Pagina 1 van 1

wat vraagjes

Geplaatst: 22 feb 2010, 16:04
door chefke
Hallo iedereen,

Ik heb wat diverse vraagjes.
Misschien kunnen jullie mij helpen.

- Wat wordt er ook alweer verstaan onder halfveritable sauzen? welke (soort) sauzen? ik kan dit nergens vinden.

- Welke groenten zijn geschikt/lekker om te braiseren?
- En welke om te koken en dan te stoven in boter en welke om te sauteren?

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Alvast bedankt!

Vriendelijke Groet

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 22 feb 2010, 17:34
door hobbybob
Zonder je af te willen vallen.
Dit lijken wel vragen uit een leerboek :D

Veritable sauzen zijn gebonden met eidooier ipv met roux. Dat van die half kan je vast zelf wel uitvinden.
In een basis kookboek staat de informatie over groenten wel in denk, kijk daar eens.

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 23 feb 2010, 19:31
door Bchef1
veritable saus: "echte saus" oftewel zonder bindmiddelen toegevoegd, zoals bv tomatensaus, coulis van fruit etc
halfveritable saus weet ik niet meer (tis al weer een jaar of 15 geleden.. :wink:)

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 24 feb 2010, 14:16
door chefke
hobbybob schreef:Zonder je af te willen vallen.
Dit lijken wel vragen uit een leerboek :D

Veritable sauzen zijn gebonden met eidooier ipv met roux. Dat van die half kan je vast zelf wel uitvinden.
In een basis kookboek staat de informatie over groenten wel in denk, kijk daar eens.
ik heb hier natuurlijk al naar gezocht op internet en in boeken, maar ik kan het nergens vinden.
daarom vraag ik het nu ook hier.
Anders vroeg ik het niet he :P

Wat de groenten vragen betreft.
Ik vraag gewoon om ervaringen meningen van jullie.

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 24 feb 2010, 14:19
door chefke
Bchef1 schreef:veritable saus: "echte saus" oftewel zonder bindmiddelen toegevoegd, zoals bv tomatensaus, coulis van fruit etc
halfveritable saus weet ik niet meer (tis al weer een jaar of 15 geleden.. :wink:)
sorry, voor tweede bericht maar dit klopt toch niet? :? ofwel? want dan het ik het fout.

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 27 mar 2010, 17:47
door chefke
Heeft inmiddels al iemand antwoorden op mijn vragen gevonden?
want ik heb weer een nieuwe vraag. :P

Heeft er iemand het recept voor creme reverse?

groetjes..

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 21 apr 2010, 08:24
door chefke
Ik inmiddels alle antwoorden al zelf gevonden hoor.
Maar toch bedankt voor de moeite :?

Behalve mijn eerste vraag, heb ik nog steed niet gevonden:

Wat wordt er verstaan onder halfveritable sauzen? welke (soort) sauzen?

Dus doe nu niet zo flauw en vertel het me gewoon! :wink:

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 21 apr 2010, 10:16
door Amazingtruffle
Halfveritabele sauzen zijn sausen die eerst worden gebonden dmv gelatine, daarna opgekookt worden met eidooier, niet gezeefd, en daarna met een dikke willem afgebonden worden..
Zeer lekker in combinatie met gebakken lucht.

Succes Chefke

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 21 apr 2010, 12:54
door chefke
Amazingtruffle schreef:Halfveritabele sauzen zijn sausen die eerst worden gebonden dmv gelatine, daarna opgekookt worden met eidooier, niet gezeefd, en daarna met een dikke willem afgebonden worden..
Zeer lekker in combinatie met gebakken lucht.

Succes Chefke
Wat is dit voor een onzin :?

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 23 apr 2010, 00:34
door Pluter
chefke schreef:
Amazingtruffle schreef:Halfveritabele sauzen zijn sausen die eerst worden gebonden dmv gelatine, daarna opgekookt worden met eidooier, niet gezeefd, en daarna met een dikke willem afgebonden worden..
Zeer lekker in combinatie met gebakken lucht.

Succes Chefke
Wat is dit voor een onzin :?
Onzin? Verander eerst die profiel-naam van je 's.... Dan praten we verder.

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 23 apr 2010, 06:49
door Leo
Ondanks die onzin, ben ik toch ook wel benieuwd naar de antwoorden.....

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 23 apr 2010, 12:26
door chefke
Pluter schreef:
chefke schreef:
Amazingtruffle schreef:Halfveritabele sauzen zijn sausen die eerst worden gebonden dmv gelatine, daarna opgekookt worden met eidooier, niet gezeefd, en daarna met een dikke willem afgebonden worden..
Zeer lekker in combinatie met gebakken lucht.

Succes Chefke
Wat is dit voor een onzin :?
Onzin? Verander eerst die profiel-naam van je 's.... Dan praten we verder.
Wat is er mis met mijn profiel naam? :?

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 23 apr 2010, 12:51
door Xavier
hobbybob schreef: Veritable sauzen zijn gebonden met eidooier ipv met roux. Dat van die half kan je vast zelf wel uitvinden.

De veritable witte-wijnsaus vermengen we soms
met een blanke witte-wijnsaus. Dat is een afleiding
van visvelouté uit § 8.8.4. Die saus noem je
dan: half-veritable. Een voordeel van deze saus is
dat de binding niet snel terugloopt. Daardoor
wordt de kans op schifting kleiner. Het gaat wél
ten koste van de luchtigheid, smaak en de fijne
structuur van de veritable witte-wijnsaus.
basissauzen en afleidingen

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 23 apr 2010, 12:55
door hobbybob
Psies, als veritable met ei ipv roux is.... dan is het toch ook duidelijk wat het is als het half-veritable (half met ei) is?
De andere helft is dan met ......

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 23 apr 2010, 23:04
door Amazingtruffle
Wie geet Chefke een knuffeltje als ie "slagroom" roept??

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 23 apr 2010, 23:22
door Pluter
Onzin.. Met slagroom kan je geen sauzen maken, dat doe je met koksroom.

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 24 apr 2010, 00:25
door Jom
dat zie je verkeerd....

Ik geef zeer regelmatig een lekkere saus bij mijn desserts gemaakt van slagroom (en lucht....). Het is een vrij luchtige substantie, romig en lekker zoet..... :D

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 24 apr 2010, 08:04
door Pluter
Zo'n veritable saus van slagroom klinkt goed! Wellicht ga ik dat ook 's proberen.

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 26 apr 2010, 14:02
door chefke
Dus het is gewoon een veloute saus?

sorry hoor, dat ik niet zo slim ben als jullie! :?

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 26 apr 2010, 14:58
door Pluter
check het antwoord van Bchef...

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 26 apr 2010, 15:25
door chefke
Pluter schreef:check het antwoord van Bchef...
ja, die wist het niet... :?

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 26 apr 2010, 15:38
door Jom
domme Bchef ook weer... :D

Re: wat vraagjes

Geplaatst: 11 feb 2011, 18:53
door Bchef1
sorry.....??
:evil: