GaultMillau Österreich 2011

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

GaultMillau Österreich 2011

Bericht door berexstone »

Voor de 32ste keer alweer presenteerde GaultMillau Oostenrijk met een flink feestje en veel wijn de gids jaargang 2011. Er staan 656 Oostenrijkse restaurants in, alsmede 152 in de oostelijke en zuid-oostelijke buurlanden. Voorts 181 restaurants zonder koksmuts, 543 hotels en 138 Cafés (à la Sacher dus).De Stijger van het jaar is "Restaurant Nigl" in Senftenberg, waar de nieuwe chef Erwin Windhaber er 2,5 punt bijkookte en nu dus twee mutsen 15/20 verdiende. Aan de absolute top (GaultMillau Oostenrijk (en ook Zwitserland) geeft niet meer dan 19/20) met vier koksmutsen bleef alles bij het oude. Bij de 18/20 restaurants vielen er twee af door chefswissel en conceptverandering en kwam er één nieuwe bij. In totaal zijn er zo 10 driemutsers.
De "Goldene Karte", de prijs voor de beste bediening ging naar de "Griggeler Stube" in Lech am Arlberg. Het restaurant is een voorbeeld van hoe een huiskameratmosfeer op perfecte wijze te mengen met een zeer goede service. Oftewel uiterst attent zijn en toch vrijwel onzichtbaar te blijven als bediening. Ook geeft men er op competente wijze advies, ook als de gast het zelf veel beter denkt te weten.

Vier Koksmutsen 19/20:
"Steiereck im Stadtpark" - Wien
"Hubertus" - Filzmoos (de enige vrouwelijke vier koksmutsen 19/20 chef in Europa, buiten Anne-Sophie Pic, maar ja, in Frankrijk geeft GaultMillau geen punten...alleen mutsen)
"Taubenkobel" - Schützen am Gebirge
"Obauer" - Werfen
Drie koksmutsen 18/20:
"Döllerer" - Golling
"Alexander" - Hochfügen im Zillertal
"Paznauerstube" - Ischgl
"Rosengarten" - Kirchberg im Tirol
"Petit Tirolia" - Kitzbühel (nieuw)
"Griggeler Stuaba" - Lech am Arlberg
"Kreuzwirt" - Leutschach
"Landhaus Bacher" - Mautern
"Hanner" - Mayerling
"Restaurant Arnold Pucher" - Nassfeld
Plaats reactie