Mousses & koude flans met Iota

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Mousses & koude flans met Iota

Bericht door NicoV » 19 jul 2012, 14:15

Hi,

heeft er iemand ervaring met mousses of panna cotta's die gebonden zijn met Iota van texturas?
Iemand een idee van verhouding en recepten?

Ben namelijk op zoek naar een panna cotta van kokos met iota of een mousse van kommer met iota,

Alvast hartelijk dank voor jullie creatief denken en inspanning.
Food and Taste All The Way !

Guillaume
Berichten: 24
Lid geworden op: 05 jun 2011, 12:03

Re: Mousses & koude flans met Iota

Bericht door Guillaume » 04 sep 2012, 22:57

Ik heb er wel behoorlijk wat ervaring mee wat wilj precies bereiken?

NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Re: Mousses & koude flans met Iota

Bericht door NicoV » 06 sep 2012, 14:18

een mousse of panna cotta textuur .. bijv. een bavarois met iota van komkommer of wasabi.
geen gel textuur maar een aangename smeuige textuur zeer licht , bevrozen op bord en daar ontdooien,

snap je ?
Food and Taste All The Way !

NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Re: Mousses & koude flans met Iota

Bericht door NicoV » 19 okt 2012, 15:51

UP
Food and Taste All The Way !

Guillaume
Berichten: 24
Lid geworden op: 05 jun 2011, 12:03

Re: Mousses & koude flans met Iota

Bericht door Guillaume » 03 dec 2012, 19:20

dan werkj best met 4gr/l Iota
Neem een basis bv waterkerscoulis en die dan opkoken met iota, dresseren en laten opstijven

Simpel als wat

Plaats reactie