Guide Gault&Millau France 2014

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Guide Gault&Millau France 2014

Bericht door berexstone » 25 nov 2013, 14:59

Ook de Franse Gault&Millau gids is weer verschenen :

Cuisiner de l'année 2014 : Arnaud Lallement, "L'Assiette Champenoise" te Tinqueux (5 toques)

genomineerd voor chef van het jaar : Olivier Bellin, "La Vague Bretonne" te Plomodiern (4 toques)
genomineerd voor chef van het jaar : Alexandre Gauthier, "Le déclic" te La Madelaine-sous-Montreuil (4 toques)

Découverte de l'année 2014 : Piet Huysentruyt, "Likoke" te Les Vans (3 toques)

Sommelier de l'année 2014 : David Biraud, "Sur Mesure" te Paris (4 toques)

Chef-Pâtissière de l'année 2014 : Chrystelle Brua, "Pré Catelan" (4 toques)

Acceuil (directeur de la salle) de l'année 2014 : Georges Motz, "Les Prés d'Eugénie", Eugénie-les-Bains (5 toques)

IN FRANKRIJK HEEFT GAULT-MILLAU ENKELE JAREN GELEDEN HET PUNTENSYSTEEM AFGESCHAFT.
DE HOOGST HAALBARE ONDERSCHEIDING ZIJN 5 TOQUES (te vergelijken met 19,5/20 voorheen).
Dit zijn ze :

te Arles : "L'Atelier de Jean-Luc Rabanel"
te Bonnieux : "Restaurant Edouard Loubet"
te Courchevel : "Le 1947"
te Eugénie-les-Bains : "Les Prés d'Eugénie - Michel Guérard"
te Fontjoncouse : "Auberge du Vieux Puits"
te Lorient : "L'Amphytrion"
te Megève : "Flocons de Sel"
te Paris (7e) : "L'Arpège"
te Paris (8e) : "Ledoyen"
te Paris (8e) : "Pierre Gagnaire"
te Paris (16e) : "L'Abeille"
te Paris (16e) : "L'Astrance"
te Paris (17e) : "Restaurant Guy Savoy"
te Roanne : "Maison Troisgros"
te Saint-Bonnet-le-Froid : "Régis et Jacques Marcon"
te Tinqueux : "L'Assiette Champenoise"

Het wereldberoemde restaurant "Paul Bocuse" te Collonges-au-Mont-d'Or".

Robert

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Guide Gault&Millau France 2014

Bericht door Niels » 26 nov 2013, 12:16

Robert, bedankt voor het plaatsen van al deze waardevolle informatie!

Plaats reactie