ovoneve toepassingen

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
shein
Berichten: 51
Lid geworden op: 31 jan 2007, 19:23
Locatie: Bilzen Belgie

ovoneve toepassingen

Bericht door shein » 26 mar 2010, 15:54

Ik ben op zoek naar diverse (andere) toepassingen met ovoneve, albumine van SOSA.
Ik gebruik het voor merengue en voor spongcake. heb het ook al gebruikt voor een omelet extra luchtig te maken. Omdat het een poeder is kan ik me voorstellen dat de mogelijkheden veel verder gaan dan gewoon te gebruiken als zijnde eiwit.

Iemand iedeen of suggesties?
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten

Gebruikersavatar
Milou
Berichten: 20
Lid geworden op: 16 apr 2009, 21:27
Locatie: Ulft

Re: ovoneve toepassingen

Bericht door Milou » 27 mar 2010, 14:01

Gebruik het in je soufflé..... echt helemaal top!! :D
Het leven van een kok gaat niet over rozen...

Gebruikersavatar
JeroenTrimbos
Berichten: 352
Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
Locatie: Valkenburg aan de Geul
Contacteer:

Re: ovoneve toepassingen

Bericht door JeroenTrimbos » 27 mar 2010, 15:32

Heb hier ook een pot staan, nog niets mee gedaan. Als iemand een paar simpele recepten voor me heeft om eens wat te spelen hoor ik het graag.
Practice what you preach

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: ovoneve toepassingen

Bericht door Leo » 27 mar 2010, 16:04

had het gister ook gebruikt in de soufflé. Werkt goed!.
stabiel in elk geval.
Chocolade soufflé

Dessert voor 8 personen (stond of cheffen, van de liberije.

Basis
600 melk
300 guanaija 70% chocolade
7,2 Xantana (bindmiddel)
De Basis mengen en verwarmen tot 60 graden. Niet warmer!

200 water
110 suiker
30 eiwitpoeder
Dit opslaan en daarna mengen met 100% basis.

De massa kan dan in de oven (in bakjes/ vormpjes o.i.d.) op 145 graden gedurende ongeveer een half uur.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie