mosterdballetjes

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
indochine
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 okt 2008, 10:52

mosterdballetjes

Bericht door indochine » 08 okt 2010, 10:56

hallo,

ik ben op zoek naar een manier om balletjes te maken van een mosterdmassa om die vervolgens in de boullion mee te geven.
moet ik dan eerst een beetje mosterdsoep maken en dan gaan werken met produkten van el bulli of heeft de sosalijn
ook een produkt.
alvast bedankt voor diegene die mij kan helpen.

babbelz
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 okt 2010, 16:00

Re: mosterdballetjes

Bericht door babbelz » 29 okt 2010, 21:58

Mosterdballetjes maken.. daar heb ik nog nooit over gehoord.
Dat klinkt alsof je de mosterdmassa moet binden met een rouxtje ofzo, als een heel erg ingedikte saus die je kunt kneden.
Nouja, ik zeg nu ook maar wat.. xD Het zal wel niet goed zijn, het echte antwoord laat ik liever over aan de afgestudeerde koks hier :)
A new beginning always starts at the end.

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: mosterdballetjes

Bericht door yrtsap » 30 okt 2010, 09:26

waarom laat je niet gewoon mosterdzaadjes wellen in een lekker bouillon?

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: mosterdballetjes

Bericht door JeroenTrimbos » 30 okt 2010, 14:41

Tapioca korrels afkoken in water en daarna mosterdbouillon laten opzuigen.
Practice what you preach

Plaats reactie