Pws moleculaire gastronomie benodigdheden

Heb je vragen die betrekking hebben tot je huiswerk van school of opleiding? Stel ze hier. Volg de instructies voor een uniforme eenheid op het forum.
gerwinvd
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 nov 2013, 20:43

Pws moleculaire gastronomie benodigdheden

Bericht door gerwinvd » 10 nov 2013, 21:11

Hallo!

Wij zitten in vwo6 en dus moet dit jaar ons pws worden afgerond. Ons onderwerp is het veranderen van de smaakbelevingen van de mens, wanneer we de zintuigen beïnvloedden. We beïnvloedden de ogen, de neus en de tastzintuigen. Hiervoor gebruiken we 7-up in een vieze kleur, vieze geur, en in kaviaarbolletjes. Ook gebruiken we chocolade-mousse in een vieze kleur, vieze geur en in de vorm van een drol. Er komt dus ook een stuk moleculaire gastronomie bij te kijken. Momenteel zitten we in de fase dat we de proef gaan voorbereiden. Onze vraag is echter welke producten het geschiktst zijn om hiervoor te gebruiken. Bij de geur en kleur komen we er wel uit, maar bij de textuur veranderen zijn er zoveel producten dat we graag wat aanbevelingen zouden krijgen. Wij kwamen zoveel verschillende producten tegen dat we niet weten welke het geschiktst zijn. Kan iemand ons (op ervaring) producten aanbevelen die geschikt zijn om 7-up een andere textuur te geven van kaviaarbolletjes, en chocolade-mousse de textuur van een drol? Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Gerwin van der Wal & Jan-Siebrant Visser
\

Plaats reactie