Pagina 1 van 1

bros van chocolade

Geplaatst: 28 nov 2010, 16:14
door Jurgen1982
Dag iedereen,

Is er iemand die kan antwoorden op volgende vraag?

Hoe maak je een bros van chocolade? Onder bros versta ik een luchtig, krokant stuk chocolade vol luchtbellen... je bijt ervan en het valt ( zalig) in duigen op je tong! Ik at het enkele weken terug bij Thierry en Sofie van Nuance in Duffel... En het is een raadsel voor mij...

Ik maakte al verschillende keren een bros van citrus met behulp van sosa fizzy! suikersiroop van 140°, smaakstof en fizzypowder... Maar met chocolade vind ik geen antwoord?

Iemand?

Hartelijke dank!

grts

Re: bros van chocolade

Geplaatst: 28 nov 2010, 23:28
door Amazingtruffle

Re: bros van chocolade

Geplaatst: 09 dec 2010, 15:31
door Scoc
Jurgen1982 schreef:
Ik maakte al verschillende keren een bros van citrus met behulp van sosa fizzy! suikersiroop van 140°, smaakstof en fizzypowder... Maar met chocolade vind ik geen antwoord?

grts
Is het je al gelukt?

Re: bros van chocolade

Geplaatst: 24 jan 2011, 16:49
door RonL
Zelf ook gister even geprobeerd...

Resultaat (foto via Iphone):
http://img46.imageshack.us/i/img0006wb.jpg/

Re: bros van chocolade

Geplaatst: 26 jan 2011, 10:09
door berry vervat
800 gr chocolade
40 gr cacao boter
40 gr olie (neutraal)

chocolade smelten en daar de cacao boter en olie bij doen.
de warme massa in een siphon doen met 2 patronen.
massa spuiten in een bakje die in het vaccuum apparaat past.
dun laagje spuiten in het bakje en vaccuum trekken.
op het juiste moment het apparaat uitzetten en laten stollen (uurtje of 2)

succes!

Re: bros van chocolade

Geplaatst: 27 jan 2011, 10:47
door Cees Timmerman
Wanneer is het juiste moment?

Re: bros van chocolade

Geplaatst: 02 feb 2011, 10:24
door berry vervat
Cees Timmerman schreef:Wanneer is het juiste moment?
Ja dat is op het begin redelijk moeilijk uit te vinden.
had ik op het begin ook moeite mee.

je moet het apparaat uitzetten als de chocolade zijn juiste stolpunt heeft bereikt.
dat is op het begin wennen maar went vanzelf.
als je het vaccuum apparaat te lang aan laat staan zakt je chocolade weer in.

succes!

Re: bros van chocolade

Geplaatst: 16 mei 2011, 16:26
door Jurgen1982
Ik was ondertussen al verzonken in andere bereidingen en zie nu pas jullie reacties... ik heb komende donderdag en vrijdag testdagen... ik hou jullie op de hoogte.

Re: bros van chocolade

Geplaatst: 19 mei 2011, 18:34
door Jurgen1982
berry vervat schreef:800 gr chocolade
40 gr cacao boter
40 gr olie (neutraal)

chocolade smelten en daar de cacao boter en olie bij doen.
de warme massa in een siphon doen met 2 patronen.
massa spuiten in een bakje die in het vaccuum apparaat past.
dun laagje spuiten in het bakje en vaccuum trekken.
op het juiste moment het apparaat uitzetten en laten stollen (uurtje of 2)

succes!
Hartelijke dank! Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren echt perfect!

Als variatie heb ik een tweede reeks gemaakt, en bij mijn beslag voegde ik enkele druppels siroop van cuberdon toe...
Dit is de link van de firma, een buurtstad van mij--> een echt streekproduct hier: http://www.conf-geldhof.be/nl/cub-o-creme-142.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Subtiele nasmaak en zeer lekker! Ik gebruikte wel Origine Sao Thome van callebout i p v gewone fondant.

Ik upload snel een foto.

grts

Re: bros van chocolade

Geplaatst: 20 mei 2011, 14:09
door berry vervat
top.

nog nooit van gehoord maar ben benieuwd naar je foto!

Re: bros van chocolade

Geplaatst: 20 mei 2011, 16:50
door Jurgen1982
berry vervat schreef:top.

nog nooit van gehoord maar ben benieuwd naar je foto!
Een poging tot uploaden :)

Afbeelding