Pagina 1 van 1

kostprijsberekening

Geplaatst: 30 nov 2010, 10:59
door nadine
Ik ben student bachelor in Hotelmanagement en wij moeten een business plan voor een restaurant maken met een menu, standaard receptkaart met kostrpijsberekening, foto, koopprijs, verkoopprijs, foodcost voor 10 foodcost voor 1, foodcost %. De kostprijscalculator vermeld elders op het forum: http://www.kenniscentrumhoreca.nl/Tools ... lator.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; is fantastisch, behalve dat die met de Nederlandse BTW werkt, en in Belgiƫ hebben we 6%, 12% en 21% ... En ze vermelden winstmarge % ipv foodcost % (het ene + het andere is 100% als ik het goed heb). Kan iemand me een ander - gratis - progamma aanraden, of heeft een template, excel worksheet om zoiets aan te maken? Nogal dringend, want wij moeten ons volledig businessplan indienen tegen 20 december, en volgende week moet ik de kostprijsberekening en standaard receptenkaart ook al kunnen voorleggen. Alles op 1 maand tijd klaarkrijgen... tja. Alvast hartelijk dank voor de tips, en eventuele programmas.