Gestreste chef wil af van Michelin-ster

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Gestreste chef wil af van Michelin-ster

Bericht door Webmaster » 23 sep 2008, 20:19

De Catalaanse chef Joan Borras heeft aangekondigd dat hij de Michelinster teruggeeft die hem in 2006 werd toegekend. De chef van restaurant Sant Salvador in La Vall de Bianya nabij Girona in de Spaanse streek Catalonië, noemt de ster ‘een juk, dat een enorme stress met zich meebrengt’.

‘Elke chef droomt van een ster, maar ze weten op voorhand niet welke prijs ze zullen moeten betalen om die ook te behouden’, zegt Borras in De Morgen.

De chef kreeg onlangs te maken met een hersentumor en besloot om meer van het leven te gaan genieten. Hij wil de druk van de ster niet langer met zich mee dragen en verzocht de verantwoordelijken van de Michelingids om zijn restaurant te schrappen uit de Rode Gids voor 2009.

De 41-jarige Borras is autodidact chef-kok, en werkt ruim elf jaar in de keuken van Sant Salvador. Zeker nadat de ster kwam, werkte hij 14 tot 18 uur per dag, en daar heeft hij genoeg van, zegt hij in de Spaanse krant El Periódico.

Borras is niet de eerste chef die de stap zet, en het kan zelfs nog erger: de Franse chef-kok Alain Senderens leverde in 2005 zijn drie sterren in. Spanje telt in totaal 124 restaurants met één of meer Michelin-sterren.

Bron: http://www.missethoreca.nl
Kokforum.nl : de website voor koks

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Gestreste chef wil af van Michelin-ster

Bericht door chef-dave » 23 sep 2008, 22:55

Kan deze stap zeer goed begrijpen, mijn 1ste chef nam dezelfde beslissing en is na al die jaren nog steeds gelukkig over zijn beslissing toen. Het is een feit dat zijn omzet pijlsnel omhoog schoot toen hij de beslissing had genomen. Heb respect voor deze mensen.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Eelco_87
Berichten: 32
Lid geworden op: 25 sep 2008, 03:46

Re: Gestreste chef wil af van Michelin-ster

Bericht door Eelco_87 » 25 sep 2008, 18:12

Dit kan ik me heel goed voorstellen,

Het trekt niet altijd het leukste publiek, en zelf ben ik van mening dat je moet koken voor je gasten, en niet om je ster te behouden. Daarbuiten krijg je op deze manier nog meer publiciteit dan wanneer je je ster behoud.

Plaats reactie