Pagina 1 van 1
Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 21 jul 2009, 11:59
door Leo
Ook dit seizoen organiseert
Honig Professional weer een aantal jamsessies in samenwerking met het
Gilde van de Nederlandse Meesterkoks.
De eerste sessie vindt plaats op 23 september 2009.
De sessie zal worden geleid door SVH Meesterkok Pascal Jalhaij en heeft als thema Smaak.
Wilt u hem live in actie zien?
Inschrijven kan sinds vandaag op
Honig Professional
De sessie vindt plaats in Geldermalsen, van 11.30 - 15.00 uur.
Meer over deze Jamsessie en het Ezine
Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 31 aug 2009, 11:43
door Cees
Ik ga erheen, nog meer van het forum?
Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 01 sep 2009, 10:55
door roydani
jip , heb de uitnodiging ook binnen .

Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 01 sep 2009, 20:11
door martinkay
ja ik ben er ook bij
Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 05 sep 2009, 22:41
door roydani
Cees schreef:Ik ga erheen, nog meer van het forum?
word nog een heel tripje dan cees

Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 05 sep 2009, 22:53
door Cees
roydani schreef:Cees schreef:Ik ga erheen, nog meer van het forum?
word nog een heel tripje dan cees

Valt wel mee hoor:) Vorig jaar was ik er ook..... Even het gas erop en ben er zo

Vorig jaar trouwens wel geflitst

Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 22 sep 2009, 11:42
door roydani
wees dit keer dan iets voorzichtiger met dat rechterpootje

zo zonde van het geld .
moet dit keer ook uur en 3 kwartier rijden . naja hopenlijk geen files dan komt t wel goed .
ik zie je morgen dan cees .

Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 22 sep 2009, 22:52
door Cees
Ja zal kalm aan doen

Zie je morgen!
Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 24 sep 2009, 14:52
door mark_s
Het was weer een leuk dagje..

ook leuk dat je elkaar van het forum tegen komt op deze manier
Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 24 sep 2009, 14:53
door Leo
nog iets geleerd?
Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 24 sep 2009, 14:56
door mark_s
ja genoeg..
je steekt altijd wel dingen op.
ik heb qua ervaring niet zoveel bedrijven gehad en al helemaal niet op het niveau waar er op gekookt werd.
de recepten zouden via de mail opgestuurd worden, dus zodra ik ze heb dan post ik ze wel.
Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 24 sep 2009, 22:15
door Cees
Ik kom hier nog op terug met foto's etc.
Ik heb er een paar gekregen van een lieftallige dame die ze maakte, omdat de mijne niet werkte. Ook krijg ik nog foto's die gemaakt zijn door een fotografe, die speciaal voor koksforum zullen zijn.
Nu geen tijd, helaas, maar zal spoedig een verslagje maken. De curry op thaise wijze was erg speciaal, mede door het feit dat Pascal Jalhaij er speciaal voor naar Thailand was gegaan om hun techniek onder de knie te krijgen. Die techniek is anders dan wij kennen. Dus ik denk van het weekend even.
Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 24 sep 2009, 22:35
door mark_s
Amuses: trostomaatje gevuld met creme van gerookte makreel , bloemkool mimosa
Sint Jacobs mossel met een kruidenkorst en ansjovis pasta
Gegrilde tong filet met een moestuintje van rode biet, (truffel)aardappel, knolselder, zeekraal, sinaasappel en hartige sla soorten, eendelever en spinazie
Curry van boerderijhoen en octopus, op smaak gebracht met venkel, fenegriek en cocos, paprika polenta
Long haas van het MRIJ rund, ,met hazelnoot, basilicim pasta, perzik en samosa van witte ui
Soep van griesmeel met “een dubbele ristretto”en granaat appel
Kruidenkorst op basis van verse kruiden met uitgerolde boter
200 gram zachte boter
200 gram mie de pain(licht gedroogd)
8 stuks eierdooiers
1 eetl sjallot ragfijn
2 eetl chiffonade platte peterselie
2 eetl citroensuiker
Meng alle ingredienten in een hobart, voeg als laatste het garnituur toe.Rol de massa uit tussen vetvrij papier,en vries ze in.Snij deze op maat van de visfilet en gratineer deze onder een salamander in een voorverwarmde oven van 200°C
Hazelnoot pasta:
200 gr hazelnoot gekneusd, geroosterd
100 gr melk
100 gr room
Voor de curry
110 gr raapolie
12 gr mosterd zaad
12 gr curry blad
4,9 gr lombok gedroogd
Verhit de olie en rooster de ingedienten hierin.
Zeef de olie en gebruik deze voor de bereiding van de Curry:
28 gr caram masala
550 gr cashew noten wit ongezouten
600 gr water
12 gr zeezout
27 gr groene peper
250 gr ui gesnipperd
24 gr koenjit
270 gr gepelde tomaten
3 gr foenegriek
1 gr cayenne peper
4 gr paprika poeder
1 gr witte peper gemalen
220 gr tomaten puree
80 gr gember gesnipperd
100 gr knoflook gesnipperd
130 gr room
160 gr cocosmelk
60 gr suiker
Bereiding van een authentieke curry met verschillende toepassingen : Boerderij hoen, Octopuss
Basilicum pasta
150 gr basilicum (2 bosjes)
20 gr peterselie
5 st gekneusde peperkorrels
150 gr visbouillon
160 gr room
20 gr zout
basilicum en peterselie fijn snijden en aanzetten in olijf olie
gekneusde peperkorrels toevoegen
afblussen met visbouillon
room toevoegen en zout
inkoken tot ongeveer 2dl
blenderen
zeven door puntzeef
Griesmeelsoep met dubbele ristretto en mocca room
50 gr griesmeel
500 gr melk
30 gr suiker
1 st citroengras
mespuntje zout
200 gr geslagen slagroom , deze om de pudding voor het afkoelen minder stijf te maken.
Breng de melk met suiker aan de kook en voeg de gekneusde stengel citroen gras toe, laat deze 10 minuten zacht mee trekken en haal deze vervolgens uit de melk.
Breng de melk wederom aan de kook en voeg al roerend de griesmeel toe met het zout.
Laat dit op laag vuur doorkoken gedurende 5 minuten.
Koel de griesmeel af tot kamertemperatuur en roer deze glad met 2 dl melk.
Laat als garnering enkele druppels sterke koffie (ristretto) , noten olie , gemalen koffie, tamarinde siroop en gedroogd ontbijtkoek en pitjes van granaat appel
Re: Jamsessie met Pascal Jalhaij Thema Smaak
Geplaatst: 28 sep 2009, 15:04
door Leo