Saus reduceren tot blokje dat dan smelt op pasta?
Saus reduceren tot blokje dat dan smelt op pasta?
Ik ben bezig aan de grootste uitdaging die ik ooit ben tegengekomen.
Ik zou een pasta moeten maken, daarlangs op het bord een blokje, perfect kubusvormig, dat een saus is. Als je dan de saus op de warme pasta legt, hoort het blokje te smelten, zodat het een vloeibare saus is.
Tot zover mijn probleem, ik krijg alles gedaan, de saus tot een reductie die nog heel lekker smaakt, ... Maar dat blokje...
Ik heb gelatine geprobeerd, maar ofwel is het blokje te soft en is het geen mooie kubus, ofwel is het te hard en smelt hij niet weg.
Is er iets anders dat ik kan gebruiken? Als Knorr het kan met hun sausketeltjes moeten onze koppen samen het toch ook kunnen he?
Ik zou een pasta moeten maken, daarlangs op het bord een blokje, perfect kubusvormig, dat een saus is. Als je dan de saus op de warme pasta legt, hoort het blokje te smelten, zodat het een vloeibare saus is.
Tot zover mijn probleem, ik krijg alles gedaan, de saus tot een reductie die nog heel lekker smaakt, ... Maar dat blokje...
Ik heb gelatine geprobeerd, maar ofwel is het blokje te soft en is het geen mooie kubus, ofwel is het te hard en smelt hij niet weg.
Is er iets anders dat ik kan gebruiken? Als Knorr het kan met hun sausketeltjes moeten onze koppen samen het toch ook kunnen he?
Re: Saus reduceren tot blokje dat dan smelt op pasta?
Moet je even kijken naar de E-nummers die op de verpakking staan van je keteltje. Zou je zo moeten kunnen vinden welke stof men gebruikt voor de binding. succes
Re: Saus reduceren tot blokje dat dan smelt op pasta?
En het in gestold vet gieten en afsluiten met wat vet?
Dus in een vormpje wat koel, maar nog vloeibaar vet gieten en dan weer weg laten lopen en laten uitharden voor je er een vulling in giet en dan een klein beetje vet om het af te sluiten.
Ben geen fan van het gebruik van vet, maar zo krijg je een soort praline die inhoudelijk hard is en uiterlijk stevig/hard.
Dus in een vormpje wat koel, maar nog vloeibaar vet gieten en dan weer weg laten lopen en laten uitharden voor je er een vulling in giet en dan een klein beetje vet om het af te sluiten.
Ben geen fan van het gebruik van vet, maar zo krijg je een soort praline die inhoudelijk hard is en uiterlijk stevig/hard.
Re: Saus reduceren tot blokje dat dan smelt op pasta?
serieus waar gaat dit over?
Koop een ijsblokjes bakje met een perfecte vierkant
Maak je jus, als je deze goed maakt dit er zoveel gelatine in dat een koeling goed genoeg moet zijn
maar voor een perfecte kubus even je blokje aanvriezen, eruit halen en langzaam laten ontdooien
Mensen, ga toch eens de basis van koken beheersen voordat je dit soort fratsen uithaalt
Koop een ijsblokjes bakje met een perfecte vierkant
Maak je jus, als je deze goed maakt dit er zoveel gelatine in dat een koeling goed genoeg moet zijn
maar voor een perfecte kubus even je blokje aanvriezen, eruit halen en langzaam laten ontdooien
Mensen, ga toch eens de basis van koken beheersen voordat je dit soort fratsen uithaalt