Michelin Guide Chicago 2011

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Michelin Guide Chicago 2011

Bericht door berexstone »

Gisteravond Europese tijd werden de Bib Gourmand resultaten van Chicago bekend gemaakt. De sterren volgen op 17 november.
Een Bib Gourmand in de V.S. moet natuurlijk aan dezelfde hoge kwaliteitscriteria voldoen als in Europa of het Verre-Oosten, er is echter een duidelijk verschil: men gaat niet uit van drie gangen. Echter in de V.S. betreft het twee gangen (voor en hoofd of hoofd en dessert) PLUS een goed glas huiswijn.
46 restaurants kregen een Bib in deze eerste uitgave ooit van de gids Chicago. De selectie omvat 20 verschillende types keuken, van Amerikaans tot pizza, van gastropub tot Chinees. In de nacht van dinsdag op woensdag trok een team van Michelin door Chicago om een Bib te schilderen op het trottoir of de weg voor het restaurant. De stad Chicago laat het toe dat het Bib symbool blijft staan tot het door het lopen van voetgangers of het autoverkeer versleten is. Een selectie foto's over dit event is te zien op: http://www.facebook.com/MichelinGuides" onclick="window.open(this.href);return false;
Ook de selectie restaurants is te bewonderen op dezelfde link.

De Michelin inspecteurs zijn allen Amerikanen die de afgelopen twee jaar door "Chicagoland" hebben gereisd en twee maal daags hebben gelunchd, gedineerd en in hotels hebben overnacht. Guide Michelin directeur Jean-Luc Naret: "Er is iets voor iedereen, van deep-dish pizza tot advanced molecular gastronomy, de stad biedt verschillende prijsniveau's voor iedere beurs en keukens voor iedere smaak".

Michelin inspecteurs delen hun insiders-geheimen met u op Twitter via @MichelinGuideCH

Volgende week weten we of "Alinea" drie sterren krijgt...volgens mij zeker wel !
Plaats reactie