l water
50 gr zout
70 gr gist (levend)
Mij lijkt het verstandig te spreken over; inlandse patentbloem, Amerikaanse patent of Zeeuwse bloem.
Genoemde bloem is niet overal te koop vandaar dat ieder dit product maar bloem noemt of er een eigen naan aangeeft.
Een sterke bloem is geen benaming maar daarmee bedoel ik met een hoog eiwit gehalte zodanig er een goede glutenvorming is. In België is het bij wet verplicht om bij bloem een deel Belgische granen te gebruiken, meestal worden die met Canadese granen vermengd om zo tot een betere kwaliteit te komen? De benamingen die jij noemt zijn hier dus niet gekend onder deze naam

Re: Brood recepten

Geplaatst: 16 nov 2009, 03:02
door Flo
Flo schreef:
Focaccia
800 gr bloem
5 dl water
1 dl olifolie
15 gr suiker
20 gr gist
15 gr gist(droog)
rozemarijn/tijm naar eigen inzicht
olijfolie en fleur de sel om mee te bestrooien
Waarom gebruik je verse gist EN droge gist?
sorry emiel, het moet zijn 20 gr zout ipv gist. dacht weer sneller dan ik kon typen :lol:

Re: Brood recepten

Geplaatst: 23 jan 2010, 16:58
door Cees
Foccacia van ahorn, bacon en quinoa (Grant achatz )



Bacon, Maple, Quinoa Foccacia

250 grams white flour
100 grams graham flour
100 grams quinoa (cooked in simmering water, drained of any excess liquid)
115 grams bacon (small dice bacon, render till slightly crispy, use all of fat, as well as crisped pieces)
50 grams hazlenuts (toasted and slightly broken or whole is fine)
60 grams maple syrup
5 grams fresh yeast
180 grams water
13 grams salt
100 grams levain (optional, if not using a levain, up the yeast to 8 grams)

Standard mixing, usually mix for 6 minutes. Allow to rise. punch down onto a sheet tray coated with olive oil (you can also use bacon fat for this if you have any extra!!!)
Allow to rise a second time. Bake until a dark golden brown. Yes, it is delicious!!!!
Stay on the rise bread-ophiles!!!

Re: Brood recepten

Geplaatst: 28 sep 2010, 17:14
door Leo
ben nu druk met maken van brood.
Wel weer een leuke bezigheid.

Ik bewaar steeds een stukje deeg, tot het volgende deeg weer gezet wordt en doe het er bij, zodat een bepaalde cultuur blijft in het brood.

Iemand tips voor goed simpel brood, gewoon wit.
heb nu dan naturel en lijnzaad.

Re: Brood recepten

Geplaatst: 28 sep 2010, 18:30
door Maurits
Goed rustiek witbrood krijg je als een poolish 24 uur van te voren maakt (al het water met hetzelfde gewicht aan bloem, plus een snufje gist, geen zout). Ik gebruik ook meestal 70% hydratie voor extra luchtig deeg. O ja, Leo, en in de combiesteamer ermee voor een perfecte korst!

Wat ook lekker is, is een handje geweekte fenegriekzaden erdoor doen.

Re: Brood recepten

Geplaatst: 28 nov 2013, 07:13
door DaanSnels
"Snel" broodrecept

500 gr. patentbloem
500 gr. yoghurt
zout
Oregano

Kneden tot een deeg, half uurtje laten rijzen en dan bakken op de grill!
Heerlijk met een dip van Griekse yoghurt en tomatentapenade

Re: Brood recepten

Geplaatst: 28 okt 2016, 23:41
door keyfkitchen
In deze video wordt heel simpel het van origine Libanese brood gemaakt.
de perfecte deeg voor supergoed brood. Echt het delen waard.

https://www.youtube.com/watch?v=_4vf8SS9WBQ

Re: Brood recepten

Geplaatst: 20 nov 2017, 13:14
door fitalseenhoentje
keyfkitchen schreef:
28 okt 2016, 23:41
In deze video wordt heel simpel het van origine Libanese brood gemaakt.
de perfecte deeg voor supergoed brood. Echt het delen waard.

https://www.youtube.com/watch?v=_4vf8SS9WBQ
Thanks @keyfkitchen