STERKLAS / GEZEL CHEFKOK OPLEIDING

Vind of schrijf hier je infomatie over de verschillende cursussen en scholen.
Plaats reactie
styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

STERKLAS / GEZEL CHEFKOK OPLEIDING

Bericht door styliekokie » 26 sep 2005, 17:51

wie kan me effe helpen ik wil volgend jaar september graag sterklas opleiding gaan doen, kan iemand me vertellen waar deze opleidingen allemaal zitten of ze nog wel bestaan want kan er niks vinden op internet,en wat zijn precies de toelatingseisen :?: culinaire groet frank :lol:

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 30 sep 2005, 11:14

Sterklas is enkel en alleen in 's Hertogenbosch.

Begint februari 2006 weer.

http://www.kw1c.nl

edit:
Tegenwoordig is het in Eindhoven.
http://www.sterklas.com
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 04 okt 2005, 07:44

begint alleen in februari want hoop dit jaar te slagen voor zelfstandig werkend kok niv 3 dan wil ik sterklas gaan doen maar kan er zelf geen informatie van vinden op internet ook niet top de site van wellantcollege ciao frank

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 04 okt 2005, 22:21

de school het Koning Willem 1 College.

Er is inderdaad niet echt veel te vinden...

Ik weet niet precies in wat voor bedrijven dat je gewerkt hebt...
maar...denk wel dat handig is ..als je in een bedrijf werkt / hebt gewerkt waar een meesterkok is...

Het gaat uit van het Gilde van meesterkoks namelijk..
Ook het bedrijf waar je werkt, moet dan een meesterkok hebben...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 08 okt 2005, 10:25

werk nu niet in bedrijf waar een meesterkok aanwezig is maar heb wel allemaal hier gewerkt

eetcafe vidocq te gouda 1 e jaar www.eetcafevidocq.nl
restaurant scheeps te gouda 2 de jaar www.restaurantscheeps.nl
restaurant de hooiberg te schoonhoven 1e jaar zelf standig werkende kok
www.dehoooiberg.nl
op dit moment auberge de kieviet te wassenaar laaste jaar zelfstandig werkende kok niv 3 www.dekieviet.nl

maar ze kijken toch niet alleen of je meesterkok in dienst hebt of wel
groeten frank

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 09 okt 2005, 02:30

nou...in principe wel..

:roll:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 22 okt 2005, 10:32

ik wil die opleiding in 2007 ook gaan doen heb er gisteren al het een en ander over gelezen en lijkt me erg leuk om te doen.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 23 okt 2005, 21:50

ja..waarom niet zo ik zeggen...

Het is goed geregeld tegenwoordig...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 01 nov 2005, 22:57

binnenkort eens naar de open dag.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 04 nov 2005, 12:18

Ik geloof wel dat er dit jaar erg veel aanmeldingen zijn..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 06 nov 2005, 11:22

jah volgesn mij ook ik wil de opleiding ook in 2007 gaan doen ben nu nog met deze opleding bezig maar kan nergens informatie vinden van open dagen enzo ralph waar werk jij nu dan groeten frank

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 06 nov 2005, 13:41

styliekokie schreef:jah volgesn mij ook ik wil de opleiding ook in 2007 gaan doen ben nu nog met deze opleding bezig maar kan nergens informatie vinden van open dagen enzo ralph waar werk jij nu dan groeten frank
ik wil het ook in 2007 gaan doen werk nu bij Inter Scaldes

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 08 nov 2005, 20:50

dan zie ik je wel in 2007 ralph maar staat op de www.kw1c.nl geen informatie over de opleiding echt jammer maarjah :D

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 08 nov 2005, 21:14

nee..dat klopt..ik kan het ook niet vinden..

zal eens kijken of ik er wat aan kan doen..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Vlabakje2
Berichten: 24
Lid geworden op: 06 dec 2005, 12:41

Bericht door Vlabakje2 » 06 dec 2005, 15:11

ik ken de opleiding hij is onwijs zwaar maar heel goed,en er zijn maar een aantal gegadigeden die deze opleiding mogen doen

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 08 dec 2005, 12:30

ik heb de school gebeld voor meer informatie kreeg een hele aardige man aan de lijn ook ben ik een dagje meeglopen met gsk op hetalbeda college dat was ook echt super dus ben nu erg aan twijfelen welke opleiding ik nu uiteindelijk wil doen sterrenklas duurt 3,5 jaar en gsk duurt 2 jaar

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 09 dec 2005, 00:45

op zich..zit er wel 'n kern van waarheid in.

2 jaar..voor gsk.

bij sterklas heb je in elk geval in de eerste 2 jaar
gsk
leermeester
haccp voor leidinggevende
wijnbrevet
Gastronomie

3de jaar.
Keukenmaganer
Wijn / Spijs
en uit eindelijke je Gezel proef.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 20 mar 2006, 15:31

ralph schreef:
styliekokie schreef:jah volgesn mij ook ik wil de opleiding ook in 2007 gaan doen ben nu nog met deze opleding bezig maar kan nergens informatie vinden van open dagen enzo ralph waar werk jij nu dan groeten frank
ik wil het ook in 2007 gaan doen werk nu bij Inter Scaldes
en is het nou gelukt???
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 20 mar 2006, 15:53

ja meneer kooij heeft aanvraag binnen krijg binnekort informatie

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 22 mar 2006, 15:01

ik ga hem toch op zadkine doen die duut 2 jaar en is overzichtelijk als je daarna je meesterkok wilt halen kan je hem altijd nog halen op zadkine krijg je ook je leermeester en je sociale hygiene erbij dus dat lijkt hele veel op sterenklas denk dat er weinig verschillen zijn met vriendelijke groet frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 22 mar 2006, 15:25

sterklas leukere leraren ;)

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 30 mar 2006, 17:01

albeda college gaat ook precies sterrenklas geven want die gaan hun opleiidng dit jaar uptodate maken je krijgt er ook je leermeester wijncertificaat, bovendien krijg je ook les van meesterkok en als het goed is gaan er ook veel excurcies buiten de school plaatsvinden
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 30 mar 2006, 23:12

eerst zien..dan geloven.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 24 jun 2006, 23:46

ik ben in iedergeval aangenomen :D:D:D:D

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Bericht door Niels » 25 jun 2006, 01:30

Voor sterklas?, gefeliciteerd!
Weet je al waar je gaat werken?

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 25 jun 2006, 15:15

jammer dat de info over de locatie niet klopt.. staat kw 1 college in Breda wat natuurlijk den bosch moet zijn.

Opleiding begint in september dus de eerste twee maanden zit in zoizo nog bij Inter Scaldes. Mocht de mogelijk daar zijn om te blijven zal ik dat ook zeker doen. Onder tussen ben ik natuurlijk aan het rond kijken mocht in inees op straat staan.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 27 jun 2006, 07:44

Gister examen gedaan "SVH Gezel", nu nog ff wachten op de uitslag.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 27 jun 2006, 10:30

wat heb je gekookt ?

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 27 jun 2006, 23:08

Voorgerecht

Salade “Metropole”
Fleurige wereldse salade, gebakken rode mul & coquilles
Riesling, Egon Müller, Mosel-Saar-Ruwer, 2004

Hoofdgerecht

Snoekbaars
In roomboter gebakken met piccalilly, cantharellen en groene asperges
Big House White, Bonny Doon, California, 2003

Dessert

Wentelteefje
met Hollandse aardbeien, frambozen en Griekse vanille room
Monbazillac “Cuvée Prestige”, Château Rauly Marsalet, Frankrijk, 2000
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 28 jun 2006, 06:45

klinkt goed

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 07 jul 2006, 15:22

Heb zojuist gehoord dat ik geslaagd ben voor het Examen SVH Gezel Chefkok (de sterklas dus)
met het cijfer 10

:lol:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 07 jul 2006, 22:22

gefeliciteerd gozer, een 10 staat mooi op je cv :)

marnix
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2004, 03:38
Locatie: Hardinxveld

Bericht door marnix » 08 jul 2006, 10:53

gefeliciteerd

uitslover

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster » 08 jul 2006, 12:45

Leo ook via deze weg nogmaals gefeliciteerd
Kokforum.nl : de website voor koks

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 08 jul 2006, 21:41

stoer hoor :D

paul
Berichten: 32
Lid geworden op: 22 jun 2006, 18:14
Locatie: radewijk

Bericht door paul » 10 jul 2006, 16:35

nou jongens dat stijgt de pan uit een 10 niet te geloven vanuit twente {onmeunig{ :lol: is twens voor onzettend gefeliciteerd.en veel succes :wink: ps hoe weet ik of dat iets voor mij is?

glenn
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 aug 2006, 13:20
Locatie: rosmalen

sterklassen

Bericht door glenn » 23 aug 2006, 16:38

hoi ik ben glenn ik zit op de sterklassen deze begint van af dit jaar vanaf september de enige opleiding daar van zit in den bosch onderleiding van Albert kooij tel: 073 6249540 als dat niet lukt moet je het maar zeggen heb ook zijn mobielle nummer

de opleiding is echt gaaf het enige nadeel is dat je soms het hele land door moet voor je les

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 23 aug 2006, 23:39

dat is geen nadeel...

dat is juist 'n voordeel..
je bezoekt de beste van in zijn vakgebied in op 'n locatie waar je zoveel mogelijk kan leren...

Op school moet er eerst gezocht worden naar spullen om uberhaupt te beginnen..
Op locatie is normaal gesproken alles super geregeld..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 28 aug 2006, 13:46

Ik vroeg em af of er ook nog mensen 1 september de opleding gespecialiseerde kok niv 4 gaan volgen op het zadkine ik begin 4 september hele veel mensen vragen zich af wat nou het verschil is tussen sterrenklas en gespecialiseerde kok niv 4 volgens mij maakt het niet veel uit volgens mij is het precies hetzelfde alleen heet het anders.

met sterrenklas krijg je dit
- Basisgastronomie met o.a. grondstoffen en producten, voedingsgebruik, praktijkintegratie, demonstratie en instructie in Engels en Frans
Gastronomie koud/warm met o.a. bedrijfs- uitvoering en organisatie, administratie en automatisering, productie en distributie, productietechnieken, praktijkintegratie
Gastronomie Patisserie met o.a. productie en distributie, productietechnieken, praktijkintegratie
Workshops, excursies en trainingen
Leermeestertraining
Communicatie

en met gepecialiseerde kok niv 4 krijg je dit
De opleiding bestaat uit de volgende deelkwalificaties/onderdelen:

- Basisgastronomie
- Gastronomie patisserie
- Gastronomie koud/warm
- HACCP voor leidinggevende
- Geloof in voeding
- Leermeester en leidinggevende aspecten
- Sociale hygiëne
- Personeelsmanagement
- Keukenmanagement
- Wijncertificaat is ene optie
- Excursies

al zeg ik het zelf lijtk het heel erg op elkaar volgens mij is tegenwoordig gewoon hetzelfde, ik heb er erg veel zin groet

frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 28 aug 2006, 14:07

ff snel gezegd is het volgende in de eerste 2 jaar

Leermeester
Communicatie
Haccp voor leiding gevende

Basis gastronomie
Gespecialiseerd Kok - Koud / Warm
Gespecialiseerd kok - patisserie

Wijnbrevet
Workshops / excursies

3e jaar
Gastronomie opleiding
Keukenmanager (boekhouding, recht / logistiek, etc...)
(met deze diploma's kan je sociale hygiene vrijstelling krijgen)

Alles word afgesloten met 'n officieel examen SVH GEZEL CHEFKOK
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 28 aug 2006, 15:15

Ik heb er enorm zin in :D heb zelfs een agenda gekocht ;)

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 29 aug 2006, 10:23

Leo schreef: (met deze diploma's kan je sociale hygiene vrijstelling krijgen)
krijg je die niet gewoon bij het afronden van je svh koksopleiding ?

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 29 aug 2006, 17:30

nee soiale hygiene krijg je niet bij een afgeronde zelfstandige koksopleiding doe moet je apart halen of je moe echt zoals ik en andere gespecialiseerde kok of sterrenklas gaan doen 8) is niet meer zoals vroger dat je dat er standaard bijkrijgt groet frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 29 aug 2006, 22:34

sociale hygiene was bij het diploma z.wk. tot 10 jaar geleden ofzo..
toen zat het er bij..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 22 nov 2006, 10:46

opleiding gepsecialiseerde kok bevalt me heel goed krijg les van leraar die ook sterrenklas les heeft gekeken half jaar lang en heeft de opleiding gekopierd dus eigenlijk is precies hetzelfde groet frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 22 nov 2006, 23:40

van wie dan?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

styliekokie
Berichten: 131
Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
Locatie: vlakbij gouda

Bericht door styliekokie » 27 nov 2006, 15:42

meneer fenenaduz heeft ook les gegeven op friesland college en universiteit en heeft in den bosch aan koning willems college gekeken hoe ze daar deden enzo en precies de opleiding gekopierd groet frank
1 dag niet gekookt is een dag niet geleefd

LWK
Berichten: 113
Lid geworden op: 22 aug 2006, 11:01
Locatie: Amsterdam

Bericht door LWK » 04 dec 2006, 17:11

Wil je zeggen dat ze daar dan ook leskrijgen van meesterkoks?

en dat je dan ook een Gezel diploma kan krijgen?
Het lijkt mij sterk dat je dat nivo kan halen.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 04 dec 2006, 18:57

ja kan wel les krijgen van een meesterkok maar dat is iets heel anders dan wat er bij de sterklas gebeurd

Plaats reactie