Pagina 1 van 1

Bevoegdheid leermeester

Geplaatst: 21 jun 2010, 21:28
door sous
Dus dit is de case;

Mijn werkgever wil komend jaar een leerling in de bediening erbij hebben...cool, ok als t een lekker chickie is is het nog goed voor de moraal ook.

Maar nu, toen ik destijds mijn leermeesterdiploma haalde werd mij verteld dat ik als leermeester ook leerlingen in de bediening onder mij mocht hebben en dat ik dan en medewerker in de bediening als assistent LM mocht aanwijzen die dan de praktijkbegeleiding voor zijn rekening zou nemen. zolang als ik als leermeester de taakbeoordeling etc voor mijn rekening nam. Top dachten we zo! Nu zegt kenwerk dat dit niet het geval is en dat er aan de voorkant een apparte LM in dienst moet zijn...

Anybody?
ik weet niet meer wie ik geloven moet..

Re: Bevoegdheid leermeester

Geplaatst: 22 jun 2010, 09:58
door Amazingtruffle
Ik denk dat kenwerk leerlingen probeert te beschermen tegen schimmige situaties als die jij beschrijft.. (chickie,moraal.....)

En ik geef ze gelijk.
Al heb je een klein puntje, officieel zou je een leerling "aan de andere kant" onder je hoede kunnen moeten nemen, maar is dat niet tijdelijk?

Re: Bevoegdheid leermeester

Geplaatst: 22 jun 2010, 12:46
door Leo
volgens mij klopt wel dat Kenwerk het in de gaten houd.
Maar, of het ook officieel is...dat weet ik ook niet.

Re: Bevoegdheid leermeester

Geplaatst: 22 jun 2010, 13:23
door Jom
je bent leermeester en dan mag je leermeester zijn voor bediening en leermester voor keuken.

Echter kun je niet tegelijkertijd beide zijn. Je moet (per jaar) dus kiezen of je leermeester voor keuken of bediening wilt zijn. Ze kunnen en mogen dit dus voor je omzetten, maar kenwerk beoordeelt ook of het logisch is dat je het omzet. Zelf ben ik (als eigenaar) in zowel keuken als bediening werkzaam en heb in het verleden leerlingen keuken en bediening gehad, waarbij kenwerk dat goed vond.

Echter, als jij 98% in de keuken werkt is het onlogisch dat jij gaat optreden als leermeester bediening. Ik snap jullie constructie heel goed, maar kenwerk heeft denk ik in het verleden gewoon te vaak meegemaakt dat de leerling bediening uiteindelijk geen goede begeleiding krijgt.