Ovoneve en Glycerine SOSA

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Robiiii
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 mar 2010, 01:56

Ovoneve en Glycerine SOSA

Bericht door Robiiii » 13 mar 2010, 02:05

Hey allemaal,
Ik heb een vraagje en hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen..
Ik heb nu op het werk zo`n pot ovoneve albumin.. en een pot Glycerine... :roll:
Nu weet ik dat je met die ovoneve vele dingen erg luchtig klopt.. had vandaag een bekken vol met paprika maar het stort na enkele minuten direct in elkaar..
Nu is de vraag.. Hebben jullie wat leuke receptuurtjes om een beetje mee te kunnen spelen? En weet iemand de verhoudingen van glycerine op sorbet ijs?

alle informatie is welkom!!!
mvg,

Robiiii

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Ovoneve en Glycerine SOSA

Bericht door jeroenbr » 13 mar 2010, 12:50

Je kan ovoneve ook gebruiken als plakmiddel

Bouvier
Berichten: 12
Lid geworden op: 11 mei 2009, 14:19

Re: Ovoneve en Glycerine SOSA

Bericht door Bouvier » 15 mar 2010, 18:31

met parika lukt het niet. Alles stort ineens in. Waarom weet ik. Ik had deze vraag al eens gelanceerd waarom ? Kijk maar naar eiwitschuimpjes.

Robiiii
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 mar 2010, 01:56

Re: Ovoneve en Glycerine SOSA

Bericht door Robiiii » 19 mar 2010, 11:27

ok.. heeft iemand hier misschien een receptuur/verhouding van glycerine op sorbetijs..?
alvast bedankt

Bouvier
Berichten: 12
Lid geworden op: 11 mei 2009, 14:19

Re: Ovoneve en Glycerine SOSA

Bericht door Bouvier » 29 mar 2010, 14:29

Op een pot voor de Paco voeg ik altijd een klein koffielepeltje aan toe. Beter schepbaar en blinkt mooi.

NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Re: Ovoneve en Glycerine SOSA

Bericht door NicoV » 11 mei 2010, 14:15

Voor de paprika ... dat probleem ken ik, het is door de aciditeit van de paprika die de eiwitten afbreekt.

Volgens mij als je dit recept gebruikt lukt het je vast en zeker,

Je moet deze verhouding gebruiken 1/3
dus 1 puree van paprika kortaangestoofd en
3 vloeistof (het sap van paprika)
en best ook nog een extra vers eiwit gebruiken ...

Groetjes,
Food and Taste All The Way !

Emmascookies
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 aug 2016, 09:01

Re: Ovoneve en Glycerine SOSA

Bericht door Emmascookies » 03 aug 2016, 09:04

Wat een gespek allemaal....
Men dient pas zeker een antwoord te geven op bepaalde vragen als men hier zeker van is!

Plaats reactie