bros van chocolade

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Jurgen1982
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01

bros van chocolade

Bericht door Jurgen1982 » 28 nov 2010, 16:14

Dag iedereen,

Is er iemand die kan antwoorden op volgende vraag?

Hoe maak je een bros van chocolade? Onder bros versta ik een luchtig, krokant stuk chocolade vol luchtbellen... je bijt ervan en het valt ( zalig) in duigen op je tong! Ik at het enkele weken terug bij Thierry en Sofie van Nuance in Duffel... En het is een raadsel voor mij...

Ik maakte al verschillende keren een bros van citrus met behulp van sosa fizzy! suikersiroop van 140°, smaakstof en fizzypowder... Maar met chocolade vind ik geen antwoord?

Iemand?

Hartelijke dank!

grts

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: bros van chocolade

Bericht door Amazingtruffle » 28 nov 2010, 23:28

“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Scoc
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 dec 2010, 14:50

Re: bros van chocolade

Bericht door Scoc » 09 dec 2010, 15:31

Jurgen1982 schreef:
Ik maakte al verschillende keren een bros van citrus met behulp van sosa fizzy! suikersiroop van 140°, smaakstof en fizzypowder... Maar met chocolade vind ik geen antwoord?

grts
Is het je al gelukt?

RonL
Berichten: 6
Lid geworden op: 02 dec 2009, 12:16

Re: bros van chocolade

Bericht door RonL » 24 jan 2011, 16:49

Zelf ook gister even geprobeerd...

Resultaat (foto via Iphone):
http://img46.imageshack.us/i/img0006wb.jpg/

berry vervat
Berichten: 16
Lid geworden op: 04 nov 2010, 18:21

Re: bros van chocolade

Bericht door berry vervat » 26 jan 2011, 10:09

800 gr chocolade
40 gr cacao boter
40 gr olie (neutraal)

chocolade smelten en daar de cacao boter en olie bij doen.
de warme massa in een siphon doen met 2 patronen.
massa spuiten in een bakje die in het vaccuum apparaat past.
dun laagje spuiten in het bakje en vaccuum trekken.
op het juiste moment het apparaat uitzetten en laten stollen (uurtje of 2)

succes!

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: bros van chocolade

Bericht door Cees Timmerman » 27 jan 2011, 10:47

Wanneer is het juiste moment?

berry vervat
Berichten: 16
Lid geworden op: 04 nov 2010, 18:21

Re: bros van chocolade

Bericht door berry vervat » 02 feb 2011, 10:24

Cees Timmerman schreef:Wanneer is het juiste moment?
Ja dat is op het begin redelijk moeilijk uit te vinden.
had ik op het begin ook moeite mee.

je moet het apparaat uitzetten als de chocolade zijn juiste stolpunt heeft bereikt.
dat is op het begin wennen maar went vanzelf.
als je het vaccuum apparaat te lang aan laat staan zakt je chocolade weer in.

succes!

Jurgen1982
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01

Re: bros van chocolade

Bericht door Jurgen1982 » 16 mei 2011, 16:26

Ik was ondertussen al verzonken in andere bereidingen en zie nu pas jullie reacties... ik heb komende donderdag en vrijdag testdagen... ik hou jullie op de hoogte.

Jurgen1982
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01

Re: bros van chocolade

Bericht door Jurgen1982 » 19 mei 2011, 18:34

berry vervat schreef:800 gr chocolade
40 gr cacao boter
40 gr olie (neutraal)

chocolade smelten en daar de cacao boter en olie bij doen.
de warme massa in een siphon doen met 2 patronen.
massa spuiten in een bakje die in het vaccuum apparaat past.
dun laagje spuiten in het bakje en vaccuum trekken.
op het juiste moment het apparaat uitzetten en laten stollen (uurtje of 2)

succes!
Hartelijke dank! Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren echt perfect!

Als variatie heb ik een tweede reeks gemaakt, en bij mijn beslag voegde ik enkele druppels siroop van cuberdon toe...
Dit is de link van de firma, een buurtstad van mij--> een echt streekproduct hier: http://www.conf-geldhof.be/nl/cub-o-creme-142.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Subtiele nasmaak en zeer lekker! Ik gebruikte wel Origine Sao Thome van callebout i p v gewone fondant.

Ik upload snel een foto.

grts

berry vervat
Berichten: 16
Lid geworden op: 04 nov 2010, 18:21

Re: bros van chocolade

Bericht door berry vervat » 20 mei 2011, 14:09

top.

nog nooit van gehoord maar ben benieuwd naar je foto!

Jurgen1982
Berichten: 23
Lid geworden op: 28 nov 2010, 16:01

Re: bros van chocolade

Bericht door Jurgen1982 » 20 mei 2011, 16:50

berry vervat schreef:top.

nog nooit van gehoord maar ben benieuwd naar je foto!
Een poging tot uploaden :)

Afbeelding

Plaats reactie