tapioca bloem

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Jurgen1982
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01

tapioca bloem

Bericht door Jurgen1982 » 29 okt 2011, 13:41

Dag iedereen,

Iemand enige ervaringen met tapiocabloem? Ik heb al enkele gerechten gezien waar het gebruikt
wordt in de bereiding van korstjes op vis of vlees...

Iemand kennis van verhoudingen of bepaalde bereidingen?

thxs

glennovic
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 mar 2014, 08:28

Re: tapioca bloem

Bericht door glennovic » 14 jan 2016, 11:20

Hoi Jurgen,

Voor zover ik weet word uit tapioca bloem, maltodextrine gehaald en dit dient als bindmiddel.
Maltodextrine wordt vaker gebruikt voor poeders te maken zoals in de video een poeder word gemaakt van sesam olie.

https://www.youtube.com/watch?v=aQCUKXuMjR4

Hoop dat je hier iets aan hebt.
Groetjes

Plaats reactie