Gault Millau 2010

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Gault Millau 2010

Bericht door Niels » 14 jan 2009, 19:55

GaultMillau punten 2010
Wordt op maandag 26 oktober gepresenteerd en ligt dinsdag 27 oktober in de winkel.
Afbeelding
Wie krijgt er punten bij of wie verliest er juist punten?

Moet je zelf in een restaurant gegeten hebben om hier over te kunnen oordelen?

Blijven ook dit jaar Oud Sluis en de Librije Nederlands enige restaurants met 19,5 punten?
En wat gebeurt er dit jaar in België?
Bekijk de uitslagen van 2010

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Niels » 19 aug 2009, 21:58

Gault Millau 2010 wordt op maandag 26 oktober gepresenteerd en ligt dinsdag 27 oktober in de winkel.
Is Gault Millau hiermee de gids die dit jaar als eerste verschijnt? Wanneer komen de michelingids en de lekker uit?

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door JeroenTrimbos » 03 sep 2009, 15:48

Lekker op 10 november en de michelin eind november denk ik..
Practice what you preach

jess
Berichten: 19
Lid geworden op: 01 mar 2009, 12:38

Re: Gault Millau 2010

Bericht door jess » 03 sep 2009, 21:44

michelin is 23nov :D

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees Timmerman » 04 sep 2009, 07:19

Elk jaar weer spannend, hoeveel punten, wat wordt er geschreven..

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Leo » 26 okt 2009, 11:16

Is er wat nieuws?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: Gault Millau 2010

Bericht door yrtsap » 26 okt 2009, 17:26

roger van damme chef van het jaar.. ;)

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees » 26 okt 2009, 17:50

Landgoed Lauswolt " Hotel van het jaar"
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees » 26 okt 2009, 17:58

librije voor derde keer restaurant van het jaar bij GaultMillau.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees » 26 okt 2009, 18:21

Gault Millau awards 2010
Chef van het jaar: Jacob Jan Boerma, De Leest, Vaassen
Belofte van het jaar: Francois Geurts, Ivy, Rotterdam
Restaurant van het jaar: De Librije, Zwolle
Beste chef 2010: Sergio Herman, Oud Sluis, Oud Sluis
Restaurateur/ondernemer 2010:
Wijnkaart van het jaar: Raymond Prinsen, De Stenen Tafel, Borculo
Talentvol sommelier van het jaar: Benjamin de Buck, Oud Sluis, Oud Sluis
Wijn/spijs specialist: Edwin van de Goor, Seinpost, Scheveningen
Sommelier van het jaar: Peter Bruins, De Bokkedoorns, Overveen
Gastheer van het jaar: Alex Klein, Kasteel Spangen, Rotterdam
Talentvolste gastheer van het jaar: Stefan de Wilde, De Librije, Zwolle
Terras van het jaar: Chateau Neercanne, Maastricht
Hotel van het jaar: Lauswolt, Beetsterzwaag
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: Gault Millau 2010

Bericht door nickvdwater » 26 okt 2009, 20:11

oudsluis als eerst in de benelux 20 punten!

LA RIVE, brouwerskolkje en chalet royaal van 17 naar 18 punten

YES 18 Punten dus voor ons!!

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees Timmerman » 26 okt 2009, 21:06

Hoewaa, puntje erbij, ik ben blij.
Leo en Niels, ook een punt erbij, gefeliciteerd. Ook Jerome een punt erbij, gefeliciteerd.
En dat van oud sluis is natuurlijk waanzinnig, de enige ter wereld met 20 punten, respect.

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: Gault Millau 2010

Bericht door nickvdwater » 26 okt 2009, 21:35

volgens mij bestaan er ook 20 punt restaurants in frankrijk

Will
Berichten: 86
Lid geworden op: 22 jul 2008, 13:39

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Will » 26 okt 2009, 22:18

Wikipedia:

Gault Millau is one of the most influential French restaurant guides founded by two restaurant critics, Henri Gault (1929-2000) and Christian Millau in 1965. Gault Millau is most famous for its rating system, on a scale of 1 to 20. Restaurants below 10 points are almost never listed. The points are awarded strictly based on the quality of the food with any comments about service, price or the atmosphere of the restaurant given separately. Based on this rating, high ranking restaurants may display one to four toques. In common with the Guide Michelin, but unlike many other guides, Gault Millau does not accept payment for listing restaurants.

Under its original authors and for many years after they left, Gault Millau never awarded a score of 20 points. They claimed that perfection was impossible to achieve. However, as of 2004, two restaurants, both of renowned chef Marc Veyrat, the Auberge de l'Eridan in Veyrier du Lac near Annecy and La Ferme de Mon Père ("My Father's Farm") in Megève, are listed with this score. To some this represents a symptom of the fall of standards in the guide since it has changed from having a permanent editorial and tasting staff to a system using local agents.

Niet de eerste, maar wel iets om bizar trots op te zijn lijkt me!! Wauw!!

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees Timmerman » 26 okt 2009, 22:21

Er werd daar in het circustheater gezegd dat hij op dit moment de enige is.

Will
Berichten: 86
Lid geworden op: 22 jul 2008, 13:39

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Will » 26 okt 2009, 22:24

Haha, nog beter zelfs!

Waar werken Leo en Niels trouwens, ben wel nieuwsgierig, maar niet insider genoeg om het te weten. :)

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: Gault Millau 2010

Bericht door nickvdwater » 26 okt 2009, 22:42

dan heb ik het fout , frankrijk had er in 2007 wel 2 maar nu dan niet denk ik, is ook nergens te vinden, Maar wel top zeker voor sergio

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Niels » 27 okt 2009, 00:55

20
Oud Sluis

19,5
Inter Scaldes
Beluga

19

De Leest
De Librije

18
La Rive
Chalet Royal
De Lindenhof
De Bokkedoorns
Parkheuvel
De Zwethheul
De Leuf

17
Onder de Linden
Vermeer
Apicius
Calla's
Boreas
Da Vinci
Toine Hermsen
Cordial
Ron Blaauw
De Vrienden van Jacob
Seinpost
Wollerich

lees verder...

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Niels » 27 okt 2009, 01:00

Will schreef: Waar werken Leo en Niels trouwens, ben wel nieuwsgierig, maar niet insider genoeg om het te weten. :)
Will, wij zijn van 14 naar 15 punten gegaan, we zijn er blij mee! (de Gieser Wildeman in Noordeloos)

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Niels » 27 okt 2009, 01:04

Wij hebben op de zaak de bekent making via Twitter gevolgt, Richard Kok (Misset Horeca) was goed bezig, wie heeft het ook gevolgd?
Van Nick weet ik het door zijn enthousiaste reacties.

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door JeroenTrimbos » 27 okt 2009, 10:54

Leuk een punt erbij! Was een leuke avond, die Martijn Krabbé lulde dat goed aan mekaar.
Practice what you preach

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Niels » 27 okt 2009, 11:18

Jeroen, proficiat!

Andere forum lezers ook gefeliciteerd met de behaalde resultaten.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees » 27 okt 2009, 11:29

Niels schreef:Wij hebben op de zaak de bekent making via Twitter gevolgt, Richard Kok (Misset Horeca) was goed bezig, wie heeft het ook gevolgd?
.
Ja ik heb het ook via twitter gevolgd. Ideaal dat twitteren :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees Timmerman » 27 okt 2009, 13:35

Op buscaglione.nl (een koffiemerk) staat een impressie van een paar honderd foto's, leuk.

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees » 27 okt 2009, 14:20

Prijs/kwaliteit 2010
In het licht van de economische situatie is de definiëring van de Prijs-Kwaliteit aangepast. In plaats van een globale positieve waardering van prijs-kwaliteitverhouding, moet een restaurant nu aan strikte prijscriteria voldoen om het prijs-kwaliteitsymbool (smiley) te verdienen. Het criterium hierbij is maximaal 35 euro voor een 3-gangenmenu. Uiteraard moeten ook de à la carte-prijzen in verhouding zijn tot het gebodene.

In die lijst/ categorie sta je ook genoemd Cees!

Gefeliciteerd allemaal!
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees Timmerman » 27 okt 2009, 14:40

Ja Cees, t'is niet te geloven he, zoveel kwaliteit voor zo'n luttel bedrag :wink:

JohnnyB
Berichten: 24
Lid geworden op: 25 sep 2008, 13:44

Re: Gault Millau 2010

Bericht door JohnnyB » 27 okt 2009, 17:26

Ze schieten gelukkig bij Gault Milau ook lekker op met het online knallen van die site..... :? :?

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Niels » 27 okt 2009, 17:55

JohnnyB schreef:Ze schieten gelukkig bij Gault Milau ook lekker op met het online knallen van die site..... :? :?
Ja er staat op http://www.gaultmillau.nl" onclick="window.open(this.href);return false;: "Vanaf dinsdag 27 oktober is alle informatie over Gault Millau 2010 beschikbaar", de dinsdag is bijna om.

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Emiel » 27 okt 2009, 18:37

Niels schreef:
Will schreef: Waar werken Leo en Niels trouwens, ben wel nieuwsgierig, maar niet insider genoeg om het te weten. :)
Will, wij zijn van 14 naar 15 punten gegaan, we zijn er blij mee! (de Gieser Wildeman in Noordeloos)
Gefeliciteerd!

minic
Berichten: 21
Lid geworden op: 27 jan 2007, 00:23
Locatie: Geertruidenberg

Re: Gault Millau 2010

Bericht door minic » 28 okt 2009, 21:37

Leo, Niels.... Gefeliciteerd jongens.

Voeld goed.
Met mijn hele kleine bijdrage voor dat etra puntje...
Ik ga er een borrel op doen.

Hoop ook dat de tekst in het boekje beter is dan afgelopen jaar hahaha

Maar heel mooi jongens

Hier scoorde we 16/20.
Word weer een hele klus omdat te behouden.

Ik kom snel een keer langs...
Op zoek naar nieuw ervaring!

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Pinxo » 01 nov 2009, 08:35


Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Pinxo » 01 nov 2009, 09:44

Was trouwens niet Het Nieuwsblad maar iets anders
En vergeten te melden dat volgens dit artikel Segio zelf helemaal niet blij is met die score

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door JeroenTrimbos » 01 nov 2009, 11:13

Het is geen perfectie, hij is gewoon beter als alle anderen. Tenminste zo zie ik het.
Practice what you preach

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Cees Timmerman » 01 nov 2009, 12:14

Als ik uitga van mijn eigen ervaringen (en dat moet je toch doen denk ik) staat Sergio op eenzame hoogte. Ik heb zowel in binnen- als in buitenland nog nooit mooier gegeten als daar. Pure (levens)kunst

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Pinxo » 01 nov 2009, 14:16

Misschien zijn onze Belse vrienden een heel klein tikje gebelgd omdat Peter Goossens "maar" 19,5 punten kreeg :wink:

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: Gault Millau 2010

Bericht door KNL » 01 nov 2009, 14:34

Pinxo schreef:Misschien zijn onze Belse vrienden een heel klein tikje gebelgd omdat Peter Goossens "maar" 19,5 punten kreeg :wink:
maarnee, nederlanders zijn nu eenmaal meer show-off dan belgen;) wij blijven realistisch, groetjes, hehe

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Gault Millau 2010

Bericht door berexstone » 02 nov 2009, 12:48

Op 29-10 de GaultMillau guide France 2010 binnengekregen, wat blijkt in Frankrijk heeft men het puntensysteem afgeschaft ! Dus geen 13 punten meer, maar ook geen 20...
In plaats daarvan geeft men nu één tot vijf koksmutsen. In de gids Frankrijk zijn er twaalf restaurants met vijf mutsen te vinden. Het is een algemeen bekend geheim dat sinds een jaar of vier Christian Millau zich, zich ondanks z'n gevorderde leeftijd, weer wat meer bezig houdt met de gids France en de aparte gids Paris. Dus...in Frankrijk geeft men GEEN punten meer, in de gidsen Oostenrijk en Zwitserland een maximum van 19/20, in Belux en Duitsland legt men de lat bij 19,5/20 en Nederland geeft dan toch de 20/20. In Frankrijk is er dan weer een vijfde toque geintroduceerd. Daar de gids France de enige is die rechtlijnig afstamt van de eerste gids onder de naam GaultMillau (1972) en de andere gidsen 'gerund' worden door mensen die de merknaam voor hun land kochten ( en niet echt met elkaar samenwerken) lijkt het mij dat het logisch is om in 2011 het Franse voorbeeld te volgen. Anders geldt : wie gelooft deze mensen nog. De eerste gidsen geschreven door Henri Gault en Christian Millau werden uitgebracht door Guide Julliard tussen 1964 en 1971 en behandelden naast restaurents en hotels ook nachtclubs, kroegen, winkels en bezienswaardigheden. De GaultMillau Zwitserland is inmiddels ook verschenen en telt 8 restaurants met 19/20, uitgebreide informatie op de website http://www.schweizer-illustrierte.ch/essen+trinken" onclick="window.open(this.href);return false;. Verder een oproep aan alle magazines, tijdschriften etc. : iedereen praat zéér terecht over driesterren-chef Anne-Sophie Pic, maar je hoort nooit eens iemand over de enige vrouw met vier toques en 19/20, Johanna Maier van restaurant "Hubertus" in het Oostenrijkse Filzmoos.

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: Gault Millau 2010

Bericht door nickvdwater » 02 nov 2009, 13:45

het is ook heel realisties dat sergio herman 20 punten heeft ;)

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Gault Millau 2010

Bericht door berexstone » 02 nov 2009, 15:41

Sergio Herman zegt dat hij de 20/20 niet echt leuk vind, volgens mij vind hij echt wel van wel. De Franse gids 2010 geeft geen punten meer. Als de andere vijf redactie's in de overige landen in 2011 dit voorbeeld volgen gaat Oud Sluis samen met Marc Veyrat de geschiedenis in als de enige twee ooit met 20/20. Dat is pas culinaire geschiedenis schrijven ! En als GaultMillau Nederland dan ook gewoon net als Frankrijk nu van één tot vijf koksmutsen geeft valt in ieder geval de zware 20/20 last van Herman's schouders af. Vijf koksmutsen haalt Sergio geconcentreerd relaxed.

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Gault Millau 2010

Bericht door berexstone » 02 nov 2009, 16:27

Zoals ik hierboven al vertelde GaultMillau France 2010 geeft geen punten meer, in plaats daarvan één tot vijf koksmutsen. Omdat er meer mensen weten wie berexstone is dan ik dacht en de telefoon roodgloeiend staat, hier dan de 12 koks / restaurants met vijf koksmutsen :
Jean-Paul Abadie - L'Amphytrion te Lorient (Morbihan)
Yannick Alléno - Le Meurice te Paris
Pascal Barbot - L'Astrance te Paris
Christophe Moret (et Alain Ducasse) - Plaza Athénée te Paris
Pierre Gagnaire te Paris
Gilles Goujon - Auberge du Vieux Puits te Fontjoncouse (Aude)
Michel Guérard - Les Prés d'Eugénie te Eugénie-les-Bains (Landes)
Régis et Jacques Marcon te Saint-Bonnet-le-Froid (Haute-Loire)
Thierry Marx - Château Cordeillan-Bages te Pauillac (Gironde)
Alain Passard - L'Arpège te Paris
Guy Savoy te Paris
Michel Troisgros te Roanne (Loire)
Chef van 2010 is William Ledeuil van restaurant Ze Kitchen Gallerie in Parijs. Hij is de ex chef bij Guy Savoy. Twee maanden geleden opende William Ledeuil overigens een tweede restaurant in Parijs met de naam KGB (Kitchen Gallerie Bis).

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Gault Millau 2010

Bericht door berexstone » 03 nov 2009, 13:38

GaultMillau Schweiz 2010 resultaten :
acht restaurants met 19/20 :
1. Brent, "Le Pont de Brent" (Gérard Rabaey)
2. Crissier, "Restaurant Philippe Rochat" (Philippe Rochat)
3. Fürstenau, "Schauenstein" (Andreas Caminada) - NIEUW -
4. Küsnacht, "Kunstuben" (Horst Petermann (warme keuken) en Rico Zandonella (koude voorgerechten en desserts))
5. Satigny, "Domaine de Châteauvieux" (Philippe Chevrier)
6. Schaffhausen, "Die Fischerzunft" (André Jaeger)
7. Sierre, "Didier de Courten, Hotel Terminus" (Didier de Courten)
8. Vufflens-le-Château, "L'Ermitage de Bernard Ravet" (Bernard Ravet)
KOK van 2010 : Andreas Caminada, "Schauenstein" 19/20 (Fürstenau)
KOKKIN van 2010 : Tanja Grandits, "Stucki" 17/20 (Basel)
KOK van 2010 Deutsch-Schweiz : Marcus G. Lindner, "Mesa" 18/20 (Zürich)
KOK van 2010 Suisse-Romande : Pierrick Suter, "Hôtel de la Gare" 16/20 (Lucens)
ONTDEKKING van 2010 Deutsch-Schweiz : Christian Kuchler, "Schupfen" 14/20 (Diesserhofen)
ONTDEKKING van 2010 Suisse-Romande : Pierre Crepaud, "Le Crans Hotel & Spa" 15/20 (Crans-Montana)
ONTDEKKING van 2010 Ticino : Luca Brughelli, "Mistral" 14/20 (Bellinzona)
SOMMELIER 2010 : Geoffrey Bentrari, "Didier de Courten" 19/20 (Sierre)
CIGARMAN 2010 : Thomas frei, "Bernerhof" 13/20 (Gstaad)
HOTEL van 2010 : "Grand Resort Bad Ragaz", Bad Ragaz (85 koks werken verdeeld over drie restaurants. GaultMillau geeft het hotel in totaal 45 punten : "Äbtestube" 17/20, "Bel Air"
15/20 en het thais-chinese "Namun" met 13/20. Ook de beste Sushi master van Zwitserland werkt hier : Aoki Tadashi.
Verder staan er 816 restaurants in de gids 2010, vijf meer dan vorig jaar. 76 restaurants verdwenen, 80 kwamen erbij, 1 heropende, 82 restaurants stegen en er zijn 41 zakkers.

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Pinxo » 03 nov 2009, 14:41

:? bere interessant allemaal..not.
Je zou bijna vergeten dat er nog restaurantjes zijn die niet op één of ander fancy lijst staan en waar je toevallig ook nog heerlijk kunt eten :(

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Gault Millau 2010

Bericht door berexstone » 03 nov 2009, 15:50

Je hebt voor de volle 100% gelijk Pinxo !
Het zijn juist die restaurantjes die GaultMillau probeert op te sporen.
- GaultMillau DECOUVREUR DE TALENT... DEPUIS 40 ANS - (GaultMillau ontdekkers van talent... sinds 40 jaar) - Point, Bise, Bocuse, Troisgros, Haeberlin, Oliver, Ducloux, Lasserre,
Denis, Prunier, Drouant....allemaal grote koks die GaultMillau NIET ontdekt heeft omdat ze al ontdekt waren.
Maar de volgende chefs heeft GaultMillau WEL ontdekt en mee GROOT gemaakt o.a. : Antoine Westermann, Olivier Roellinger, Michel Guérard, Marc Meneau, Michel Bras, Pierre Gagnaire, Marc Veyrat, Ferran Adrià, Alain Passard, Michel Trama, Régis Marcon, Alain Dutournier, Nicolas Le Bec, Pascal Barbot, David Zuddas, Alexandre Gauthier, Yannick Alléno,
Jean-François Piège, Jean-Paul Abadie,William Ledeuil....................allemaal chefs ontdekt door GaultMillau en begonnen in eenvoudige restaurants of bistro's waar je heel lekker kon eten. Zowel GaultMillau als Michelin stellen dan ook lezersbrieven en e-mails zéér op prijs om net weer die ontdekkingen te doen.
In de gids France 1992 gaf GaultMillau bijvoorbeeld 3 koksmutsen en 17 punten aan El Bulli, in die tijd stond Ferran Adrià in nog geen andere restaurantgids. Het duurde nog zo'n 10 tot 12 jaar voor El Bulli bij iedereen bekend raakte en een waar culinair bedevaartsoord werd !
Andere voorbeelden zijn o.a. :
In 1990 kreeg Olivier Roellinger 19/20, het zou nog tot 2003 duren voordat de derde ster kwam...
In 1988 kreeg Guy Savoy 19/20, het zou nog tot 2002 duren voordat de derde ster kwam...
In 1986 kreeg Michel Trama 19,5/20, het zou nog tot 2004 voordat de derde ster kwam...
In 1986 kreeg Pierre Gagnaire 19/20, het zou nog tot 1993 duren voor de derde ster kwam...
In 1989 kreeg Michel Bras 19/20, het zou nog tot 1999 duren voor de derde ster kwam...
Vanaf begin 21e eeuw zien we echter dat Michelin sneller inspeelt op de ondekkingen en toegekende punten van GaultMillau;

Dit zijn overigens helemaal geen fancy lijstjes, maar resultaten van mensen die daar onvoorstelbaar hard voor gewerkt hebben. Zeker in Frankrijk zijn de arbeidsomstandigheden
veel harder dan die in Nederland (dictatoriale chefs, weinig kameraadschap in de keuken voor nieuwkomers etc. In Zwitserland is het zelfs normaal om 's ochtends om een uur of 7 te beginnen, met een uurtje middagpauze sta je dan tot dik middernacht).

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door JeroenTrimbos » 03 nov 2009, 17:19

Die reactie heb ik nou al 6 keer gelezen. Werk je op de afdeling marketing van Gault Millau ofzo?
Practice what you preach

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Gault Millau 2010

Bericht door berexstone » 03 nov 2009, 21:31

Sorry je kwaad gemaakt te hebben Jeroen,
Nee geen marketing. Mischien heb ik wel iets met de GaultMillau te maken maar dan niet in de Benelux of Duitsland. Overigens heb ik wel uitstekend in restaurant Jérôme gegeten, helaas ben ik het adres kwijt geraakt. Mischien hebben ze het adres wel in het Belgische Zellik zodat ik eens terug kan komen.
Over 'fancy' lists gesproken, de franse GaultMillau (sorry) telt dit jaar 3560 restaurants (en 1580 hotels / chambres d'hôtes) (sorry), van al die restaurants behoren er nog geen 100 tot de ere- of eerste divisie. In de overige 3400 restaurants eet je ook méér dan goed. Net zoals in Nederland.

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door JeroenTrimbos » 03 nov 2009, 22:54

Kwaad? Nee hoor.

Ik vraag me dan altijd af waar die passie vandaan komt.
Het adres van mijn restaurant is trouwens Broekhem 58 in Valkenburg :D

Hoe is Philippe Rochat tegenwoordig? Ik heb nog een oud kookboek van hem, ik hoop dat hij nog steeds heel klassiek kookt, zo'n mooie stijl heeft die man.
Practice what you preach

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Niels » 03 nov 2009, 23:21

even offtopic:

Wanneer heb jij bij Juliana gewerkt?

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door JeroenTrimbos » 04 nov 2009, 00:28

Juliana? Dat is 2000 - 2001 geweest, in de bediening! haha
Practice what you preach

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Re: Gault Millau 2010

Bericht door Niels » 04 nov 2009, 02:48

ok, ik 2001-2003, keuken

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Gault Millau 2010

Bericht door berexstone » 04 nov 2009, 13:01

Ik wist wel dat het Broekhem 58 was hoor. Met Philippe Rochat is alles goed. Meer over hem via een e-mailtje dan hoef ik dat allemaal niet hier te schrijven.
In 2009 steeg hij trouwens 11 plaatsen in de 'World's 50 Best Restaurants' naar nummer 16. Peter Goossens staat op nummer 26 en Sergio Herman op 29.

Plaats reactie