gel vegetal, ook voor de hobby kok?

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
mamm13
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 jun 2009, 13:27

gel vegetal, ook voor de hobby kok?

Bericht door mamm13 » 03 jun 2010, 20:48

poosje geleden boek reis naar de sterren gekregen. heel leuk en ook zeer leesbaar. Alleen, bij veel gerechten heeft P. vd Bunt het over gel vegetal.
kan je dat als prive/hobby kok ook ergens verkrijgen? zo ja waar?
hartelijk dank alvast voor reacties

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: gel vegetal, ook voor de hobby kok?

Bericht door JeroenTrimbos » 03 jun 2010, 21:09

Bij de groothandel (bijvoorbeeld Hanos) of online.
Je kunt ook een goed restaurant bij je in de buurt opbellen of zij het voor je hebben, is misschien makkelijker.

Gel Vegetal is trouwens van Sosa.
Poeder koud mengen met de vloeistof (meestal tussen de 40 - 50 gram per liter).
Als het aan de kook is meteen storten en afblijven tot het gestold is.
Practice what you preach

shein
Berichten: 51
Lid geworden op: 31 jan 2007, 19:23
Locatie: Bilzen Belgie

Re: gel vegetal, ook voor de hobby kok?

Bericht door shein » 04 jun 2010, 00:09

Het is fijner van structuur dan AGAR AGAR en blijft toch vast tot een temperatuur van ca 60 gr caelcius. Geeft een fijner mondgevoel, en stolt snel.
Ik gebruik het nu veel (ben ook hobbykok) enheb het gehaald in de ISPC. Ze hebben het ook in de HANOS inderdaad. Misschien ken je iemand die wel een kaart heeft en het je mee kan brengen?
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten

Plaats reactie