Chocolade probleem

Heb je vragen die betrekking hebben tot je huiswerk van school of opleiding? Stel ze hier. Volg de instructies voor een uniforme eenheid op het forum.
Plaats reactie
Sandra004
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2011, 21:48

Chocolade probleem

Bericht door Sandra004 » 27 mar 2011, 21:51

Beste,
Ik weet niet of deze vraag hier op zijn plaats is maar ik weet niet waar ik hem anders kan stellen.

Als ik zelf chocoladefiguurtjes wil maken, als ik mijn chocolade dan uit de frigo haal begint hij eerst
onmiddelijk te 'zweten' en dan direct te smelten!

Wat kan ik doen om dit tegen te gaan want ik wil zoiets voor een doop maken maar ik kan toch moeilijk chocolade opzetten
die na 1 minuut smelt...

Alvast bedankt allemaal!!
Sandra

Biekie
Berichten: 21
Lid geworden op: 25 feb 2011, 15:44

Re: Chocolade probleem

Bericht door Biekie » 10 nov 2011, 22:47

Als chocolade te heet wordt, en dat is het al snel dan is hij net iets te vloeibaar. Ik doe nooit chocolade in de koelkast. Het moet gewoon uitharden.
Als je wilt dat je chocolade weer hard wordt na het smelten zal je de chocolade moeten tempereren.

Voor het smelten van chocolade geldt:
au bain marie
water mag niet koken
pot mag water niet raken
chocolade mag niet in aanraking komen met stoom anders krijg je modder

Voor het tempereren zie deze link:
http://www.callebaut.com/nlnl/2054" onclick="window.open(this.href);return false;

of tempereren in de magnetron
http://www.callebaut.com/nlnl/2053" onclick="window.open(this.href);return false;

Biekie
Berichten: 21
Lid geworden op: 25 feb 2011, 15:44

Re: Chocolade probleem

Bericht door Biekie » 10 nov 2011, 22:51

Ahum, zie ik net pas dat de vraag van maart is. Nou ja voor wie er wat aan heeft dan. :/

Plaats reactie