GaultMillau Deutschland 2011

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

GaultMillau Deutschland 2011

Bericht door berexstone » 18 nov 2010, 15:29

De resultaten voor 2011 zijn als volgt:
Kok van het jaar:
Mario Lohninger uit Frankfurt. Hij is actief in drie restaurants; "Silk", "Micro" en "Lohninger (18/20)"
Gastheer van het jaar:
Ansgar Fischer van "Schwarzwaldstube" uit Baiersbronn
Sommelier van het jaar:
Gunnar Tietz van "First Floor" uit Berlin
Restaurateur van het jaar:
Fritz Keller van "Schwarzen Adler" uit Vogtsburg
Kookschool van het jaar:
Alexander Herrmann van "Studio Alexander Herrmann" uit Wirsberg (Herrmann is bekend van het tv-programma "Die Küchenschlacht, en heeft 17/20 en een ster in z'n restaurant)
Vier koksmutsen met 19,5/20 :
"Gästehaus" - Klaus Erfurt - Saarbrücken (nieuw)
"Schwarzwaldstube" - Harald Wohlfahrt - Baiersbronn
"Vendôme" - Joachim Wissler - Bergisch Gladbach
"Waldhotel Sonnora" - Helmut Thieltges - Wittlich
Vier koksmutsen met 19/20 :
"Gourmetrestaurant Lehrbach" - Nils Henkel - Bergisch Gladbach
"Residenz Heinz Winkler" - Heinz Winkler - Aschau/Chiemgau
"Gourmetrestaurant Überfahrt" - Christian Jürgens - Rottach Egern (nieuw)
"Fischer Fritz" - Christian Lohse - Berlin
"La Vie" - Thomas Bühner - Osnabrück
"Aqua" - Sven Elverfeld - Wolfsburg
"Steinheuer's Restaurant Zur Alten Post" - Hans Stefan Steinheuer - Bad Neuenahr
"Schloss Berg" - Christian Bau - Perl Nennig

43 koks verdienden tussen de 18 en 19,5 punten. In totaal staan er 856 restaurants in de gids 2011, waarvan 96 in de nieuwe Bundesländern.

De 26 GaultMillau inspecteurs aten voor 279.500 €uro.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: GaultMillau Deutschland 2011

Bericht door Leo » 18 nov 2010, 16:51

De 26 GaultMillau inspecteurs aten voor 279.500 €uro.

= €10.750 per persoon

48 werk weken, a 5 dagen met 1 bezoek per dag?

=240 keer uit eten?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: GaultMillau Deutschland 2011

Bericht door berexstone » 18 nov 2010, 18:02

Hi Leo,

15 dagen eten, 2 dagen vrij, 5 dagen rapportje tikken, twee weken vrij, en weer 15 dagen eten, en het herhaalt zich, zo ongeveer zal het bij GaultMillau Duitsland gaan, en de proevers hebben natuurlijk ook vakantie. Maar toch zouden ze ieder minimaal twee maaltijden per dag moeten nemen. Da's 30 per persoon per ongeveer 5 weken. Nou ja, ik ben blij dat ik naar de concurrentie ben overgestapt...

Gebruikersavatar
mal
Berichten: 29
Lid geworden op: 29 okt 2010, 17:14

Re: GaultMillau Deutschland 2011

Bericht door mal » 18 nov 2010, 18:43

Hmm, komen die proevers over het algemeen alleen? Of onder 'dekking' van gezelschap? Nu ik er over nadenk zie ik in een beetje restaurant maar zelden iemand alleen zitten. Zelf heb ik maar één keer in m'n leven alléén een restaurant bezocht en ik voelde me om die reden best een beetje te kijk zitten. Kan aan mij liggen natuurlijk. Jullie hebben daar natuurlijk een betere kijk op, maar als ze niet alleen komen, maakt dat zo'n bedrag alweer wat logischer.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: GaultMillau Deutschland 2011

Bericht door Leo » 18 nov 2010, 21:54

berexstone schreef:Hi Leo,

15 dagen eten, 2 dagen vrij, 5 dagen rapportje tikken, twee weken vrij, en weer 15 dagen eten, en het herhaalt zich, zo ongeveer zal het bij GaultMillau Duitsland gaan, en de proevers hebben natuurlijk ook vakantie. Maar toch zouden ze ieder minimaal twee maaltijden per dag moeten nemen. Da's 30 per persoon per ongeveer 5 weken. Nou ja, ik ben blij dat ik naar de concurrentie ben overgestapt...
Oh..? tegenwoordig Feinschmecker?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: GaultMillau Deutschland 2011

Bericht door berexstone » 18 nov 2010, 22:41

@ Leo,

Nee, "étoile magazine" (Frankrijk)

http://www.etoilemagazine.fr" onclick="window.open(this.href);return false;

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: GaultMillau Deutschland 2011

Bericht door Leo » 19 nov 2010, 13:48

ben je nu dan inspecteur of redacteur?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie