SousVide Supreme

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

SousVide Supreme

Bericht door Maurits » 17 dec 2009, 21:38

Eindelijk een sous-vide apparaat voor thuisgebruik op de (Amerikaanse) markt: de SousVide Supreme. Kost zo'n $500, check: http://www.sousvidesupreme.com/" onclick="window.open(this.href);return false;.
Afbeelding
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: SousVide Supreme

Bericht door Leo » 17 dec 2009, 23:36

ja..
en dan verkopen ze zeker ook nog strakke vacuum machines????

Wel goed voor de Hobby Cooks ..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: SousVide Supreme

Bericht door Maurits » 18 dec 2009, 09:09

Helaas, een goede vacuummachine voor een redelijke prijs is er nog niet voor thuisgebruik. Maar of iemand deze SV supreme ook echt gaat gebruiken? Het blijft duur voor een waterbad...Een thermocontroller op je rijstkoker/slowcooker/frituurpan is nog steeds goedkoper.

Maaruh Leo, de "..." die je bij je commentaar zet; vind je het niets dat hobbykoks nu ook sous-vide gaan koken? Of vind je het sous-vide sowieso overgewaardeerd?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: SousVide Supreme

Bericht door Leo » 18 dec 2009, 09:14

eh.. ja.

Voor marineren en bewaren vind vacuum top.
maar..voor garen...is het naar mijn mening niet nodig.

maar, ik snap wel dat het een uitkomst kan zijn.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: SousVide Supreme

Bericht door Pluter » 19 dec 2009, 02:03

Leo schreef: Voor marineren en bewaren vind vacuum top.
maar..voor garen...is het naar mijn mening niet nodig.
"Nodig" is wellicht een groot woord.... Maar Leo: "Kom op!!??" :( :(
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: SousVide Supreme

Bericht door Leo » 19 dec 2009, 10:10

voor thuis?? :?: :?:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: SousVide Supreme

Bericht door Pluter » 19 dec 2009, 18:39

Leo schreef:voor thuis?? :?: :?:
ok.. kwartje valt..
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: SousVide Supreme

Bericht door Pluter » 20 dec 2009, 23:12

Ik realiseerde mij net dat ik thuis weldegelijk van een controleerbare thermo bain-marie gebruik maak..

Ter illustratie een foto:

Afbeelding
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: SousVide Supreme

Bericht door Maurits » 21 dec 2009, 09:44

:D
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: SousVide Supreme

Bericht door Amazingtruffle » 21 dec 2009, 10:54

:D
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: SousVide Supreme

Bericht door berexstone » 21 dec 2009, 23:29

Het mot toch niet gekker worde.....kon je vroeger thuis zo ook al niet knakworstjes opwarmen, of saté ?????? Als je het dan openmaakte zat alles onder, haha

Kjelt
Berichten: 38
Lid geworden op: 05 sep 2008, 21:28

Re: SousVide Supreme

Bericht door Kjelt » 03 feb 2010, 09:04

Leuk apparaat voor een mooie prijs alleen kan ik hem hier niet bestellen.
Dus heb ik verder gezocht en kwam in Canada een losse PID controller tegen (€180) die je kunt gebruiken met normale rijstkokers of bain marie's die wel verstuurd worden naar NL.

Hij heet Sous Vide Magic, meer informatie: http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... gic#p29792" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: SousVide Supreme

Bericht door Pinxo » 03 feb 2010, 10:15

Top, die link naar dat technische verhaal :D
Wel heel wetenschappelijk maar echt goeie info (voor prof koks dan.. :lol: )

Kjelt
Berichten: 38
Lid geworden op: 05 sep 2008, 21:28

Re: SousVide Supreme

Bericht door Kjelt » 19 mar 2010, 10:41

Ik kwam de Sousvide supreme gisteren tegen in de webshop van het kookpunt te Rotterdam, oftewel kennelijk is hij nu ook op de nederlandse markt leverbaar. Net te laat voor mij ik heb een andere oplossing gekozen maar voor degenen die nog aan het orienteren zijn.
klik hier

Gebruikersavatar
Milou
Berichten: 20
Lid geworden op: 16 apr 2009, 21:27
Locatie: Ulft

Re: SousVide Supreme

Bericht door Milou » 27 mar 2010, 14:10

Zo'n flessenwarmer (voor baby's) is ideaal voor chocolade tabbleren in kleine hoeveelheden. alhoewel ik daar afgelopen week op de Cas spijkers academie ook een heel mooi apparaat voor zag staan, zal wel veeel duurder zijn :wink:
Het leven van een kok gaat niet over rozen...

sebastiaantje
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 apr 2010, 21:58

Re: SousVide Supreme

Bericht door sebastiaantje » 07 apr 2010, 22:04

wat dan van een 2 de handse thermostaat dompelpomp ik heb er eentje van labstuff kost rond de 50 euro

Joeri van Veen
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 apr 2010, 23:03

Re: SousVide Supreme

Bericht door Joeri van Veen » 17 apr 2010, 23:08

Hij stond ook al op kookwinkel.nl, heb hem in Hilversum bekeken, ziet er erg mooi uit voor in de keuken :D
Sous Vide Supreme

Plaats reactie