Desserts

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Desserts

Bericht door Leo » 28 sep 2008, 10:09

Post hier je recepten voor Desserts
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

chocolade moelleux

Bericht door chef-dave » 28 sep 2008, 16:24

Moelleux van chocolade
• 100gr chocolade 811
• 100gr suiker
• 50 gezeefde bloem
• 2 eieren
• 2 eigelen
• 110gr boter

Bereiding:
• Meng de eigelen met eieren en de suiker.
• Klop de suiker even los en meng er de bloem onder totdat je een homogene massa hebt.
• Laat de chocolade smelten met de boter en meng die onder het bloemmengsel.
• Boter vuurvaste vormpjes in en doe ook een beetje bloem in de vormpjes.
• Giet het mengsel in de potjes en bak ze 6 à 8 minuten op 210°C.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Gepocheerde peren

Bericht door Webmaster » 28 sep 2008, 21:00

Peren pocheer vocht

3 ltr. Water
900 gr. Suiker
1 fles witte wijn
3 kaneelstokjes

Quarties van:
- 3 sinaasappels
- 1 limoen
- 1 citroen

3 lege vanillestokjes

Bereiding
Samen opkoken, hier de quarties van Conference peren in gaar koken onder een doek. De peren af laten koelen in het vocht.
Kokforum.nl : de website voor koks

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Consommé van aardbeien room van gekarameliseerde noten

Bericht door Webmaster » 28 sep 2008, 21:23

Consommé van aardbeien room van gekarameliseerde noten

500 gr aardbeien
1 bl gelatine
100 gr kristal suiker
1 st vanille stokje
250 gr room lobbig geslagen (yoghurt dikte)

Bereiding
Snij de aardbeien in kleine stukjes en vries deze in. Op deze manier laten de aardbeien tijdens het garen het meest vocht los.
Zet de aardbeien met de suiker en het vanille stokje "au bain marie"(met een bak op heet water) op en gaar deze 1 ½ uur tot al het vocht is losgelaten uit aardbei. Wel de gelatine in koud water en los deze op in de warme aardbeien consommé.
Karameliseer 50 gr walnoten in 50 gr suiker en laat deze afkoelen. Hak de noten met een zwaar mes fijn.
Doe de "hangende' consommé in een glaasje en giet hier voorzichtig de room op. Strooi de gekarameliseerde noten erop.
Kokforum.nl : de website voor koks

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Heldere vruchtensoep

Bericht door Webmaster » 28 sep 2008, 21:26

Heldere vruchtensoep

¼ ltr. Water
½ ltr. Witte wijn
½ ltr. Sinaasappelsap
½ ltr. Grapefruitsap
¼ ltr. Manderijnensap
560 gr. Suiker
7 stuks vanillestokjes
1 stuk kaneelstokje
1 takje thijm

Bereiding
Alles opkoken, door passeerdoek paseren. Afbinden met aardappel zetmeel
Kokforum.nl : de website voor koks

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Chocolademousse

Bericht door chef-dave » 28 sep 2008, 21:32

Chocolademousse
5 eieren
100 gr suiker
250 gr chocolade 811
500 ml slagroom
25 ml baileys
facultatief (3 eiwitten) maakt het luchtiger, maar is niet echt nodig+ minder geschikt voor vriezer.

bereiding
Klop van de eieren en de suiker en de likeur een stevige ruban.
Spatel de gesmolten chocolade hieronder.
Spatel de half opgeslagen room onder.
Dit recept kan ook ingevrozen worden zonder verlies van stabiliteit of verwatering na ontdooien. Voor meer luchtige mousse 3 eiwitten stevig opgeklopt onderspatelen
Laatst gewijzigd door Webmaster op 28 sep 2008, 21:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: onderwerp aangepast naar recept naam
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

kok in spe
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 nov 2008, 16:34

Re: Desserts

Bericht door kok in spe » 01 dec 2008, 19:56

Pudding van appelen, kweepeer en calvados:

Benodigdheden

- 1 kleine brioche
- 2 appelen
- 1 kweepeer
- 2 el gekonfijte gember
- 2 el calvados
- 90 gr boter
- 30 gr bruine suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 kaneelstokje

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180°C
- Schil de appelen en kweepeer in dobbelstenen
- Meng het fruit met de gember, de kaneelstok, de vanillesuiker en de calvados
- Smelt 80 gr boter. Verscheur de brioche en meng met de boter
- Beboter vormpjes en bestuif met de bruine suiker
- Vul de helft van de vormpjes met de brioche, Druk goed aan
- Voeg het fruit toe
- vul bij met de rest van de brioche
- Laat 30 min bakken in de oven
- Stort de vormpjes om en serveer warm met de kaneelstok.
-

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Desserts

Bericht door Leo » 01 dec 2008, 22:34

klinkt spannend...!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gaetane
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 aug 2008, 15:59
Locatie: Antwerpen

Re: Desserts

Bericht door Gaetane » 05 dec 2008, 20:24

Chocolade créme brulée

Voor ca 25 stuks:

375 ml eigeel
500 gr S2
2 l melk
beetje water
500 gr chocolade 811 callets callebaut
2 vanillestokjes

Melk koken met merg vanille
Chocolade smelten
Suiker met beetje water koken
Siroop op chocolade gieten
Melk erover
Laten afkoelen
eigeel eronder
zeven
anderhalf uur op 98° in oven zetten

Heeft een heerlijk intense chocoladesmaak!

Gaetane
Berichten: 15
Lid geworden op: 01 aug 2008, 15:59
Locatie: Antwerpen

Re: Desserts

Bericht door Gaetane » 05 dec 2008, 20:35

Turks fruit van framboos

2kg fruitpuree framboos (bv. boiron)
200 gr S2+ 50 gr pectine gemengd
2 kg bloemsuiker
400 gr glucosestroop
30 gr tartaric (acid citrique)
klein beetje vodka

Puree met glucose koken
S2+pectine toevoegen
min. 3 min doorkoken
bloemsuiker beetje bij beetje toevoegen
doorkoken tot 107° met tartaric
kookproces stoppen met glaasje vodka
uitstorten in diepe plaat bedekt met bakpapier (dit recept is voor een volle plaat)
laten opstijven, in blokjes snijden en in suiker rollen

veel succes!

Let op: dit recept geldt voor framboos. ander fruit=andere zuurtegraad=andere verhoudingen!

RonSchrooten
Berichten: 76
Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47

Re: Desserts

Bericht door RonSchrooten » 18 mei 2009, 13:43

panna cotta van witte chocolade

1 kg witte chocola
1,2 lt koksroom
3 dl melk
120 gram suiker
9 blaadjes gelatine

chocolade laten smelten, gelatine in de week, room melk en suiker aan de kook brengen
gesmolten chocolade erbij even laten koken, gelatine er door mengen en wegzetten in bakjes, siliconenmatjes of wat je ook maar wilt
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''

Gebruikersavatar
Sander01
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 mei 2009, 09:50
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Espuma van chocolade

Bericht door Sander01 » 28 mei 2009, 14:45

Espuma van chocolade, een eenvoudig dessert

Eenvoudige uitleg, via video -> Espuma van chocolade
HorecaVakTV - Educatief portal voor de professionele horeca.
Bekijk gratis kookworkshops, lees het laatste nieuws en reageer op een weblog van collega's.
HorecaVakTV

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Espuma van chocolade

Bericht door KNL » 28 mei 2009, 19:04

Sander01 schreef:Espuma van chocolade, een eenvoudig dessert

Eenvoudige uitleg, via video -> Espuma van chocolade
ik zou iets meer room dan melk op dat recept pakken..vorige keer dat ik 'm met dat recept maken was het beter

nyana
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 aug 2009, 15:17

Re: Desserts

Bericht door nyana » 03 aug 2009, 14:49

wie heeft er nog een recept voor bananen ijs ?

Gebruikersavatar
Sander01
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 mei 2009, 09:50
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Desserts

Bericht door Sander01 » 26 aug 2009, 09:11

Een lekker dessert: Citrus-bier dessert.
HorecaVakTV - Educatief portal voor de professionele horeca.
Bekijk gratis kookworkshops, lees het laatste nieuws en reageer op een weblog van collega's.
HorecaVakTV

TOM
Berichten: 28
Lid geworden op: 30 aug 2006, 23:18
Locatie: aartselaar

Re: Desserts

Bericht door TOM » 28 aug 2009, 23:04

iemand een recept voor sponscake van chocolade?
alvast bedankt

Gebruikersavatar
sous
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 jul 2009, 09:40

Re: Desserts

Bericht door sous » 03 sep 2009, 10:56

nyana schreef:wie heeft er nog een recept voor bananen ijs ?
Nee geen ijs, wel een mousse :wink:

1,5 dl baileys
2 bananen
4 eiwitten
150 gr suiker
50 gr water
2 blaadjes gelatine
0,25 liter ongezoete slagroom

-snij de bananen in plakjes
-wel de gelatine in koud water
-kook de bananen in de baileys(niet te lang doorkoken)
-pureer direct met een staafmixer en los de gelatine op in de massa, laat rustig afkoelen(af en toe roeren)
-klop de slagroom lobbig tot stijf
-kook de suiker en water tot een siroop
-klop de eiwitten op en voeg de hete siroop(120 graden) in een dunne straal toe, blijf kloppen tot er een stijf schuim ontstaat en ze weer op kamertemperatuur is.
-spatel eerst de eiwitmassa en de bananenpuree door elkaar en voeg als laatste de slagroom beetje bij beetje toe(niet te wild want dan gaat ze schiften)
-plaats 4 uur in de koeling voordat je er quenelles of wat dan ook van wilt maken

Gebruikersavatar
sous
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 jul 2009, 09:40

Re: Desserts

Bericht door sous » 03 sep 2009, 10:58

TOM schreef:iemand een recept voor sponscake van chocolade?
alvast bedankt
gaan we mee aan de slag :D
als ie gelukt is ben je de eerste die t hoort

grootje
Berichten: 23
Lid geworden op: 20 mei 2007, 16:54
Locatie: ouderkerk a/d amstel

Re: Desserts

Bericht door grootje » 11 sep 2009, 10:25

nyana schreef:wie heeft er nog een recept voor bananen ijs ?
Bananen roomijs
• 1 ltr bananen coulis
• 1,2 ltr room
• 12 eidooiers
• 600 gr suiker
• Citroensap

de rest spreekt voor zich.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Desserts

Bericht door Leo » 11 sep 2009, 11:27

als je bananen ijs maakt, van verse bananen moet je die wel doorkoken.
Niet doorgekookte bananen, hebben schijnbaar een structuur "net als speeksel", gevolgen bij een controle van de vwa kunnen best heftig zijn.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Desserts

Bericht door Cees Timmerman » 12 sep 2009, 00:11

Gewoon simpel: rauwe bananen met suikerwater (1 op 2) in een paco jet beker. Effe raggen en :Topijssie

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: Desserts

Bericht door Emiel » 19 sep 2009, 13:11

Om bij de banaan te blijven, milkshake:

In de vacuumzak:
2rijpe bananen
zestes citroen en limoen(xtra fijn, microplane)
sap citroen(matig>melk!)
suikersiroop
geutje melk
puntje gember
eventueel een vanillestokje
Alles dichtlassen en vacuumgaren a 80 graden, tot ze plat plat zijn.
Je hebt natuurlijk wel een beetje van dat speekselachtig spul zoals Leo hierboven beschreven heeft in je zak.

Rafraichiren in ijswater.

Afwerken in de blender met een geutje melk, room en 2bolletjes vanilleroomijs.
Afsmaken met citroensap(druppelsgewijs).
Ijs en ijskoud serveren!

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: Desserts

Bericht door Emiel » 19 sep 2009, 13:17

Gaetane schreef:Turks fruit van framboos

2kg fruitpuree framboos (bv. boiron)
200 gr S2+ 50 gr pectine gemengd
2 kg bloemsuiker
400 gr glucosestroop
30 gr tartaric (acid citrique)
klein beetje vodka

Puree met glucose koken
S2+pectine toevoegen
min. 3 min doorkoken
bloemsuiker beetje bij beetje toevoegen
doorkoken tot 107° met tartaric
kookproces stoppen met glaasje vodka
uitstorten in diepe plaat bedekt met bakpapier (dit recept is voor een volle plaat)
laten opstijven, in blokjes snijden en in suiker rollen

veel succes!

Let op: dit recept geldt voor framboos. ander fruit=andere zuurtegraad=andere verhoudingen!
Wat voor pectine gebruik je? Bij ons lijkt maar 1 soort te werken en dat is de pectine jaune! Andere pectines geven nogal een blubber effect, het stijft niet door. Echt bizar.

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Desserts

Bericht door kruimeltje » 04 okt 2009, 17:45

Ik wil een licht dessert maken van eiwit , gruno ys dressing bosbessen misschien nog wat suiker en als stabilisator xantana, en dat in een ISI(Espumas)
Wie heeft wel eens zo iets gemaakt .Moet ik de eiwitten ,licht, op kloppen.
Graag je reactie.

Gebruikersavatar
sous
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 jul 2009, 09:40

going bananas

Bericht door sous » 04 okt 2009, 22:40

LOL, zit te brainstormen voor nieuwe dessertkaart en het idee om een bananen dessert te doen wordt wel erg makkelijk zo. titel ligt voor de hand he...

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Desserts

Bericht door kruimeltje » 05 okt 2009, 02:57

http://www.recepten.net/recept.html?rec ... anenmousse" onclick="window.open(this.href);return false;
Misschien heb je hier wat aan :lol:

toppatissier
Berichten: 45
Lid geworden op: 11 jan 2009, 00:06

Re: Desserts

Bericht door toppatissier » 12 okt 2009, 00:27

Ik ben bezig met een patisserierecepten-database op mijn website;

http://allesoverpatisserie.nl/?page_id=582

Het betreft recepten die ik de afgelopen 15 jaar heb opgespaard waarvan ik vind dat dit de beste zijn die ik tot nog toe heb uitgeprobeerd.
Het gaat dus alleen maar om recepten die ikzelf heb verzonnen of heb doorontwikkeld.

Hij is nog zeker niet volledig, er zullen de komende tijd nog veel meer recepten op worden geplaats.

Ik hoor graag jullie reacties, positief danwel negatief zijn beide zeer welkom.

Charl Odijk

Fritschij
Berichten: 10
Lid geworden op: 05 feb 2009, 13:38

Re: Desserts

Bericht door Fritschij » 13 okt 2009, 11:46

Zo dan mooie website!
Zo'n workshop zie ik ook wel een x zitten!

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Desserts

Bericht door berexstone » 23 dec 2009, 16:13

Naar aanleiding van de poll-vraag : groenten als dessert hier een Marokkaans recept voor een nagerecht met fruit, groenten en ..... vis :

AIGUILETTE DE SAINT-PIERRE SNACKEE, SAINT-JACQUES GRILLEES, CROUSTILLANT DE FRUITS SECS, PRISME DE POTIRON, SALSA ABRICOT ET POIVRE VERT CONFIT
(sint petersvis / sint jacobsnoot / reepje knapperig fruit / koekje van pompoen / abrikozensaus / geconfijte groene peper)

Ingrediënten voor 4 personen :
6 sint-jacobsnoten --- 720g sint-petersvis filet --- 1dl olijfolie --- zout, peper.
Koekje pompoenpitten : 1kg pompoen --- 200g suiker --- 1 liter water --- 1dl Balsamico azijn --- 20g boter
Reepje knapperig fruit : 400g dadels --- 300g gedroogde vijgen --- 200g gegrillde amandelen --- 200g hazelnoten --- 200g Cashewnoten --- 200g Pistache noten --- 1 zakje gelatineblaadjes --- 300g gesmolten boter
Salsa : 100g geconfijte groene peper --- 200g gedroogde abrikozen in stukjes gesneden --- 1/4 doosje verse mint --- 4cl Argan olie
Bereiding :
Snijd de sint-petersvis in verschillende kleine mootjes, laat de huid erop en leg koud. Was de sint-jacobsnootjes en leg ze koud.
Reepje knapperig fruit : ontpit de dadels en meng daarna het vruchtvlees met de overige ingrediënten en mix tot je een kleverige massa krijgt. Smeer het uit tot een hoogte van anderhalve cm en snijd het in stukken ter grootte van het reepje en bedek met geolied vetvrij papier.
Het garen :
blancheer de pompoenpitten in een lichte siroop, bak ze daarna aan in boter, deglaceer ze dan in azijn en laat carameliseren. Frituur de sint-petersvis, grill de sint-jacobsnootjes, bak de reepjes knapperig fruit in boter goudbruin. De salsa : meng de ingrediënten.
Presentatie :
Leg op een langwerpig bord de saint-pierre met daarboven op een sint-jacobsnoot, dan het fruitreepje, dan het pompoenpitkoekje en dan een lepeltje salsa.

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Desserts

Bericht door KNL » 27 dec 2009, 01:26

berexstone schreef:Naar aanleiding van de poll-vraag : groenten als dessert hier een Marokkaans recept voor een nagerecht met fruit, groenten en ..... vis :

AIGUILETTE DE SAINT-PIERRE SNACKEE, SAINT-JACQUES GRILLEES, CROUSTILLANT DE FRUITS SECS, PRISME DE POTIRON, SALSA ABRICOT ET POIVRE VERT CONFIT
(sint petersvis / sint jacobsnoot / reepje knapperig fruit / koekje van pompoen / abrikozensaus / geconfijte groene peper)

Ingrediënten voor 4 personen :
6 sint-jacobsnoten --- 720g sint-petersvis filet --- 1dl olijfolie --- zout, peper.
Koekje pompoenpitten : 1kg pompoen --- 200g suiker --- 1 liter water --- 1dl Balsamico azijn --- 20g boter
Reepje knapperig fruit : 400g dadels --- 300g gedroogde vijgen --- 200g gegrillde amandelen --- 200g hazelnoten --- 200g Cashewnoten --- 200g Pistache noten --- 1 zakje gelatineblaadjes --- 300g gesmolten boter
Salsa : 100g geconfijte groene peper --- 200g gedroogde abrikozen in stukjes gesneden --- 1/4 doosje verse mint --- 4cl Argan olie
Bereiding :
Snijd de sint-petersvis in verschillende kleine mootjes, laat de huid erop en leg koud. Was de sint-jacobsnootjes en leg ze koud.
Reepje knapperig fruit : ontpit de dadels en meng daarna het vruchtvlees met de overige ingrediënten en mix tot je een kleverige massa krijgt. Smeer het uit tot een hoogte van anderhalve cm en snijd het in stukken ter grootte van het reepje en bedek met geolied vetvrij papier.
Het garen :
blancheer de pompoenpitten in een lichte siroop, bak ze daarna aan in boter, deglaceer ze dan in azijn en laat carameliseren. Frituur de sint-petersvis, grill de sint-jacobsnootjes, bak de reepjes knapperig fruit in boter goudbruin. De salsa : meng de ingrediënten.
Presentatie :
Leg op een langwerpig bord de saint-pierre met daarboven op een sint-jacobsnoot, dan het fruitreepje, dan het pompoenpitkoekje en dan een lepeltje salsa.
Saint pierre = zonnevis voor verwarringen te voorkomen :)

koekie88
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 feb 2009, 15:24

Re: Desserts

Bericht door koekie88 » 29 okt 2010, 20:22

Beste mensen

ik ben opzoek naar een recept voor sponscake van karamel of kaneel
kan iemand mij helpen ????

alvast bedankt

thomasgeraedts
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 feb 2009, 13:55

Re: Desserts

Bericht door thomasgeraedts » 29 okt 2010, 22:32

Hallo,

Deze gebruik ik nu bij een dessert [stoofpeertje met melkconfituur, melk biscuit, speculaasspongecake en koffieijs]

300 gram eiwit
60 gram amandelpoeder
30 gram speculaaskruiden
100 gram suiker
20 gram bloem

Alle ingredienten mixen in een blender.
Door een fijne zeef wrijven , in een 0,5 liter sifon.
2 patronen erop draaien en uurtje koel (plat) wegzetten (niet staand en te koud, want dan komt het beslag niet meer uit de sifon.
In een kunstof taartvorm spuiten en 3,5 min in de magnetron. Tijd moet je misschien even meer rommelen.
Je kan het ook in plastic cups doen. Dan klein sneetje in de onderkant maken en half vol spuiten. +/- 40 seconde in de magnetron.
Zelf gebruik ik een ronde taartvorm en dan scheur ik de cake in porties.

Hopelijk heb je er iets aan, succes

Thomas
de koek is nooit op, er zit altijd nog wel wat onder in de pan.

dverschuur
Berichten: 7
Lid geworden op: 04 feb 2010, 18:14

Re: Desserts

Bericht door dverschuur » 27 nov 2010, 04:27

Eigenlijk ben ik op zoek naar een spongecake recept

Maar een spongecake van witte chocolade, is dit mogelijk?

mvg Douwe

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Karnemelk ijs

Bericht door Leo » 15 apr 2011, 14:21

Heeft iemand een recept voor karnemelk ijs?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

mastervinz
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 okt 2011, 09:04

Re: Desserts

Bericht door mastervinz » 24 okt 2011, 21:31

-Zachte chocolade brownie

420 gr roomboter
12 losgeklopte eieren
510 gr bruine suiker
510 gr vanille suiker
3 flinke snuf zout
225 gr cacao poeder
420 gr bloem
300 gr gehakte pecannoten
300 gr chocolade brokken

Smelt de boter samen met de chocolade langzaam in de pan en laat deze vervolgens afkoelen. Vermeng met een houten lepel de eieren met de suiker tot er geen klontjes meer zijn , daarna de afgekoelde boter erdoor roeren , en dan zeef je de zout , cacao , en de bloem samen en spatel je dit goed door het mengsel en vervolgens voeg je de gebroken/gebruneerde pecannoten toe. Doe dit niet te hard of te lang , anders gaat door teveel lucht in het beslag de brownie op cake lijken. Geschikt om in te vriezen.

Bakken op 170 gr voor 35/40 minuten. Ze mogen niet helemaal gaar zijn want anders word ie droog....

mastervinz
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 okt 2011, 09:04

Re: Karnemelk ijs

Bericht door mastervinz » 24 okt 2011, 21:42

Leo schreef:Heeft iemand een recept voor karnemelk ijs?
Ik heb geen recept maar probeer eens een creme anglaise op basis van karnemelk te maken....misschien moet je wel wat meer suiker toevoegen dan bij een recept op basis van gewone volle melk...

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Desserts

Bericht door Amazingtruffle » 25 okt 2011, 01:08

Hier een mooie:
250 suiker
95 dextrose
12 eiwitpoeder
3 gr basis2000
1 liter karnemelk
Alles glad behalve karnemelk, karnemelk erbij, half uurtje laten staan en draaien maar
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Desserts

Bericht door Pluter » 26 okt 2011, 16:57

Lekker amazing truffel, kom je nou mee.. heb net 10 liter met "op hoop van zege" recept gezet.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Desserts

Bericht door Amazingtruffle » 27 okt 2011, 21:44

Lekker bezig Pluter.

Misschien is het onderwijs of de IT iets voor jou?, Een kok mag je jezelf niet noemen natuurlijk...
" Op hoop van zege" pfff
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Desserts

Bericht door Pluter » 27 okt 2011, 22:00

Staat niet voor niets tussen aanhalings tekens he.. wanneer heb jij voor de laatste keer een amazing truffel in je handen gehad trouwens?
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Desserts

Bericht door Amazingtruffle » 27 okt 2011, 22:06

Net nog, Abby Winters stond aan!

:D
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

mastervinz
Berichten: 11
Lid geworden op: 21 okt 2011, 09:04

Re: Desserts

Bericht door mastervinz » 31 okt 2011, 10:26

Hallo iedereen,

Elke keer als ik het probeer ben ik er toch niet tevreden mee...

Wat is nou de kunst van het bakken van een goed kapsel? Hoe zorg je ervoor dat hij z,n zachtheid behoud en niet droog word?

Recepten zijn ook welkom...

Groeten,

Vince

Biekie
Berichten: 21
Lid geworden op: 25 feb 2011, 15:44

Re: Desserts

Bericht door Biekie » 04 nov 2011, 12:33

Kunst van het bakken van een goed kapsel is in elk geval een goede oven. Ik neem aan dat je een recept voor biscuit bedoelt? De ene oven gaat harder dan de ander. Ik heb een Boretti en kapsel en cake moet er net 1 of 2 minuutjes korter in dan op de beschrijving staat.

Als je kapsel klaar is en je vind hem toch nog iets te droog dan kan je hem in extra lagen snijden, bv 4 ipv 2 en dan goed trepereren voor het vullen. Vinbd je je kapsel echt TE droog. Breek hem dan in stukken en maak er cakeballetjes van met roomkaas, licor 43 of roomkaas en oreokoekjes door elkaar ofzo, je kan je fantasie erop los laten wat smaak betreft, en draai daar balletjes van, op laten stijven in de koelkast of vriezer gaat sneller en dan overgieten met choco evt nootje erop) of gesmolten mashmellows (evt pareltjes erop) en weer laten opstijven.

Ingrediënten biscuit voor een ronde vorm van 24 cm of een vierkante van 20 cm
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem.
Eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom.
Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten!
Als je met een keukenmachine mixt, leg de eieren dan vooraf in warm water. Ze moeten op lichaamstemp zijn ongeveer.
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar eronder spatelen.
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt.
Controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken.
Laat het biscuit afkoelen op een rooster.

Gebruikersavatar
Dorusje
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 jan 2012, 16:27
Locatie: Brasschaat

Re: Desserts

Bericht door Dorusje » 14 jan 2012, 16:03

Kahlúa Crème
Voor 5 porties:
100 ml Kahlúa 200 ml sterke koffie 250 ml room 80 gr suiker
3 eierdooiers 3 eiwitten 1 kl cacaopoeder 30 gr donkere chocolade
1 vanillestokje 4 gelatinebladeren Enkele muntblaadjes of koffiebonen in chocolade
Week de gelatinebladeren in een beetje water. Snijd het vanillestokje overlangs door en schraap de zaadjes er uit, voeg deze bij de koffie. Verwarm de koffie en laat de chocolade hierin smelten. Los de gelatine op in de verwarmde bereiding van chocolade en koffie. Laat dit rusten tot het gaat indikken.
Klop de eieren a Blanc met de helft van de suiker. Maak een Italiaanse meringue. Smelt de overige suiker met een klein beetje water tot een siroop. Klop de eiwitten stijf en voeg de warme siroop aan toe, blijf kloppen tot het volledig terug afgekoeld is. Klop de room stijf.
Meng de Kahlúa onder het mengsel van chocolade en koffie. Voeg eerst de opgeklopte eieren bij het koffie mengsel. Meng met een spatel de Italiaanse meringue onder. Spatel tot slot de helft van de opgeklopte room onder. Verdeel in glazen en laat 3 uur rusten in de koelkast.
Werk af met een toefje room en bestrooi met de cacaopoeder en/of een muntblaadje en/of een chocoladekoffieboon.
Favoriete uitspraak:
Er is nog nooit een kok gevonden die koken kan voor alle monden !
Quand sa fume c’est chaud! Quand c’est noir c’est cuit!
Dorusje

Gebruikersavatar
Dorusje
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 jan 2012, 16:27
Locatie: Brasschaat

Re: Desserts Re: Karnemelk ijs

Bericht door Dorusje » 15 jan 2012, 15:20

Mijn voorstel is. Start met als basis een crème anglaise en voeg na afkoeling hiervan je karnemelk er bij zonder deze te laten koken. Voor de uiteindelijke smaak zult je het recept moeten uitproberen, naargelang de hoeveelheid karnemelk.
Favoriete uitspraak:
Er is nog nooit een kok gevonden die koken kan voor alle monden !
Quand sa fume c’est chaud! Quand c’est noir c’est cuit!
Dorusje

Leon001
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 okt 2014, 10:52

Re: Desserts

Bericht door Leon001 » 22 okt 2014, 10:19

Hmm interessant~ :P
Op zoek naar ICT banen?

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: Desserts

Bericht door Emiel » 22 okt 2014, 11:53

En verder aanzuren, na bevriezen verlies je toch wel wat smaak(zuur)

6 l karnemelk, niet opwarmen
apart er onder mengen
750 melk
550 room
225 procrema
1200 S2
30 dooiers
6 gelatine
1 citroen
100 yoghurtzuur(sosa)

pacojetrecept

Gertjan13
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 aug 2015, 22:03

Re: Desserts

Bericht door Gertjan13 » 05 aug 2015, 22:12

Ik ben op zoek naar een goed recept voor een cheescake weet iemand iets?

Plaats reactie