GaultMillau Deutschland 2011
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
GaultMillau Deutschland 2011
De resultaten voor 2011 zijn als volgt:
Kok van het jaar:
Mario Lohninger uit Frankfurt. Hij is actief in drie restaurants; "Silk", "Micro" en "Lohninger (18/20)"
Gastheer van het jaar:
Ansgar Fischer van "Schwarzwaldstube" uit Baiersbronn
Sommelier van het jaar:
Gunnar Tietz van "First Floor" uit Berlin
Restaurateur van het jaar:
Fritz Keller van "Schwarzen Adler" uit Vogtsburg
Kookschool van het jaar:
Alexander Herrmann van "Studio Alexander Herrmann" uit Wirsberg (Herrmann is bekend van het tv-programma "Die Küchenschlacht, en heeft 17/20 en een ster in z'n restaurant)
Vier koksmutsen met 19,5/20 :
"Gästehaus" - Klaus Erfurt - Saarbrücken (nieuw)
"Schwarzwaldstube" - Harald Wohlfahrt - Baiersbronn
"Vendôme" - Joachim Wissler - Bergisch Gladbach
"Waldhotel Sonnora" - Helmut Thieltges - Wittlich
Vier koksmutsen met 19/20 :
"Gourmetrestaurant Lehrbach" - Nils Henkel - Bergisch Gladbach
"Residenz Heinz Winkler" - Heinz Winkler - Aschau/Chiemgau
"Gourmetrestaurant Überfahrt" - Christian Jürgens - Rottach Egern (nieuw)
"Fischer Fritz" - Christian Lohse - Berlin
"La Vie" - Thomas Bühner - Osnabrück
"Aqua" - Sven Elverfeld - Wolfsburg
"Steinheuer's Restaurant Zur Alten Post" - Hans Stefan Steinheuer - Bad Neuenahr
"Schloss Berg" - Christian Bau - Perl Nennig
43 koks verdienden tussen de 18 en 19,5 punten. In totaal staan er 856 restaurants in de gids 2011, waarvan 96 in de nieuwe Bundesländern.
De 26 GaultMillau inspecteurs aten voor 279.500 €uro.
Kok van het jaar:
Mario Lohninger uit Frankfurt. Hij is actief in drie restaurants; "Silk", "Micro" en "Lohninger (18/20)"
Gastheer van het jaar:
Ansgar Fischer van "Schwarzwaldstube" uit Baiersbronn
Sommelier van het jaar:
Gunnar Tietz van "First Floor" uit Berlin
Restaurateur van het jaar:
Fritz Keller van "Schwarzen Adler" uit Vogtsburg
Kookschool van het jaar:
Alexander Herrmann van "Studio Alexander Herrmann" uit Wirsberg (Herrmann is bekend van het tv-programma "Die Küchenschlacht, en heeft 17/20 en een ster in z'n restaurant)
Vier koksmutsen met 19,5/20 :
"Gästehaus" - Klaus Erfurt - Saarbrücken (nieuw)
"Schwarzwaldstube" - Harald Wohlfahrt - Baiersbronn
"Vendôme" - Joachim Wissler - Bergisch Gladbach
"Waldhotel Sonnora" - Helmut Thieltges - Wittlich
Vier koksmutsen met 19/20 :
"Gourmetrestaurant Lehrbach" - Nils Henkel - Bergisch Gladbach
"Residenz Heinz Winkler" - Heinz Winkler - Aschau/Chiemgau
"Gourmetrestaurant Überfahrt" - Christian Jürgens - Rottach Egern (nieuw)
"Fischer Fritz" - Christian Lohse - Berlin
"La Vie" - Thomas Bühner - Osnabrück
"Aqua" - Sven Elverfeld - Wolfsburg
"Steinheuer's Restaurant Zur Alten Post" - Hans Stefan Steinheuer - Bad Neuenahr
"Schloss Berg" - Christian Bau - Perl Nennig
43 koks verdienden tussen de 18 en 19,5 punten. In totaal staan er 856 restaurants in de gids 2011, waarvan 96 in de nieuwe Bundesländern.
De 26 GaultMillau inspecteurs aten voor 279.500 €uro.
Re: GaultMillau Deutschland 2011
De 26 GaultMillau inspecteurs aten voor 279.500 €uro.
= €10.750 per persoon
48 werk weken, a 5 dagen met 1 bezoek per dag?
=240 keer uit eten?
= €10.750 per persoon
48 werk weken, a 5 dagen met 1 bezoek per dag?
=240 keer uit eten?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Re: GaultMillau Deutschland 2011
Hi Leo,
15 dagen eten, 2 dagen vrij, 5 dagen rapportje tikken, twee weken vrij, en weer 15 dagen eten, en het herhaalt zich, zo ongeveer zal het bij GaultMillau Duitsland gaan, en de proevers hebben natuurlijk ook vakantie. Maar toch zouden ze ieder minimaal twee maaltijden per dag moeten nemen. Da's 30 per persoon per ongeveer 5 weken. Nou ja, ik ben blij dat ik naar de concurrentie ben overgestapt...
15 dagen eten, 2 dagen vrij, 5 dagen rapportje tikken, twee weken vrij, en weer 15 dagen eten, en het herhaalt zich, zo ongeveer zal het bij GaultMillau Duitsland gaan, en de proevers hebben natuurlijk ook vakantie. Maar toch zouden ze ieder minimaal twee maaltijden per dag moeten nemen. Da's 30 per persoon per ongeveer 5 weken. Nou ja, ik ben blij dat ik naar de concurrentie ben overgestapt...
Re: GaultMillau Deutschland 2011
Hmm, komen die proevers over het algemeen alleen? Of onder 'dekking' van gezelschap? Nu ik er over nadenk zie ik in een beetje restaurant maar zelden iemand alleen zitten. Zelf heb ik maar één keer in m'n leven alléén een restaurant bezocht en ik voelde me om die reden best een beetje te kijk zitten. Kan aan mij liggen natuurlijk. Jullie hebben daar natuurlijk een betere kijk op, maar als ze niet alleen komen, maakt dat zo'n bedrag alweer wat logischer.
Re: GaultMillau Deutschland 2011
Oh..? tegenwoordig Feinschmecker?berexstone schreef:Hi Leo,
15 dagen eten, 2 dagen vrij, 5 dagen rapportje tikken, twee weken vrij, en weer 15 dagen eten, en het herhaalt zich, zo ongeveer zal het bij GaultMillau Duitsland gaan, en de proevers hebben natuurlijk ook vakantie. Maar toch zouden ze ieder minimaal twee maaltijden per dag moeten nemen. Da's 30 per persoon per ongeveer 5 weken. Nou ja, ik ben blij dat ik naar de concurrentie ben overgestapt...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Re: GaultMillau Deutschland 2011
@ Leo,
Nee, "étoile magazine" (Frankrijk)
http://www.etoilemagazine.fr" onclick="window.open(this.href);return false;
Nee, "étoile magazine" (Frankrijk)
http://www.etoilemagazine.fr" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: GaultMillau Deutschland 2011
ben je nu dan inspecteur of redacteur?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl