workshop worst maken
- culinairezaken
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
- Locatie: Haren
- Contacteer:
workshop worst maken
goedendag,
zijn er ook koks bij die het leuk zouden vinden om zelf worst te leren maken?
Deze workshops zullen plaatsvinden in het noorden van het land.
groeten van Pieter Dijkema
zijn er ook koks bij die het leuk zouden vinden om zelf worst te leren maken?
Deze workshops zullen plaatsvinden in het noorden van het land.
groeten van Pieter Dijkema
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.
Re: workshop worst maken
waar precies?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- culinairezaken
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
- Locatie: Haren
- Contacteer:
Re: workshop worst maken
Groningen
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.
Re: workshop worst maken
En laat je ook zien hoe je (half)gedroogde worst maakt?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
- culinairezaken
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
- Locatie: Haren
- Contacteer:
Re: workshop worst maken
verschillende soorten verse en gedroogde worst maak je in de workshop.
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.
Re: workshop worst maken
daar zou ik wel interesse in hebben
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: workshop worst maken
Vandaag heeft een collega nog een aantal rook worsten gemaakt van eigen vee ... top
- culinairezaken
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
- Locatie: Haren
- Contacteer:
Re: workshop worst maken
leuk om te horen dat er interesse voor is!
heb je ook foto's van die rookworst? Klinkt leuk...
heb je ook foto's van die rookworst? Klinkt leuk...
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.
Re: workshop worst maken
sh*t...Had ik dat eerder geweten......
Zoals je kunt zien bij de topic "Wild" heb ik laatst een hele hert schoongemaakt met de boys en er vorige week worsten van gemaakt..
We zijn nu aan het experimenteren. Grill worst, braadworst, knakworst...ja....van hert ja, gerookte kookworst, worst uit de roner, enz.
Zoals je kunt zien bij de topic "Wild" heb ik laatst een hele hert schoongemaakt met de boys en er vorige week worsten van gemaakt..
We zijn nu aan het experimenteren. Grill worst, braadworst, knakworst...ja....van hert ja, gerookte kookworst, worst uit de roner, enz.
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.
Re: workshop worst maken
Hertenvlees is behoorlijk mager. Dus doen jullie er ook nog vet (varkens)vlees erbij? Ik weet dat paardenworst (ook mager) vaak speklap bevat om het smeuig te maken.Bunzing schreef:sh*t...Had ik dat eerder geweten......
Zoals je kunt zien bij de topic "Wild" heb ik laatst een hele hert schoongemaakt met de boys en er vorige week worsten van gemaakt..
We zijn nu aan het experimenteren. Grill worst, braadworst, knakworst...ja....van hert ja, gerookte kookworst, worst uit de roner, enz.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: workshop worst maken
Zeker spekvet gebruiken, anders wordt de worst droog en niet te lang bakken (kijk maar in de Lekker, k*t zooi). We doen 1 deel hertengehakt (2x door de molen), 1 deel hertenvlees iets groffer dan gehakt (1 x door de molen) en 1 deel vetspek in brunoise.Maurits schreef:Hertenvlees is behoorlijk mager. Dus doen jullie er ook nog vet (varkens)vlees erbij? Ik weet dat paardenworst (ook mager) vaak speklap bevat om het smeuig te maken.Bunzing schreef:sh*t...Had ik dat eerder geweten......
Zoals je kunt zien bij de topic "Wild" heb ik laatst een hele hert schoongemaakt met de boys en er vorige week worsten van gemaakt..
We zijn nu aan het experimenteren. Grill worst, braadworst, knakworst...ja....van hert ja, gerookte kookworst, worst uit de roner, enz.
Het is dus 2 delen hert en 1 deel vet. En je hebt natuurlijk het vet van de hert zelf al door het gehakt.
Voor knakworst het gehakt fijner draaien en nog meer vet gebruiken.
We hebben foto's gemaakt ik zal is kijken of ik ze er vanavond op kan zetten.
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.
Re: workshop worst maken
Lardo in plaats van vetspek is ook subliem.
Re: workshop worst maken
Jazekers, erg lekker, hebben we vorig jaar gedaan....Maar niet als je 14 kilo worst moet maken....beetje aan de prijs.ifood schreef:Lardo in plaats van vetspek is ook subliem.
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.
Re: workshop worst maken
Leuk, ik ben van de partij. Wanneer en waar