Gault&Millau Deutschland 2012

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Gault&Millau Deutschland 2012

Bericht door berexstone » 21 nov 2011, 17:47

Voor het 29e keer verschijnt de Gault&Millau Führer Deutschland, de jaargang 2012 alweer.

869 restaurants kregen een koksmuts en 13 of meer punten.
30 restaurants hebben in 2012 drie koksmutsen en 18 punten van de in Duitsland maximaal haalbare 19,5. (In Nederland is het maximum 20 punten, in Oostenrijk en Zwitserland 19, en in België - Luxemburg 19,5. In Frankrijk geeft Gault&Millau sinds 2011 geen punten meer, enkel tot vijf toques).

De BESTE restaurants in Duitsland :

VIER KOKSMUTSEN / 19,5 PUNTEN :
"Aqua" (Sven Elverfeld), Wolfsburg NEW
"Gästehaus Erfort" (Klaus Erfort) Saarbrücken
"Schwarzwaldstube" (Harald Wohlfahrt) Baiersbronn-Tonbach
"Vendôme" (Joachim Wissler)
"Waldhotel Sonnora" (Helmut Thiettges) Dreis (Wittlich)

VIER KOKSMUTSEN / 19 PUNTEN :
"Gourmetrestaurant Schloss Lerbach" (Nils Henkel) Bergisch-Gladbach
"Gourmetrestaurant Überfahrt" (Christian Jürgens) Rottach-Egern
"Tim Raue" (Tim Raue) Berlin NEW
"Residenz Heinz Winkler" (Heinz Winkler) Aschau-Chiemgau
"Schloss Berg" (Christian Bau) Perl-Nennig
"Steinheuer's Restaurant Zur Alten Post" (Hans-Stefan Steinheuer) Bad Neuenahr
"La Vie" (Thomas Bühner) Osnabrück

De Gault&Millau gids Deutschland geldt als de strengste Gault&Millau gids. Voor het minste of geringste verliest men een punt, of zelfs twee. Aan de andere kant geeft men ook wel eens in één keer twee punten erbij.

13 punten in deze gids staat gelijk aan een "espoir" bij Michelin
14 en 15 punten staat gelijk aan een ster
16 en 17 punten staat gelijk aan twee sterren
18, 19 en 19,5 punten aan drie sterren,
althans volgens Gault&Millau Deutschland dan toch, toch is er uiteraard verschil in de daadwerkelijke twee gidsen wat het uitdelen van deze onderscheidingen.......

Plaats reactie