Maken van goede Siroop!

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
RWelters
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 jun 2010, 18:40

Maken van goede Siroop!

Bericht door RWelters » 29 jun 2010, 18:54

Hallo,

Heeft iemand ervaring met het maken van goede siropen van o.a. Lavendel, Tomaat, Vlierbessenbloesem, Kweeperen, basilicum, etc. etc. etc.
Om hiervan lekkere sauzen, schuimpjes, sauzen etc van te maken.

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Maken van goede Siroop!

Bericht door jeroenbr » 30 jun 2010, 13:28

vlierbloesem opzetten met water en citroen, 2 dagen in de volle zon laten staan en dan opkoken met suiker.

kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: Maken van goede Siroop!

Bericht door kruimeltje » 30 jun 2010, 22:49

Probeer eens dit


Vlierbloesem- limonadesiroop

je hebt nodig:

- 15 tot 20 mooie schermen van de vlier: vlierbloesem( zoek op een schoon plekje)

- 5 in stukken gesneden citroenen ( onbespoten als het kan)

- 3 kilo suiker

- een half liter witte wijnazijn



1. doe alle ingrediënten in een emmer en giet er 2 liter kokend water op.

2. laat dit 48 uur staan in een schoongemaakte emmer, het liefs afsluitbaar of neem een grote pan.( Schoongemaakt met heet soda water en goed naspoelen)

3. laat de suiker goed oplossen; dit kan wel twee dagen duren,

4. zeef de inhoud van de emmer of pan door een natgemaakte en goed uitgewrongen schone doek die op een zeef wordt gelegd, de vlierbloesems en de citroenen blijven achter in de doek.

5. doe de siroop over in flessen en bewaar het in de koelkast.

6. verdun de siroop met water als je het wilt gaan drinken en drink het ijs en ijskoud. IJsblokjes doen het ook goed in deze vleirbloesemlimonade.



@ wil je deze siroop niet direct maken, vries dan het vocht zonder de suiker en de azijn in.

Vr. Groet Kruimeltje

Plaats reactie