Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Welke producten zijn volgens jullie trendy? Naar aanleiding van dit topic : trends 2010
Leuk om een trendy lijst samen te stellen van koksforummers.
In mijn beleving zijn de volgende dingen trends:
Kaffir lime cq combava
Eucalypta
aloe vera
Japans en dan heel veel soorten dingen.
Nog meer aan toe te voegen? Wat was voor jou de trend?
Leuk om een trendy lijst samen te stellen van koksforummers.
In mijn beleving zijn de volgende dingen trends:
Kaffir lime cq combava
Eucalypta
aloe vera
Japans en dan heel veel soorten dingen.
Nog meer aan toe te voegen? Wat was voor jou de trend?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Aloe Vera denk ik zeker.
Verder zal er minder texturas gebruikt gaan worden?
Verder zal er minder texturas gebruikt gaan worden?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Ik denk dat 'service a la francaise' wel weer mag. Lekker gezellig.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
simpel opgemaakt, niet teveel verschillende ingrediënten en in de Aziatische richting
Gloyou.com. Ervaar het gemak van alles in één. O.a. eetgelegenheden, recepten en nog veel meer!
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
gemiddelde prijs wordt omlaag bijgesteld.
Mindere portie's vlees / vis meer betaalbare groenten en vis soorten.
exotische producten worden stervens duur en daardoor minder verkocht.
we gaan heel veel lucht verkopen. (eiwit, schuim, soufle)
Mindere portie's vlees / vis meer betaalbare groenten en vis soorten.
exotische producten worden stervens duur en daardoor minder verkocht.
we gaan heel veel lucht verkopen. (eiwit, schuim, soufle)
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Ik zie om me heen dat veel cateringbedrijven, eetcafées en zelfs wat restaurants ineens op andere plekken gaan inkopen:
Vlees bij de veel goedkopere Turkse slager
Afbakbrood, suiker, ei, en andere basics bij de aldi,
groenten: Aldi, Lidl, Turkse supermarkt, Toko.
En ga maar door.
Ik denk dat de groothandels het zwaar gaan krijgen komend jaar, veel bedrijven zijn gedwongen gestopt en de overlevers gaan anders inkopen
Vlees bij de veel goedkopere Turkse slager
Afbakbrood, suiker, ei, en andere basics bij de aldi,
groenten: Aldi, Lidl, Turkse supermarkt, Toko.
En ga maar door.
Ik denk dat de groothandels het zwaar gaan krijgen komend jaar, veel bedrijven zijn gedwongen gestopt en de overlevers gaan anders inkopen
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Pinxo schreef:Ik zie om me heen dat veel cateringbedrijven, eetcafées en zelfs wat restaurants ineens op andere plekken gaan inkopen:
Vlees bij de veel goedkopere Turkse slager
Afbakbrood, suiker, ei, en andere basics bij de aldi,
groenten: Aldi, Lidl, Turkse supermarkt, Toko.
En ga maar door.
Ik denk dat de groothandels het zwaar gaan krijgen komend jaar, veel bedrijven zijn gedwongen gestopt en de overlevers gaan anders inkopen
Die groenten van de liddl , zijn ook nog eens erg goed...op een paar uitzonderingen daargelaten.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
het nadeel van die manier van inkopen is dat er een tijd aan kwijt bent.
uurtje aldi heb je zo te pakken. Wat kost dat tegenwoordig? een uurloon?
uurtje aldi heb je zo te pakken. Wat kost dat tegenwoordig? een uurloon?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
vega schijnt het helemaal te gaan worden, dus entrematiers succes;)
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Klopt, daarnaast als ik het zou doen, dan is de groente afdeling ook gelijk leeg...dat is ook wel weer lullig. En ze hebben natuurlijk lang niet alles.Leo schreef:het nadeel van die manier van inkopen is dat er een tijd aan kwijt bent.
uurtje aldi heb je zo te pakken. Wat kost dat tegenwoordig? een uurloon?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 14 sep 2007, 16:06
- Locatie: Baarn
- Contacteer:
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
En wat dacht je van het HACCP verhaal als je alles zelf gaat halen. Voldoen deze kleinere leveranciers ook aan jouw normen wat dat betreft. Tegenwoordig moet je alles qua aansprakelijkheid, temperaturen bij binnenkomst ect.goed hebben afgetimmerd. Het hoeft maar 1x fout tegaan. 

On we go .....
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
yeah right....
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Vis: harder, schelvis, koolvis enzo.
Vlees: spierstuk, staartstuk, rump, enzo.
Ik denk dat er door meer koks gezocht gaat worden naar de beter betaalbare producten. Trouwens gooi maar eens een Schots of Iers staartstuk in de roner op 48oC.....heerlijk zacht.
Vlees: spierstuk, staartstuk, rump, enzo.
Ik denk dat er door meer koks gezocht gaat worden naar de beter betaalbare producten. Trouwens gooi maar eens een Schots of Iers staartstuk in de roner op 48oC.....heerlijk zacht.
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Aziatische en Japanse invloeden, dat deed ik bij Horst Petermann en Jacques Maximin begin jaren tachtig, daarna werd het culinair mekka Spanje.
Ik denk dat zeer zeker de nieuwe trend de Scandinavische keuken wordt, gezien produkten en bereidingen het Japan van Europa. Kijk eens wat er allemaal bij restaurants als Mathias Dahlgren (Zweden), Oaxen Skärg°ardskrog (Zweden), Chez Dominique (Finland) en Noma (Denemarken) gebeurd.
Zoals eerder Ferran Adrià in Spanje is nu René Redzepi van Noma hard op weg de paus van 'Cutting-edge Scandinavian food' te worden.
Ik denk dat zeer zeker de nieuwe trend de Scandinavische keuken wordt, gezien produkten en bereidingen het Japan van Europa. Kijk eens wat er allemaal bij restaurants als Mathias Dahlgren (Zweden), Oaxen Skärg°ardskrog (Zweden), Chez Dominique (Finland) en Noma (Denemarken) gebeurd.
Zoals eerder Ferran Adrià in Spanje is nu René Redzepi van Noma hard op weg de paus van 'Cutting-edge Scandinavian food' te worden.
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Denk dat levende maden eten niet echt een trend gaat worden in 2010, of het moet in een derdewereldland zijn...
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
even wat actiever: WAT MAAK JIJ TOT NIEUWE TREND? Ik ga voor gepekelde milt 

When there's smoke, there's flavor (Colgin)
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
MMM gepekelde milt, ik kan haast niet wachten Maurits.
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Laast per ongeluk milt op bij de Chinees.....Ik bestelde een stoofpot van runderingewanden denkende dat het pens zou zijn, maar toen bleek het een hele bak met grote brokken ingewanden te zijn: pens, lebmaag, darm, milt, long en lever. Dat was even schrikken, zelfs voor mij 

When there's smoke, there's flavor (Colgin)
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Wel netjes je bordje leeggegeten?
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 23 jan 2010, 16:37
- Locatie: Leiden (koudste stad ter wereld)
- Contacteer:
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Klinkt misschien arrogant om je eigen product te noemen...Maar toch een erg leuk product.
Een systeem om veilig een dry-ice drink te serveren.
Te zien op http://www.icewizard.nl" onclick="window.open(this.href);return false; onder het tabje producten.
Dit valt onder de trend van Adam naar Eva. We gaan meer naar het prikkelen van zintuigen.
Dus vrouwelijker met meer gevoel en bewustzijn voor wat we consumeren.
Ciao
http://www.icewizard.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
Een systeem om veilig een dry-ice drink te serveren.
Te zien op http://www.icewizard.nl" onclick="window.open(this.href);return false; onder het tabje producten.
Dit valt onder de trend van Adam naar Eva. We gaan meer naar het prikkelen van zintuigen.
Dus vrouwelijker met meer gevoel en bewustzijn voor wat we consumeren.
Ciao
http://www.icewizard.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Nee, nee, nee!!!
Hou op met je japan en scandinavie, da's geen trend, da's meelopen... wasabi kennen we al en nederlanders gaan echt geen beukeblaadjes eten omdat de kok t zegt(ok da's wel kort door de bocht maar je snapt me vast wel)De nederlandse keuken zal een eigen identiteit gaan krijgen alleen duurt t nog even voor die er is.
Trends:
Bio/ecologisch
nog meer duurzaamheid (Dus nog meer koks die dit oppakken)
complexere bereidingen ipv vleesje bakken, sausje dr bij en beetje groente gaan we weer mooie stoofschotels en pate's maken, de roner zal nog belangrijker worden in dit verhaal.
klassieke methoden om structuren te maken zullen de texturaslijn langzaam naar de achtergrond verplaatsen.
OVerkill van de vergeten groenten heeft zijn tijd gehad(ik kan in ieder geval geen pastinaak meer zien)
signature amuses ipv iedre week weer wat nieuws verzinnen
classic revivals oftewel de eigen interpretatie van ...
meer ambacht ipv convenience
en hopelijk meer leerlingen met passie voor t vak (bij mij moeten de boys voor t personeelseten zorgen en laatst kwam er eentje met hak groentes aanzetten, lekker makkelijk, die pot heeft ie onder "begeleiding" zelf leeg gegeten)
Hou op met je japan en scandinavie, da's geen trend, da's meelopen... wasabi kennen we al en nederlanders gaan echt geen beukeblaadjes eten omdat de kok t zegt(ok da's wel kort door de bocht maar je snapt me vast wel)De nederlandse keuken zal een eigen identiteit gaan krijgen alleen duurt t nog even voor die er is.
Trends:
Bio/ecologisch
nog meer duurzaamheid (Dus nog meer koks die dit oppakken)
complexere bereidingen ipv vleesje bakken, sausje dr bij en beetje groente gaan we weer mooie stoofschotels en pate's maken, de roner zal nog belangrijker worden in dit verhaal.
klassieke methoden om structuren te maken zullen de texturaslijn langzaam naar de achtergrond verplaatsen.
OVerkill van de vergeten groenten heeft zijn tijd gehad(ik kan in ieder geval geen pastinaak meer zien)
signature amuses ipv iedre week weer wat nieuws verzinnen
classic revivals oftewel de eigen interpretatie van ...
meer ambacht ipv convenience
en hopelijk meer leerlingen met passie voor t vak (bij mij moeten de boys voor t personeelseten zorgen en laatst kwam er eentje met hak groentes aanzetten, lekker makkelijk, die pot heeft ie onder "begeleiding" zelf leeg gegeten)
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Dus Bio en Ecologisch is niet achter de hele meute aanlopen? Wat is de definitie van trend?sous schreef:Nee, nee, nee!!!
Hou op met je japan en scandinavie, da's geen trend, da's meelopen... wasabi kennen we al en nederlanders gaan echt geen beukeblaadjes eten omdat de kok t zegt(ok da's wel kort door de bocht maar je snapt me vast wel)De nederlandse keuken zal een eigen identiteit gaan krijgen alleen duurt t nog even voor die er is.
Trends:
Bio/ecologisch
nog meer duurzaamheid (Dus nog meer koks die dit oppakken)
complexere bereidingen ipv vleesje bakken, sausje dr bij en beetje groente gaan we weer mooie stoofschotels en pate's maken, de roner zal nog belangrijker worden in dit verhaal.
klassieke methoden om structuren te maken zullen de texturaslijn langzaam naar de achtergrond verplaatsen.
OVerkill van de vergeten groenten heeft zijn tijd gehad(ik kan in ieder geval geen pastinaak meer zien)
signature amuses ipv iedre week weer wat nieuws verzinnen
classic revivals oftewel de eigen interpretatie van ...
meer ambacht ipv convenience
en hopelijk meer leerlingen met passie voor t vak (bij mij moeten de boys voor t personeelseten zorgen en laatst kwam er eentje met hak groentes aanzetten, lekker makkelijk, die pot heeft ie onder "begeleiding" zelf leeg gegeten)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
trend de; m -s 1 ontwikkelingslijn; neiging, richting 2 mode: de nieuwste ~s
Dus wat eco/duurzaam/bio etc. tralala betreft zou ik persoonlijk van het eerste spreken. Korte modegrillen zou ik eerder een "hype" noemen.
Verder hoop ik dat "sous" gelijk krijgt.
Dus wat eco/duurzaam/bio etc. tralala betreft zou ik persoonlijk van het eerste spreken. Korte modegrillen zou ik eerder een "hype" noemen.
Verder hoop ik dat "sous" gelijk krijgt.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
De vraag die dan bij mij opkomt: waar had hij die pot Hak groentes vandaan? of moeten ze het eten voor Julie personeel ook nog zelf inkopen?...bij mij moeten de boys voor t personeelseten zorgen en laatst kwam er eentje met hak groentes aanzetten, lekker makkelijk, die pot heeft ie onder "begeleiding" zelf leeg gegeten)
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 23 jan 2010, 16:37
- Locatie: Leiden (koudste stad ter wereld)
- Contacteer:
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Stikstof zal door steeds meer resteaurants worden gebruikt in de toekomst....
http://www.icewizard.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.icewizard.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Dan mag die prijs wel eens zakken naar mijn idee.icewizard schreef:Stikstof zal door steeds meer resteaurants worden gebruikt in de toekomst....
http://www.icewizard.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Tot de Arbodienst zich hiermee gaat bemoeien...icewizard schreef:Stikstof zal door steeds meer resteaurants worden gebruikt in de toekomst....
http://www.icewizard.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 06 feb 2008, 09:11
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
puur!!!! de kunst van het weg laten,pure smaken, het moet gezond zijn de vergeten groentes, en vooral vooral niet te duur ,
de consument oftewel de gast van tegenwoordig is aardig bijgespijkerd met alle kookprogramma`s op de nederlandse televisie
verders denk ik aan brood zuurdesem en hollands grof,speltbrood.
biologisch en streekprodukten gebruiken uit de omgeving.

de consument oftewel de gast van tegenwoordig is aardig bijgespijkerd met alle kookprogramma`s op de nederlandse televisie
verders denk ik aan brood zuurdesem en hollands grof,speltbrood.
biologisch en streekprodukten gebruiken uit de omgeving.

groeten raymond de haan
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Ik denk dat het top segment niet massaal terug naar de basis zal gaan. Oud Sluis en Librije zijn nog steeds de toon zetters van de Nederlandse gastronomie. Alles wat daar bereid is komt zoveel uit eigen regio (als de kwaliteit leverbaar is die ze willen hebben), is met grote zorg bereid en de smaken zijn erg doordacht.
over de smaken zal met behulp van foodpairing steeds beter worden gedacht.
Er zal meer gekeken worden hoe men eet in plaats van wat men eet. Kijk naar restaurants als Alinea daar wordt het tafelgevoel helemaal gefinetuned.
Er is een opkomst van vervangers voor glutten, eiwit, lactose en vetten waardoor het eten voor mensen met een allergie ook te eten is. Mensen thuis zullen weer samen gaan eten en het samen koken is daar belangrijk bij. Er hoeft niet perse vers gekocht te worden convience is op het gebied van vitamines en smaak vaak net zo goed als wat de gemiddelde consument zelf kan klaar maken. De toegevoegde bacterieen en anti-oxidanten verdwijnen ook lanzaam uit de schappen omdat het steeds duidelijker word dat je met gewoon eten net zo gezond en soms zelfs gezonder leeft.
over de smaken zal met behulp van foodpairing steeds beter worden gedacht.
Er zal meer gekeken worden hoe men eet in plaats van wat men eet. Kijk naar restaurants als Alinea daar wordt het tafelgevoel helemaal gefinetuned.
Er is een opkomst van vervangers voor glutten, eiwit, lactose en vetten waardoor het eten voor mensen met een allergie ook te eten is. Mensen thuis zullen weer samen gaan eten en het samen koken is daar belangrijk bij. Er hoeft niet perse vers gekocht te worden convience is op het gebied van vitamines en smaak vaak net zo goed als wat de gemiddelde consument zelf kan klaar maken. De toegevoegde bacterieen en anti-oxidanten verdwijnen ook lanzaam uit de schappen omdat het steeds duidelijker word dat je met gewoon eten net zo gezond en soms zelfs gezonder leeft.
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Vanuit mijn ervaring gaat de concument (dus de gasten) meer richting (eco) biologisch, maar gevoed door de bekende kookprogramma's ook op zoek naar de "pure" smaken. Ik merk dat wild meer toegankelijker wordt. Niet alleen in het wildseizoen, maar ook hierbuiten. Denk bv eens aan exotisch wild. Wild zit vaak in klassieke bereidingen, maar deze bereidingen laten zich ook prima in een "trendy" opmaak schikken
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
herbs, bio, hedendaags klassiek, ...?
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 17 nov 2009, 23:25
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
ik denk dat de trend van 2011 toch bezorgrestaurants worden en dan niet alleen de vette maaltijden. We zijn al bezig een concept neer te gaan zetten.
Re: Wat vind jij een nieuwe trend 2009 -2010
Goed idee.bobbonaire schreef:ik denk dat de trend van 2011 toch bezorgrestaurants worden en dan niet alleen de vette maaltijden. We zijn al bezig een concept neer te gaan zetten.
Nieuwjaarsdag had ik door omstandigheden niks in huis en er was natuurlijk geen supermarkt open en dan is je keuze toch beperkt.
Je ziet op station ook steeds meer dingen als verse pasta enzo. Nouja, vers. In ieder geval: voor snel en makkelijk wil men niet meer alleen een patatja, pizza of shoarma kunnen bestellen.
Het ´gezond eten´ verschuift zich naar alle lagen. Langzaam.