Pagina 1 van 1

culinary arts opleidingen

Geplaatst: 10 nov 2011, 10:59
door MasterBaitor
laat ik maar als nieuweling met de deur in huis vallen...alhoewel ik eigenlijk in principe nooit een koksopleiding heb afgerond (wel aanwezig geweest)...en gewoon 'geluk' heb gehad in de betere horeca bedrijven te mogen en kunnen werken, zit ik eraan te denken om toch terug de horeca in te gaan en alvorens dat een koksopleiding en patisserie opleiding te gaan volgen.

Heeft iemand van jullie forumbezoekers/ forumlezers ervaring met de betere horeca opleidingen internationaal? Ik wil eigenlijk de opleiding gaan volgen in het buitenland , daar ik ook terug naar de USA / buitenland ofzo wil gaan verhuizen met de tijd en of een eigen restaurant wil gaan opzetten.
maar goed, terug naar de opleiding. ik merkte dat ik toen ik als kok nog werkte dat ik soms best wel theoretische kennis miste. ik ben nou stuk ouder en 'volwassener' en wil nu mezelf eerst 'bijscholen' alvorens ik terug ga werken als chef.

1. welke koksopleiding/ pattiserie opleiding in het buitenland vinden jullie 'de beste' en waarom? met name zit ik te denken aan 'Le Cordon Blue France', Culinary institute USA,

Re: culinary arts opleidingen

Geplaatst: 25 nov 2011, 20:53
door MasterBaitor
niemand? hoop toch wat informatie te verkrijgen? :?:

Re: culinary arts opleidingen

Geplaatst: 25 nov 2011, 22:46
door Pluter
Ik zou het hele gevecht met de franse traditie en het chauvinisme niet aan willen gaan en kiezen voor de oppurtunistische/pragmatische amerikanen.. Maar, los van dat ik fan ben van de CIA plak-boeken, heb ik er verder ook geen verstand van. Kies de plek waar je het liefst wilt wonen zou ik zeggen.

Re: culinary arts opleidingen

Geplaatst: 26 nov 2011, 18:09
door MasterBaitor
niet alle amerikanen en fransen zijn chauvinisten...ed wat u ze noemt. :lol: alsof de nederlanders zo jofel zijn, niet? .... :?:

neen maar ja, waar ik wil wonen?? heb al in beide landen langere tijd gewoond dus weet hoe het leven daar is. als ik mag en kan kiezen zou het usa worden (daar zou ik ook willen heen immigreren). maar heeft niemand hier '' ervaringen' met de één van de scholen? welke zou 'beter' zijn qua lesstof en niveau? en verschil met opleidingen in NL/ Belgie? wat vinden jullie forumbezoekers het beste opleidings instituut in de landen genoemd?

Re: culinary arts opleidingen

Geplaatst: 27 nov 2011, 22:13
door Biekie
Misschien is het beter om dan bv op een Amerikaans forum na te vragen, daar zijn vast meer ervaringen dan hier. ;)

Re: culinary arts opleidingen

Geplaatst: 28 nov 2011, 21:26
door MasterBaitor
Dat kan idd...had beetju gehoopt dat op dit forum iemand ook zat met internationale culinary ervaringen qua opleidingen dan.

Re: culinary arts opleidingen

Geplaatst: 29 nov 2011, 11:10
door Leo
ik ken niemand die dit heeft gedaan... helaas