Gault Millau Schweiz 2014

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Gault Millau Schweiz 2014

Bericht door berexstone » 11 nov 2013, 20:27

Veel Nederlanders trekken naar Zwitserland om in de uitstekende horeca te gaan werken, of gaan er op zomer- of wintervakantie. Wat is er voor nieuws dit jaar in de Gault&Millau gids 2014?

Kok van het jaar: Tanja Grandits, restaurant "Stucki - Tanja Grandits" te Basel - drie toques en 18 punten
Stijger van het jaar Duitstalig Zwitserland: Christian Kuchler, restaurant "Hirschen" te Eglisau - drie toques en 17 punten
Stijger van het jaar in West-Zwitserland: Pierre-André Ayer, restaurant "Le Pérolles" te Fribourg - drie toques en 18 punten
Stijger van het jaar in Tessino: Othmar Schlegel, restaurant "Castello del Sole - Locanda Barbarossa" te Ascona - drie toques en 18 punten
Sommelier van het jaar: Thibaut Panas, restaurant "Restaurant Anne-Sophie Pic au Beau-Rivage Palace" te Lausanne - drie toques en 18 punten
Cigarman of the year: Jörg Slaschek, restaurant "Attisholz" te Riedholz - drie toques en 17 punten

HOTEL van het JAAR : "The Alpina", Gstaad
Hotel van het Jaar omdat er in dit meer dan 300.000.000 kostende resort maar liefst twee chefs hoog scoren: Marcus G. Lindner ("Sommet" - drie toques en 18 punten), en de Japanner Takumi Murase ("Megu" - twee toques en 16 punten)

RESTAURANTS met 4 TOQUES en 19 PUNTEN :
te Crissier : "Restaurant Benoît Violier"
te Fürstenau : "Schauenstein"
te Satigny : "Domaine de Châteauvieux"
te Schaffhausen : "Die Fischerzunft"
te Sierre : "Didier de Courten" in Hotel Terminus
te Vufflens-le-Château : "L'Ermitage de Bernard Ravet"

RESTAURANTS met 3 TOQUES en 18 punten :
te Ascona : "Casello del Sole - Restaurant Locanda Barbarossa"
te Basel : "Les Trois Rois - Restaurant Cheval Blanc"
te Basel : "Stucki - Tanja Grandits"
te Brent : "Le Pont de Brent"
te Cossonay : "Le Cerf"
te Fribourg : "Le Pérolles"
te Ftan : "Paradies - L'Autezza"
te Genf : "Hôtel Beau-Rivage, Restaurant Le Chat-Botté"
te Gstaad : "Chesery"
te Gstaad : "The Alpina - Restaurant Sommet"
te Küsnacht : "Rico's Kunstuben"
te Lausanne : "¨Hôtel Beau-Rivage Palace, Restaurant Anne-Sophie Pic au Beau-Rivage Palace"
te Le Noirmont : "Georges Wenger"
te La Punt : "Bumanns Chesa Pirani"
te Saas Fee : "Waldhotel Fletschhorn"
te Samnaun-Ravaisch : "Hotel Haus Homann - Homann's Restaurant"
te St. Moritz-Champfer : "Talvo by Dalsass"
te Steinen : "Adelboden"
te Thörigen : "Löwen Nik Gygax"
te Uetikon am See : "Zum Wiesengrund"
te Vevey : "Denis Martin"
te Wigoltingen : "Taverne zum Schäfli"
te Zürich : "The Dolder Grand, the Restaurant"

Verder zijn er nog 42 restaurants met drie toques en zeventien punten.

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Gault Millau Schweiz 2014

Bericht door Niels » 12 nov 2013, 10:50

Afbeelding

Voor de eerste keer in de geschiedenis van Gault Millau Zwitserland staat een vrouw alleen aan de top: Tanja Grandits van "Stucki" in Bazel is "Chef van het Jaar 2014 '. Haar verfijnde keuken wordt gewaardeerd op 18 punten. De testers van de Gault Millau noemen Grandits een "uitzonderlijke chef: ambitieus, assertief en onwrikbaar. Haar creaties zijn erg onderscheidend en een niet te kopiëren handschrift ".

Plaats reactie