Pagina 1 van 1

Op zoek naar een culinaire kook opleiding.

Geplaatst: 25 jan 2009, 18:54
door flix
hoi koks ik hou van koken

Re: Op zoek naar een culinaire kook opleiding.

Geplaatst: 25 jan 2009, 19:09
door jeroenbr
Mocht je kunnen aantonen dat je de basis goed onder de knie hebt, kan je na een overtuigende kook sessie gewoon je aanmelden voor het Cas Spijkers Academie.
Ik ken een aantal personen die zichzelf nogal heel erg goed vinden, maar de basis van het vak niet beheersen. En gewoon veel missen, terwijl ze wel in de "top" restaurants werken.

Re: Op zoek naar een culinaire kook opleiding.

Geplaatst: 25 jan 2009, 19:38
door flix
ik snap wat je bedoelt.. maar weet jij wanneer er open dagen zijn dan van CSA? en zoniet waar ik die kan vinden? bvd!

Re: Op zoek naar een culinaire kook opleiding.

Geplaatst: 25 jan 2009, 19:54
door jeroenbr
flix schreef:ik snap wat je bedoelt.. maar weet jij wanneer er open dagen zijn dan van CSA? en zoniet waar ik die kan vinden? bvd!
Google is je vriend, maar 12 FEB is de laatste.

Re: Op zoek naar een culinaire kook opleiding.

Geplaatst: 25 jan 2009, 20:02
door Maurits
je kan ook gewoon een folder van de website downloaden....daar staat alle info in.

Re: Op zoek naar een culinaire kook opleiding.

Geplaatst: 12 mar 2009, 13:41
door Fritschij
flix schreef:Hallo allemaal,

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Felix Maks, 17 jaar en heb bijna mijn 5 havo diploma op zak. Nou gaat mijn intresse al jaren lang uit naar alles wat met koken te maken heeft en daarom wil ik hier ook mijn opleiding tot richten. Ik werk zelf ook al in een restaurant op een redelijk niveau.

Nou is mijn vraag aan jullie of er ook HBO kook opleidingen zijn. Ik weet van de Hoge hotelschool maar ik vind dat je daar te weinig met koken bezig bent en teveel met mannagment. Zijn er andere mogelijkheden? Een andere mogelijkheid leek mij de Cas Spijkers Academie. Dit leek mij ook een leuke uitdaging omdat ik mij graag wil richten uiteindelijk tot koken op hoog niveau. Cas spijkers academie leek mij een goede uitkomst. Maar ik denk dat je daar te weinig op school bent en teveel aan het werk bent omdat het een bbl opleiding is. Ook kun je pas instromen als je een opleiding kok niveau 2 hebt gedaan. Hier heb ik totaal geen zin in en ik denk ook dat dit onder mijn niveau ligt. Een andere mooie bijkomstigheid zou een tweetalige kook opleiding zijn met bijvoorbeeld frans of engels, dit is altijd mooi meegenomen!

Ik hoop dat jullie eventuele tips, aanbevelingen van scholen etc etc hebben. Want op dit moment heb ik geen flauw idee waarnaar ik mij moet richten. Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Felix

Sorry maar ik ben nu ook bezig met mijn basiskok opleiding het is niet anders kok word tegenwoordig gezien al een beroep voor de dommere heb ik het idee, en je vind 1 dag in de week naar school te weinig, ik kan je vertellen dat als jij een goed leerbedrijf heb je meer leert in in dag op je werk dan een jaar op school. Koken is naar mijn idee heel veel praktijk als basis en wil je echt goed worden theorie. Maar de basis leer je het beste in praktijk. Ik zit ook voor me gevoel veel telaag maar ik mag wel gewoon de domme vakken skippen en waar het wel over iets nuttigs gaat zorg ik gewoon dat ik aanwezig ben