Tour d'Europe

Heb je vragen die betrekking hebben tot je huiswerk van school of opleiding? Stel ze hier. Volg de instructies voor een uniforme eenheid op het forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lissie
Berichten: 73
Lid geworden op: 22 mar 2009, 21:07
Contacteer:

Tour d'Europe

Bericht door Lissie » 12 mei 2009, 10:06

Dag Mensen,

Na een aantal afzakkertjes met mijn Chef, heb ik met mijn stomme kop beloofd dat ik voor een aantal mensen (+/- 5 personen) zou koken. Het zou een 5 gangen menu moeten worden, met als thema Tour d'Europe.

Nou weet ik niet echt hoe ik dit aan moet pakken. Het was de bedoeling dat elke gang uit een ander Europees land kwam..

Nu stuit ik als eerste aan dit probleem: Ik weet niet zeker waaruit een 5-gangenmenu bestaat.. Ik dacht dit:

Voorgerecht - vis of vlees
Soep
Warm tussengerecht - vis of vlees
Hoofdgrecht - vis, vlees of wild
nagerecht

Dat was punt 1.
Nu komen de combinaties.. Ik weet niet precies hoe ik dit alles moet gaan combineren..
Ik heb verschillende dingen uitgezocht, maar ik weet niet of dit wel bij elkaar combineert..
Voorbeeld:

Voorgerecht: Noors: Mousse van Noorse Zalm
Soep: Frans: Franse uiensoep
Warm tussengerecht: Italiaans - Bufalina con pancetta
Hoofdgerecht: Hollands: Boerenschnitzel met ui,champignons, paprika's &spekblokjes
Nagerecht: Zwitsers: Zwitserse Bananencocktail met Limoen en Sinaasappel

Dus.. Iemand tips of die kan helpen? Ik vind dit echt moeilijk en zeker om zo'n menu samen te stellen..

Groetjes!
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker

John A
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 mei 2009, 10:51

Re: Tour d'Europe

Bericht door John A » 12 mei 2009, 10:08

ben trots op je Lis !!!!

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Tour d'Europe

Bericht door cyrano » 12 mei 2009, 11:58

De eerste drie, geen probleem. Maar een schnitzel is volgens mij niet Hollands, maar Duits en in Zwitserland groeien geen bananen... :P

Gebruikersavatar
Lissie
Berichten: 73
Lid geworden op: 22 mar 2009, 21:07
Contacteer:

Re: Tour d'Europe

Bericht door Lissie » 12 mei 2009, 13:13

haha ja oke, maar in het recept stond Zwitserse keuken.. haha
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Tour d'Europe

Bericht door Leo » 12 mei 2009, 14:53

ik heb in zwitserland de beste schnitzels op. (en volgens mij is schnitzer oostenrijks,Wiener Schnitzel)
Als je de schnitzel paneert met kaas/paneer meer krijg je echt op schnitzels.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Lissie
Berichten: 73
Lid geworden op: 22 mar 2009, 21:07
Contacteer:

Re: Tour d'Europe

Bericht door Lissie » 12 mei 2009, 19:10

bedankt voor de tip, maar wat vind je verder van de samenstelling enzo?
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Tour d'Europe

Bericht door KNL » 12 mei 2009, 21:02

menu technisch..
uiensoep en dan nog ui bij je hoofdschotel, zoiets mag niet zegt mijn menukennis.
wat houd die bufelina con pancetta in?

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Tour d'Europe

Bericht door cyrano » 12 mei 2009, 23:43

Leo schreef:ik heb in zwitserland de beste schnitzels op. (en volgens mij is schnitzer oostenrijks,Wiener Schnitzel)
Touché...
Als je de schnitzel paneert met kaas/paneer meer krijg je echt op schnitzels.
?

Gebruikersavatar
Lissie
Berichten: 73
Lid geworden op: 22 mar 2009, 21:07
Contacteer:

Re: Tour d'Europe

Bericht door Lissie » 13 mei 2009, 08:16

KNL schreef:menu technisch..
uiensoep en dan nog ui bij je hoofdschotel, zoiets mag niet zegt mijn menukennis.
wat houd die bufelina con pancetta in?
Dat is buffelmozzarella, met gedroogde tomaat omwikkeld in pancetta, italiaanse spek..
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Tour d'Europe

Bericht door Maurits » 13 mei 2009, 08:52

Wanneer ga je het maken?

Ik vind de uiensoep nogal winters, kan je niet een lentesoepje maken. Doperwtensoep (gepureerde doperwten met wat kalfsfond, creme fraiche) met munt is wel van deze tijd, en komt voor je Tour d'Europe dan uit Engeland. Wat gebrokkelde stilton erover zou het helemaal afmaken.

Het dessert zou ik ook veranderen, ook wat seizoensgerichter. Iets met rood fruit, kersen bijvoorbeeld. Iets Hollands? Haagse bluf of Hangop met kersencompote, wat gekruimelde kletskoppen erop.

Dan kan je de schnitzel Oostenrijks noemen...
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Lissie
Berichten: 73
Lid geworden op: 22 mar 2009, 21:07
Contacteer:

Re: Tour d'Europe

Bericht door Lissie » 13 mei 2009, 12:22

Oke, dan word het dus zoiets:

Voorgerecht: Noors: Mousse van Noorse Zalm
Soep: Engels: Doperwtensoep
Warm tussengerecht: Italiaans - Bufalina con pancetta
Hoofdgerecht: Oostenrijks: Schnitzel met ui,champignons, paprika's &spekblokjes
Nagerecht: Nederlands: Hangop met kersencompote

Ik ga het waarschijnlijk in het weekend van 12 juni maken.. Dus ik heb nog wel even de tijd om het her en der aan te passen..
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker

Gebruikersavatar
Lissie
Berichten: 73
Lid geworden op: 22 mar 2009, 21:07
Contacteer:

Re: Tour d'Europe

Bericht door Lissie » 13 mei 2009, 12:35

Dan heb ik nog een domme vraag..

Hoe maak je kalfsfond? t staat op mijn programma voor mijn stage die in september begint, maar ik weet dus nog niet hoe ik het moet maken..
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Tour d'Europe

Bericht door Marielle » 13 mei 2009, 13:14

http://passie.horeca.nl/fav/Kalfsfond.pdf

je moet de bouillon maken en daarna inkoken tot 1 tiende ongeveer dan heb je fond.

Plaats reactie