Opleiding of cursus zonder stage

Vind of schrijf hier je infomatie over de verschillende cursussen en scholen.
Plaats reactie
justme
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 sep 2011, 17:30

Opleiding of cursus zonder stage

Bericht door justme »

Hallo iedereen,

Sinds een tijdje ben ik veel bezig om kleine simpele receptjes te koken. Ik zou alleen veel meer over koken/voeding/etc te weten willen komen. Vandaar dat het mij leuk lijkt om een opleiding of een (uitgebreide) cursus te volgen (liefst omgeving Amsterdam/Utrecht/Leiden etc). Voorlopig heb ik geen plannen om kok te worden, het is meer een hobby/interesse.

Ik ben eigenlijk het meest geïnteresseerd in de koksopleiding niveau 2. Het probleem is dat ik op dit moment een studie volg en ga vanaf januari stage lopen (wat ook 4 dagen in de week kan). Dan heb ik dus 1 dag over om de opleiding te volgen en kan dus alleen thuis wat "ervaring" opdoen.

Nu heb ik al een beetje rondgekeken.
- Smink Culinair
Spreekt mij heel erg aan. Het nadeel is dat het erg ver ligt van Amsterdam en ik heb geen auto, wel ov. Tweede, het is nogal prijzig (ik ben ook maar een student =p). Maar als het echt de moeite waard is, kan ik mij wel over de twee laatst genoemde punten heen zetten. Is er iets meer in de buurt van Amsterdam de opleiding te volgen zonder verplichte stage? (En niet dat je op die ene dag alleen maar theorie krijgt.)

- kookstudioamsterdam (link)
Zij bieden een 8 daagse cursus aan, wat in principe duurder is dan Smink (prijs/lessen), maar wel in 1x betaalbaar is voor mij. En je leert hier
natuurlijk ook veel minder.

---------

Is het dan wel nuttig/mogelijk om de opleiding te volgen zonder stage (puur voor de hobby)? Misschien hebben jullie nog andere tips?

Bedankt voor jullie tijd ieder geval!
indeed
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 jul 2015, 21:20

Re: Opleiding of cursus zonder stage

Bericht door indeed »

Goedemiddag

Wij gaan in oktober van start met professionele patisserie lessen in Amsterdam
zowel voor beginners als gevorderde deze lessen zullen 1 keer per maand plaats van oktober tot eind april en vinden in het weekend.
we zullen hier de klassieke Franse patisserie behandelen.
lessen zullen worden gegeven met min 6 a 8 personen door
een zeer bekende patissier met vele jaren ervaring
kosten zullen 600 euro bedragen omdat wij de groep klein willen houden

mocht u geïnteresseerd zijn neem dan contact op met
www.smakelijklandsmeer.nl
Plaats reactie