Guide GaultMillau Schweiz 2012

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Guide GaultMillau Schweiz 2012

Bericht door berexstone » 27 okt 2011, 15:00

Driesterren én 19 punten vier koksmutsen chef Philippe Rochat uit Crissier stopt er op 1 april 2012 mee, z'n opvolger is Benoît Violier. Daar Rochat nog zes maanden kookt vanaf nu, blijft het restaurant z'n vier koksmutsen notering voor 2012 behouden.
De andere restaurants met 19 punten en vier mutsen zijn:
"Domaine de Châteauvieux" (Philippe Chevrier) in Satigny
"Terminus" (Didier de Courten) in Sierre
"L'Ermitage" (Bernard en Guy Ravet) in Vufflens-le-Château
"Fischerzunft" (André Jaeger) in Schaffhaussen
en natuurlijk "superster" Andreas Caminada van "Schauenstein" in Fürstenau.

KOK VAN HET JAAR : Franz Wiget van restaurant "Adelboden" in Steinen, ZS (18 punten)

KOKKIN VAN HET JAAR : Maryline Nozahic van "La Table de Mary" in Cheseaux-Noriaz VD (16 punten)

STIJGER VAN HET JAAR DEUTSCHWEIZ : Horst en Daniel Homann van "Hotel Haus Homann" in Samnaun-Ravaisch GR (18 punten)

STIJGER VAN HET JAAR DEUTSCHWEIZ II : Markus Arnold van "Kursaal Bern, Restaurant Meridiano" in Bern BE (17 punten)

STIJGER VAN HET JAAR WESTSCHWEIZ : Damien Germanier van "Restaurant Le Botza" in Vétroz, VS (16 punten)

SOMMELIER VAN HET JAAR : Thomas Schmidt van "Restaurant Georges Wenger" te Le Noirmont JU (18 punten)

THE CIGARMAN of the YEAR : Ulf Braunert van "Restaurant Hess by Braunerts" te Engelberg OW (15 punten)

foto's en meer info op : http://www.schweizer-illustrierte.ch/essen+trinken" onclick="window.open(this.href);return false;

Plaats reactie