Sorbet en roomijs pacojet

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Jurgen1982
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01

Sorbet en roomijs pacojet

Bericht door Jurgen1982 » 04 apr 2012, 08:53

Dag,

Ik heb wat problemen met het op punt krijgen van mijn ijs-sorbet recepten van pacojet...

Ofwel is mijn sorbet te lopend,... of wel te vast...

Iemand ervaringen met pro sorbet? pro crema? Tips nr alcoholsorbets?

Ik maakte een degustatie met oester-geitenkaas-paprika en sorbet van sherry... nu die sorbet stond op 28°, zoals het hoort...
maar dat marcheerde voor geen meter, geen stolling, dusja, lopende sorbet...

Zou er toevallig een boek bestaan? Ik weet, Cnudde (Belgie) heeft een boek uit, maar is niet echt dat... er staan recepten in, maar niet echt tips naar algemeen gebruik bij ijs en sorbet.

alvast hartelijk dank :)

Belgische groeten

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Sorbet en roomijs pacojet

Bericht door Pluter » 05 apr 2012, 23:28

http://www.amazon.com/Frozen-Desserts-C ... t_ep_dpt_2" onclick="window.open(this.href);return false;

Deze heeft mij enorm geholpen..
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

berry vervat
Berichten: 16
Lid geworden op: 04 nov 2010, 18:21

Re: Sorbet en roomijs pacojet

Bericht door berry vervat » 14 apr 2012, 09:11

heb je er een goede stabilisator in zitten?

Jurgen1982
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01

Re: Sorbet en roomijs pacojet

Bericht door Jurgen1982 » 22 mei 2012, 12:24

berry vervat schreef:heb je er een goede stabilisator in zitten?
We hebben prosorbet en procrema staan maar weet niet echt de juiste gebruiken ervan...

Jurgen1982
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01

Re: Sorbet en roomijs pacojet

Bericht door Jurgen1982 » 22 mei 2012, 12:24

Pluter schreef:http://www.amazon.com/Frozen-Desserts-C ... t_ep_dpt_2

Deze heeft mij enorm geholpen..
Hartelijke dank!

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Sorbet en roomijs pacojet

Bericht door Pluter » 22 mei 2012, 19:45

Betreffende boekkie is trouwens alleen wat gehaast naar de drukker gebracht lijkt het. Hier vind je 2 pagina's die missen: http://www.scribd.com/doc/14454904/Froz ... orrections" onclick="window.open(this.href);return false;
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Re: Sorbet en roomijs pacojet

Bericht door Emiel » 09 jul 2012, 14:43

Jurgen1982 schreef:
berry vervat schreef:heb je er een goede stabilisator in zitten?
We hebben prosorbet en procrema staan maar weet niet echt de juiste gebruiken ervan...
Staat trouwens op de verpakking... Probeer ook eens enkele blaadjes gelatine, scheelt ook.

Plaats reactie