workshop worst maken

Het forum voor jamsessies & workshops op culinair gebied.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
culinairezaken
Berichten: 31
Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
Locatie: Haren
Contacteer:

workshop worst maken

Bericht door culinairezaken » 19 okt 2009, 08:45

goedendag,

zijn er ook koks bij die het leuk zouden vinden om zelf worst te leren maken?
Deze workshops zullen plaatsvinden in het noorden van het land.

groeten van Pieter Dijkema
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: workshop worst maken

Bericht door Leo » 19 okt 2009, 16:05

waar precies?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
culinairezaken
Berichten: 31
Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
Locatie: Haren
Contacteer:

Re: workshop worst maken

Bericht door culinairezaken » 19 okt 2009, 17:18

Groningen
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: workshop worst maken

Bericht door Maurits » 21 okt 2009, 07:51

En laat je ook zien hoe je (half)gedroogde worst maakt?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
culinairezaken
Berichten: 31
Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
Locatie: Haren
Contacteer:

Re: workshop worst maken

Bericht door culinairezaken » 21 okt 2009, 09:58

verschillende soorten verse en gedroogde worst maak je in de workshop.
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: workshop worst maken

Bericht door Maurits » 21 okt 2009, 10:29

daar zou ik wel interesse in hebben
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: workshop worst maken

Bericht door Cees » 21 okt 2009, 22:53

Ja ik heb ook interesse.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: workshop worst maken

Bericht door jeroenbr » 21 okt 2009, 23:42

Vandaag heeft een collega nog een aantal rook worsten gemaakt van eigen vee ... top

Gebruikersavatar
culinairezaken
Berichten: 31
Lid geworden op: 07 sep 2009, 14:01
Locatie: Haren
Contacteer:

Re: workshop worst maken

Bericht door culinairezaken » 22 okt 2009, 11:06

leuk om te horen dat er interesse voor is!

heb je ook foto's van die rookworst? Klinkt leuk...
Als het er uitziet als een eend, klinkt als een eend en beweegt als een eend, dan moet het waarschijnlijk iets langer op de grill.

Gebruikersavatar
Bunzing
Berichten: 89
Lid geworden op: 19 jan 2007, 18:53
Locatie: Haarlem

Re: workshop worst maken

Bericht door Bunzing » 11 nov 2009, 21:57

sh*t...Had ik dat eerder geweten......
Zoals je kunt zien bij de topic "Wild" heb ik laatst een hele hert schoongemaakt met de boys en er vorige week worsten van gemaakt..

We zijn nu aan het experimenteren. Grill worst, braadworst, knakworst...ja....van hert ja, gerookte kookworst, worst uit de roner, enz.
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: workshop worst maken

Bericht door Maurits » 12 nov 2009, 10:09

Bunzing schreef:sh*t...Had ik dat eerder geweten......
Zoals je kunt zien bij de topic "Wild" heb ik laatst een hele hert schoongemaakt met de boys en er vorige week worsten van gemaakt..

We zijn nu aan het experimenteren. Grill worst, braadworst, knakworst...ja....van hert ja, gerookte kookworst, worst uit de roner, enz.
Hertenvlees is behoorlijk mager. Dus doen jullie er ook nog vet (varkens)vlees erbij? Ik weet dat paardenworst (ook mager) vaak speklap bevat om het smeuig te maken.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Bunzing
Berichten: 89
Lid geworden op: 19 jan 2007, 18:53
Locatie: Haarlem

Re: workshop worst maken

Bericht door Bunzing » 12 nov 2009, 16:07

Maurits schreef:
Bunzing schreef:sh*t...Had ik dat eerder geweten......
Zoals je kunt zien bij de topic "Wild" heb ik laatst een hele hert schoongemaakt met de boys en er vorige week worsten van gemaakt..

We zijn nu aan het experimenteren. Grill worst, braadworst, knakworst...ja....van hert ja, gerookte kookworst, worst uit de roner, enz.
Hertenvlees is behoorlijk mager. Dus doen jullie er ook nog vet (varkens)vlees erbij? Ik weet dat paardenworst (ook mager) vaak speklap bevat om het smeuig te maken.
Zeker spekvet gebruiken, anders wordt de worst droog en niet te lang bakken (kijk maar in de Lekker, k*t zooi). We doen 1 deel hertengehakt (2x door de molen), 1 deel hertenvlees iets groffer dan gehakt (1 x door de molen) en 1 deel vetspek in brunoise.
Het is dus 2 delen hert en 1 deel vet. En je hebt natuurlijk het vet van de hert zelf al door het gehakt.
Voor knakworst het gehakt fijner draaien en nog meer vet gebruiken.

We hebben foto's gemaakt ik zal is kijken of ik ze er vanavond op kan zetten.
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.

ifood
Berichten: 21
Lid geworden op: 16 apr 2009, 15:35

Re: workshop worst maken

Bericht door ifood » 12 nov 2009, 19:16

Lardo in plaats van vetspek is ook subliem.

Gebruikersavatar
Bunzing
Berichten: 89
Lid geworden op: 19 jan 2007, 18:53
Locatie: Haarlem

Re: workshop worst maken

Bericht door Bunzing » 13 nov 2009, 02:52

ifood schreef:Lardo in plaats van vetspek is ook subliem.
Jazekers, erg lekker, hebben we vorig jaar gedaan....Maar niet als je 14 kilo worst moet maken....beetje aan de prijs.
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.

chef1
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 apr 2010, 20:02

Re: workshop worst maken

Bericht door chef1 » 30 apr 2010, 13:19

Leuk, ik ben van de partij. Wanneer en waar

Plaats reactie