Farceren van fruit

Heb je vragen die betrekking hebben tot je huiswerk van school of opleiding? Stel ze hier. Volg de instructies voor een uniforme eenheid op het forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Farceren van fruit

Bericht door jeroenbr » 04 jan 2009, 15:31

Ik ben bezig met opdrachten voor school en ik kom het volgende tegen:

"Omschrijf in eigen woorden het doel en de functie van het farceren van fruit"

Ik heb hier echt nog nooit van gehoord, het gezien of gedaan. Kunnen jullie een aantal voorbeelden geven?
Welk fruit je zoal kan farceren, wat voor farce gebruik je daarvoor, en de functie (ik neem aan dat dit hetzelfde is als het farceren van vlees)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Farceren van fruit

Bericht door Leo » 04 jan 2009, 15:35

Inderdaad een lastige vraag. Weet ook ff niet wat ze er mee bedoelen.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Farceren van fruit

Bericht door jeroenbr » 04 jan 2009, 15:39

Eén van de koude voorbewerkings technieken van fruit is 'farceren'

a1 Omschrijf in eigen woorden het doel en de functie van het farceren van fruit
a2 Schrijf de soorten vruchten op waar de techniek van farceren kan worden toegepast
a3 Omschrijf in eigen woorden onder welke omstandigheden de zelfstandigwerkend kok zal beslissen om de techniek farceren op een vrucht toe te passen
pfff wat een vragen ..

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Farceren van fruit

Bericht door Pinxo » 06 jan 2009, 10:27

farceren is vullen, van farcie, vreemde vraag hoor...

Gebruikersavatar
Leonard Elenbaas kookjunk
Berichten: 69
Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
Locatie: 's-Gravenzande
Contacteer:

Re: Farceren van fruit

Bericht door Leonard Elenbaas kookjunk » 06 apr 2009, 22:50

Ik heb toevallig een paar weken geleden ook een leerling gehad die met dezelfde vraag kwam bij mij....
ja als je over farceren van fruit praat... dacht ik eigelijk aan het vullen van een framboos met een creme. of een uitgeholde meloen met bijv een fruit cocktail.
een uitgeboorde appel vullen met amandelspijs bijv.
ik denk dat je een beetje aan zulke dingen moet denken.

ik hoop dat je hier wat mee kan
succes ermee
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.

http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Plaats reactie