Pagina 1 van 1

Farceren van fruit

Geplaatst: 04 jan 2009, 15:31
door jeroenbr
Ik ben bezig met opdrachten voor school en ik kom het volgende tegen:

"Omschrijf in eigen woorden het doel en de functie van het farceren van fruit"

Ik heb hier echt nog nooit van gehoord, het gezien of gedaan. Kunnen jullie een aantal voorbeelden geven?
Welk fruit je zoal kan farceren, wat voor farce gebruik je daarvoor, en de functie (ik neem aan dat dit hetzelfde is als het farceren van vlees)

Re: Farceren van fruit

Geplaatst: 04 jan 2009, 15:35
door Leo
Inderdaad een lastige vraag. Weet ook ff niet wat ze er mee bedoelen.

Re: Farceren van fruit

Geplaatst: 04 jan 2009, 15:39
door jeroenbr
Eén van de koude voorbewerkings technieken van fruit is 'farceren'

a1 Omschrijf in eigen woorden het doel en de functie van het farceren van fruit
a2 Schrijf de soorten vruchten op waar de techniek van farceren kan worden toegepast
a3 Omschrijf in eigen woorden onder welke omstandigheden de zelfstandigwerkend kok zal beslissen om de techniek farceren op een vrucht toe te passen
pfff wat een vragen ..

Re: Farceren van fruit

Geplaatst: 06 jan 2009, 10:27
door Pinxo
farceren is vullen, van farcie, vreemde vraag hoor...

Re: Farceren van fruit

Geplaatst: 06 apr 2009, 22:50
door Leonard Elenbaas kookjunk
Ik heb toevallig een paar weken geleden ook een leerling gehad die met dezelfde vraag kwam bij mij....
ja als je over farceren van fruit praat... dacht ik eigelijk aan het vullen van een framboos met een creme. of een uitgeholde meloen met bijv een fruit cocktail.
een uitgeboorde appel vullen met amandelspijs bijv.
ik denk dat je een beetje aan zulke dingen moet denken.

ik hoop dat je hier wat mee kan
succes ermee