praktijk examen

Heb je vragen die betrekking hebben tot je huiswerk van school of opleiding? Stel ze hier. Volg de instructies voor een uniforme eenheid op het forum.
Plaats reactie
chefke
Berichten: 26
Lid geworden op: 27 mar 2008, 17:25
Locatie: Limburg (Beesel)

praktijk examen

Bericht door chefke » 26 mei 2010, 16:54

Hallo allemaal,

Over een aantal weken heb ik mijn praktijk examen (zelstandig werkend kok nivo 3)

De opdracht in als volgt:

Het maken van een 5 gangen menu.

amuse

op basis van rest verwerking.

voorgerecht

kooktechniek warm roken en konfijten.
saus/bijlage en garnituur naar eigen inzicht

tussengerecht

getoerd gerezen deeg, gevuld naar eigen inzicht met zoutwatervissen
met veritable saus, garnituur naar eigen inzicht

hoofdgerecht

gebraden rundvlees, in zijn geheel gebraden voor 5 personen.
Deze wordt aan tafel getrancheerd en saus appart meegegeven.
2 stuks groente garnituur naar eigen inzicht.
aardappel, meelspijs of pasta garnituur naar eigen inzicht.
saus, juse naar keuze

nagerecht

Koud/warm nagercht op basis van verse fruit (oblie, warme souffle, mousse, ijs.)
vergezeld met een cremeanglaise naar eigen in zicht afgegarneerd.

Dit heb ik al:


amuse

.....

******

voorgerecht

Gerookte eendenborst met een saus van gekonfijte sinaasappel

******

soep

Kreeftensoep met een mousseline van……

******

tussengerecht

Bladerdeeg gevuld met zalm begeleid met asperges en hollandaise saus


******

hoofdgerecht

.......


******

nagerecht

warme vanille soufflé met een mousse van aardbeien,
begeleid met …. sorbet ijs verse aardbeien en een crème anglaise


Kunnen jullie mij verder helpen?
tips, ideeen, suggesties, opmerkingen

alles is welkom!

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: praktijk examen

Bericht door yrtsap » 27 mei 2010, 10:18

Een warme souffle met je examen? ... dat is gedurfd. :D

Weet iemand het menu van basiskoks?

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: praktijk examen

Bericht door jeroenbr » 27 mei 2010, 11:36

Valt opzich wel mee toch? Gewoon zorgen dat je alles zo lang mogelijk rekt dat je op het einde de oven voor jezelf hebt :lol:

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: praktijk examen

Bericht door Pluter » 27 mei 2010, 21:07

Hoe werkt zo'n examen dan, bestel je zelf je grondstoffen of zo?

En kan hollandaise tot die "veritabele sauzen" (zoals elders besproken) worden gerekend?
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: praktijk examen

Bericht door Amazingtruffle » 27 mei 2010, 22:40

In principe moet je alles doen met wat school jue geeft he??
Veritabel of half veritabel..., dat zal wel al vast staan vrees ik
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

chefke
Berichten: 26
Lid geworden op: 27 mar 2008, 17:25
Locatie: Limburg (Beesel)

Re: praktijk examen

Bericht door chefke » 28 mei 2010, 00:19

Pluter schreef:Hoe werkt zo'n examen dan, bestel je zelf je grondstoffen of zo?

En kan hollandaise tot die "veritabele sauzen" (zoals elders besproken) worden gerekend?
Je moet alles zelf inkopen, regelen en meenemen

De school heeft alleen enkele basis grondstoffen zoals bloem, zout, peper etc.
verder ook wel potten pannen, bakjes etc.
maarja deze waren vorig jaar niet echt schoon, er wordt daar heel slcht afgewassen
dus ik neem liever alles zelf mee.
tot op zekere hoogte natuurlijk :)

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: praktijk examen

Bericht door jeroenbr » 28 mei 2010, 00:23

Wat een vet examen! wij kregen alles voorgekauwd ... succes

chefke
Berichten: 26
Lid geworden op: 27 mar 2008, 17:25
Locatie: Limburg (Beesel)

Re: praktijk examen

Bericht door chefke » 28 mei 2010, 00:25

yrtsap schreef:Een warme souffle met je examen? ... dat is gedurfd. :D

Weet iemand het menu van basiskoks?
Ik had toen iets van groente soep, huzaren salade volgens mij
als hoofdgerecht varkenhaasje met witlof overbakken met ham en kaas uit de oven en gebakken aardapppeltje.
en als dessert volgens mij iets van bavaroise

Plaats reactie