Pagina 1 van 1

kletskoppen

Geplaatst: 08 apr 2009, 14:28
door gawein
hey iedereen

Ik ben op zoek naar een goed recept voor kletskoppen. Maar niet zomaar een recept.
Heb er een op stage gemaakt waarvan je het beslag voor de kletskoppen oprolde in plastiekfolie en zo als een
worst werd ingevrozen. Daarna schijfjes snijden op snijmachine en afbakken zo krijg je echt filterdunne en krokante kletskoppen.

Als iemand hier een leuk recept voor heeft laat maar weten he.
thnx

Re: kletskoppen

Geplaatst: 08 apr 2009, 14:59
door jeroenbr
Kletskoppen

Ingrediënten Hoeveelheid
Bloem 90 gram
Suiker, kristal 90 gram
Boter, ongezout 90 gram
Amandelsnippers 90 gram
Stroop 120 milliliter stroop

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, hetelucht.
Klop de boter met de suiker tot room.
Klop nu de bloem onder de suiker.
Klop de stroop onder het deeg.
Klop als laatste de amandelsnippers onder het deeg.

Rol het deeg op in een mooie lange egale rol.
Terug koelen in de koelkast of vriezer.
Bij de juiste hardheid, plakjes snijden.
De dikte van uw plakjes bepaalt de grote van de kletskop.

Bak de kletskoppen zo’n 5 tot 10 minuten licht bruin.

Re: kletskoppen

Geplaatst: 08 apr 2009, 22:17
door gawein
hey superhard bedankt

Maar wat bedoel je juist met stroop ? Is dit suikersiroop en zoja 50/50 of andere hoeveelheden?
En kan je de amandelschilfers ook vervangen door poeder ( kwestie van mooi egale kletskoppen te krijgen)
greetz

Re: kletskoppen

Geplaatst: 02 mei 2009, 16:49
door nic
nog een recept
- 550 g suiker
- 8 g kaneel
- 350 g boter(zachte)
- 8 g zout
- 20 g vanillesuiker
- 250 g bloem
- 100 g water

alles mengen en worstjes draaien, opstijven in koeling.
snijden, op matjes leggen en afbakken

Re: kletskoppen

Geplaatst: 05 mei 2009, 22:28
door gawein
nic schreef:nog een recept
- 550 g suiker
- 8 g kaneel
- 350 g boter(zachte)
- 8 g zout
- 20 g vanillesuiker
- 250 g bloem
- 100 g water

alles mengen en worstjes draaien, opstijven in koeling.
snijden, op matjes leggen en afbakken



hey heb het geprobeerd en is super recept heb er wel de kaneel uitgelaten en ben niet te zuinig geweest met de vanille. :)

Re: kletskoppen

Geplaatst: 15 feb 2010, 14:01
door AleXo
95 gram witte Basterd
35 gram sinaasappelsap
50 gram gesmolten boter
25 gram Bloem


alles bij door elkaar spatelen en uitdrukken op sileconen matje en 175 graden af bakken