keuze tussen bol en bbl

Vind of schrijf hier je infomatie over de verschillende cursussen en scholen.
Plaats reactie
bvdl
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 feb 2016, 09:32

keuze tussen bol en bbl

Bericht door bvdl »

hallo,

ik wil volgend jaar de opleiding tot zelfstandig werkend kok gaan doen, nadat ik afgelopen jaar mijn vwo diploma heb gehaald. Nu kan ik op de rooi pannen in Eindhoven kiezen tussen twee varianten de Bol ( twee jaar bol en een jaar bbl) of de bbl( drie jaar bbl) ik krijg van veel mensen een ander advies.
Op dit moment denk ik zelf het meest aan de Bol variant omdat ik dan eerst een basis op school krijg die ik dan in mijn stageweken en mijn latere bbl jaar kan toepassen. Nu heb ik nog geen echte kennis over producten en bereidingswijzes dus dan wordt het naar mijn menig lastig om de bbl opleiding te gaan doen.

Maar ik hoor graag wat jullie denken, maak ik met de bol de juiste keuze of is wel gewoon goed te doen om zonder kennis aan de bbl opleiding te beginnen?

alvast bedankt!
Simpele kok
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 nov 2013, 11:43

Re: keuze tussen bol en bbl

Bericht door Simpele kok »

Oei aangezien je niveau zou ik meteen zeggen bbl variant doen. Ook al heb je nog weinig kennis tot je beschikking. De kennis die je voor je opleiding nodig hebt krijg je zo daar hoef je niet bang voor te zijn als je bbl doet!
Maar wil je echt eerst stevige theorie kennis? zou ik zeker voor de bol variant gaan. Met de bol variant krijg je dan (vaak gewoon) dezelfde theorie als bbl variant alleen heb je iets meer leertijd ervoor. Ik ga ervanuit dat het voor jou dan best makkelijk word (de theorie) door je vwo niveau. Maar aangezien je daardoor meer tijd hebt (ga ik vanuit) is het goed om zelf dan opzoek te gaan naar meer kennis.
Waar vind je die? Nou door bijvoorbeeld door deze boeken, filmpje en site die ik je wil aanraden:

Over eten en koken: https://www.bruna.nl/boeken/over-eten-e ... Ajko8P8HAQ

Goed koken: http://www.eci.nl/boeken/goed-koken-har ... 9046811221

Dit boek vind ik mag niet ontbreken in je kast als student in opleiding, chef/kok en leergierige hobbykok die alles wil weten. Het boek heet 'De Grote Larousse Gastronomique' zie: viewtopic.php?t=8227

Recepten op basis van ingrediënten: http://www.ingredienten.nl/

Over de Koe: https://youtu.be/BbvlXrWHMnI

Ps: Ik hoop dat je er wat aan hebt aan mijn info en wens je veel succes en plezier toe

Met vriendelijke groet,

Simpele kok :D
Plaats reactie