Chocolade Mousse

Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
Plaats reactie
glennovic
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 mar 2014, 08:28

Chocolade Mousse

Bericht door glennovic » 24 sep 2014, 13:11

Hallo allemaal,

Ik ben opzoek naar een recept van chocolade mousse met de ingredienten:
- Chocolade
- Room
- Eiwit
- Eigeel (Sabayon)
- Gelatine

De bereidingswijze ging als volgt:
Room yoghurt dikte opslaan, chocolade au bain marie smelten, gelatine weken, eiwit stijf slaan met suiker, sabayon tikken, gelatine oplossen in de sabayon en mengen met de chocolade, de chocolade massa mengen met het eiwit en vervolgens mengen met de room.

Weet iemand hier de verhoudingen van?
Bij voorbaat dank! :D

mvangessel
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 okt 2014, 14:06

Re: Chocolade Mousse

Bericht door mvangessel » 26 okt 2014, 14:30

Zelf maak ik het altijd als volgt:

-250g chocolade au-bain-marie smelten. Van de warmtebron afhalen en 100 gram boter erdoorheen spatelen. Daarna 4 eigelen toevoegen en glad mengen.
-6 eigelen opkloppen en tijdens het kloppen 50 gram kristalsuiker toevoegen.
-Zodra de chocolade massa is afgekoeld de opgeklopte eigelen er in een aantal keer doorheen spatelen.
-100 ml slagroom opkloppen met ongeveer 15 gram poedersuiker en door de chocolade mousse spatelen.
Na een aantal uur in de koeling is deze chocolade mousse perfect.

Groetjes, Marvin

mvangessel
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 okt 2014, 14:06

Re: Chocolade Mousse

Bericht door mvangessel » 26 okt 2014, 14:47

De manier die jij beschrijft komt naar mijn idee bijna niet voor, daar er op internet ook zeer weinig over te vinden is.
Als ik het met de ingrediënten die jij beschrijft zou moeten maken, zou ik de 4 eigelen met wat gram suiker gebruiken om de sabayon te maken. Ik zou hieraan ongeveer 200 ml wijn toevoegen (omdat het een combinatie met chocolade betreft zou ik kiezen voor port). Om ervoor te zorgen dat de sabayon wat stabieler wordt kun je bij de bereiding een blaadje gelatine hierin oplossen (als de sabayon warm is).
Verder zou ik het recept wat ik in mijn vorige reactie aanhouden.

(P.S. in mijn vorige reactie bedoelde ik natuurlijk 6 eiwitten opkloppen ipv eigelen)

Groetjes, Marvin

André
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 okt 2014, 16:34

Re: Chocolade Mousse

Bericht door André » 15 nov 2014, 17:46

Heb me ook een ongeluk gezocht naar een goed recept, idd weinig te vinden.
Mijn vrouw vind die van La Place heerlijk, dus nu eens zelf gemaakt.

Recept was oorspronkelijk voor 6 personen, alles gehalveerd en dan nog veel te veel voor 3 personen ;)

250 ml liter slagroom
150 gr. pure chocolade
3 eiwitten
suiker
beetje zout
beetje versgemalen peper

Chocolade smelten au bain marie, slagroom kloppen, eiwitten met snufje zout in kom, suiker + water suikerstroop maken.
Suikerstroop in eiwitten druppelen, goed kloppen (merengue).
Chocolade met snufje peper door slagroom roeren, merengue toevoegen en lekker met garde kloppen.
Uurtje in koelkast en klaar.

Ik vond 'm heerlijk maar mn vrouw vond 'm iets te stevig, dus ben nog op zoek naar de manier om hem nog luchtiger te krijgen.
Wellicht ipv suiker+water eerst glucose maken?

Maar lekker was ie wel :)

Sashadeboer
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 jan 2018, 16:58
Contacteer:

Re: Chocolade Mousse

Bericht door Sashadeboer » 06 jan 2018, 11:47

Ah leuk Andre, ik ga die van jou ook eens proberen. Mijn vriendin is helemaal chocolade gek :)

Ben_1
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 apr 2018, 15:55

Re: Chocolade Mousse

Bericht door Ben_1 » 25 apr 2018, 09:37

Leuk recept! Dat ga ik ook een keer zo maken, André!

Plaats reactie