Gault&Millau 2012 België en Luxemburg

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Gault&Millau 2012 België en Luxemburg

Bericht door berexstone » 20 nov 2011, 16:16

De jaargang 2012 van de Gault&Millau Belux telt drie nieuwe restaurants met drie toques en 18 punten:

"'t Fornuis" (Johan Segers) - Antwerpen
"De Jonkman" (Filip Claeys) - Sint Kruis
"De Pastorale" (Bart De Pooter) - Reet

De andere restaurants met drie toques 18/20 zijn :

"Bartholomeus" - Heist aan Zee
"Bon-Bon" - Brussel
"Danny Horseele" - Lissewege
"De Karmeliet" - Brugge
"Hertog Jan" - Sint Michiels
"In de Wulf" - Dranouter
"L'Air du Temps" - Noville sur Méhaigne
"Lunch-Lounge Het Gebaar" - Antwerpen
"'t Zilte" - Antwerpen

Er zijn twee restaurants met vier koksmutsen en 19 / 20 :

"Comme Chez Soi" - Brussel
"Sea Grill" - Brussel

Het beste restaurant in België volgens Gault&Millau is (wederom) : (vijf koksmutsen en 19,5/20)

"Hof van Cleve" (Peter Goossens) - Kruishoutem

De TOP van LUXEMBURG :
Drie koksmuten en 18/20 :
"Clairefontaine" - Luxembourg
"La Distillerie" - Bourglinster
"Lea Linster" - Frisange
"Mosconi" - Luxembourg
Drie koksmutsen en 17/20 :
"Ristorante Favaro" - Esch sur Alzette

"Gasthof Halifax" in het Belgische Deinze kreeg de prijs voor "het mooiste terras" maar werd helaas een nacht later door brandstichting geheel verwoest !

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Gault&Millau 2012 België en Luxemburg

Bericht door Leo » 20 nov 2011, 20:02

Het Fornuis, lijkt me erg leuk om een keer te eten.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Gault&Millau 2012 België en Luxemburg

Bericht door berexstone » 21 nov 2011, 12:49

Leo schreef:Het Fornuis, lijkt me erg leuk om een keer te eten.
:D

Ja, mij ook.
Dat hij van 17 naar 18 punten gaat geeft aan dat leeftijd creativiteit niet in de weg staat.

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Gault&Millau 2012 België en Luxemburg

Bericht door Leo » 22 nov 2011, 10:27

had vroeger toch ook 2 sterren gehad?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie