SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees » 16 feb 2009, 19:28

Zee smaken van sosa!
Ik heb ze nog niet gezien in NL , maar lijkt me wel erg leuk en biedt weer nieuwe mogelijkheden.

* Zeewater poeder
* extract van mossel vocht
* Gevriesdroogde oester vlees poeder
* Gevriesdroogde mosselvlees poeder
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Joost K
Berichten: 114
Lid geworden op: 10 jul 2006, 16:07
Locatie: Spijk

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Joost K » 25 feb 2009, 17:07

Lijkt me wel een vet product is het gewoon de krijge bij de groothandel?
Winners Never Quit, Quitters Never Win!

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees » 26 feb 2009, 02:10

Bij de hanos nog niet gezien, maar mischien elders wel? Volgens mij is het in NL nog niet verkrijgbaar
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees Timmerman » 27 feb 2009, 06:23

Komt er aan, bij Cnudde

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Pluter » 27 feb 2009, 15:40

Van teveel Sosa schijn je een beetje door te draaien heb ik gehoord..

Dit gaat mij te ver.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Leo » 27 feb 2009, 15:47

opzich ben ik wel benieuwd naar de smaakjes...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door jeroenbr » 27 feb 2009, 16:16

As. Maandag op de hanos groningen opendag is er ook een sosa stand aanwezig met een breed assortiment. Of ze veel in huis hebben en kunnen verkopen .. dat weet ik niet.

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Maurits » 27 feb 2009, 17:03

Pluter schreef:Van teveel Sosa schijn je een beetje door te draaien heb ik gehoord..

Dit gaat mij te ver.

Mij ook. En ik vind het maar raar, zeewater poeder??? Wat is dat? Het is niet zout staat erbij. Ik denk dat het een soort vetsin is met jodium :D
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees » 28 feb 2009, 00:25

Mischien gaat het te ver, maar eerst maar eens ff kijken/ruiken/proeven voordat ik het veroordeel.

Ik moet zeggen, SOSA timmert lekker aan de weg met hun producten


van de week binnengekregen gelcreme en elastic....binnenkort ff proberen.

Iemand al de catalogus voor 2009 gedownload? Staat echt een enorm groot assortiment in .
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees Timmerman » 28 feb 2009, 00:44

Elastic is top

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door jeroenbr » 28 feb 2009, 01:09

Het enigste wat wij gebruiken is de emulgator van sosa, erg hanig met vinaigrette's die je niet in de schift wil. Met een aantal recepturen krijg je een veel mooie resultaat. Geen uitlopers enz. Sosa heeft veel mooie producten, maar ook erg veel gare producten die ze volgens mij alleen maar maken omdat het kan haha

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Maurits » 01 mar 2009, 14:44

Cees schreef:Mischien gaat het te ver, maar eerst maar eens ff kijken/ruiken/proeven voordat ik het veroordeel.
Daar heb je natuurlijk gelijk in....Laat het ons weten als je het getest hebt!
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees » 02 mar 2009, 01:41

Cees Timmerman schreef:Elastic is top
Enige dingen waar ik op moet letten? en op welke manier pas je het toe?
Ik had gezien als leuk voorbeeld: glas met daarin desert...daarover de elastic gelei gespannen en daar verder op gebouwd...vond het er mooi uitzien! Of het te kanen is dat weet ik nog niet :P

Hier de link van SOSA catalogus 2009 in pdf formaat.....lastig te vinden als je niet weet welke site het is schijnt!

http://www.sosa.cat/catalogues/Sosa09english.pdf
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees » 02 mar 2009, 01:54

jeroenbr schreef:As. Maandag op de hanos groningen opendag is er ook een sosa stand aanwezig met een breed assortiment. Of ze veel in huis hebben en kunnen verkopen .. dat weet ik niet.

Laat even weten als je wilt :)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door jeroenbr » 02 mar 2009, 15:04

Cees schreef:
jeroenbr schreef:As. Maandag op de hanos groningen opendag is er ook een sosa stand aanwezig met een breed assortiment. Of ze veel in huis hebben en kunnen verkopen .. dat weet ik niet.

Laat even weten als je wilt :)
Mossel en Oester poeder was aanwezig, als poeder niet te haggelen. Ook ruikt het smerig. Maar verwerkt in een sferificatie smaakte het net als een oester. En zo at je het ook ...

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees » 05 mar 2009, 02:05

Cees Timmerman schreef:Elastic is top
Vandaag ff vluchtig bezig geweest met elastic....moet zeggen het mond gevoel van de gelei is echt goed te noemen! Ik hou niet zo van agar....elastic geeft een heerlijk mondgevoel en is prettig!
Laatst gewijzigd door Cees op 08 mar 2009, 10:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees Timmerman » 05 mar 2009, 07:47

Ik gebruik het nogal eens om bv bietensap of komkommersap mee te binden, daar kan je dan weer mooie tagliatelle van snijden. Met gel vegetal breken die lange dunne linten makkelijk, maar met elastic heb je daar totaal geen last van.
Het mondgevoel is inderdaad verbazingwekkend, op het oog lijkt het rubber, maar dat is het absoluut niet.

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door roland » 08 mar 2009, 00:57

is dit misschien raar wat ik nu zeg maar hebben jullie nog wel tijd om je eigen jus te trekken
of vergeten jullie dat.
ik vind sommige dingen leuk maar je kan er ook een hoop zo door de plee trekken en het kost je ook een hoop euries
laat mij maar een lammetje uitbenen puur genot
en de tijd komt eraan

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Leo » 08 mar 2009, 01:09

mooi punt.. Die discussie kan denk ik beter in een ander topic.

Vind die aardbeien op het moment meer storen dan de Sossa of Texturas.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees » 08 mar 2009, 01:26

Ja we trekken onze eigen jus gewoon!
Die aardbeien moeten je niet storen...dat waren ook nog eens spaanse....niet mijn ding! De smaak ervan is trouwens wel verbeterd. Het gaat hier puur om een presentatie met elastic...niks meer niks minder.Rommel opgemaakt om te kunnen kijken wat we ermee kunnen.

Vind het ook jammer dat er in een perspectief word gekeken die niet vergelijkbaar is in alle restaurants! Mischien zou je dit forum dan anders moeten gaan noemen. Bijvoorbeeld " michelin koks forum "
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

roland
Berichten: 103
Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door roland » 08 mar 2009, 01:32

spelen mag volgens sommige niet

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees » 08 mar 2009, 01:35

roland schreef:spelen mag volgens sommige niet
Beetje dom eigenlijk is mijn mening. Je zult toch moeten experimenteren voor je iets nieuws wilt maken. Of gebeurdt dat bij jullie niet? Ik weet ook niet wat jij onder spelen verstaat..zou je dat beter kunnen uitleggen?
Was jij ook niet die gene die dacht dat Dhr, Boer een ster zou verliezen, omdat hij een keer op TV was te zien?
Laatst gewijzigd door Cees op 08 mar 2009, 10:44, 2 keer totaal gewijzigd.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Pluter » 08 mar 2009, 01:37

Leo schreef:mooi punt.. Die discussie kan denk ik beter in een ander topic.
Vind ik ook. Bij deze!
http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... =24&t=5647

Ik ben geen principiele tegenstander van sosa/textura's, maar ik heb net effe te vaak koks het kookvocht van hun mosselen zien weggooien om dit soort produkten serieus te nemen.

Bij voorbaat mijn excuses voor het gebrek aan eenduidige communicatie in het nieuwe topic.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Leo » 08 mar 2009, 09:28

Cees schreef:Ja we trekken onze eigen jus gewoon!
Die aardbeien moeten je niet storen...dat waren ook nog eens spaanse....niet mijn ding! De smaak ervan is trouwens wel verbeterd. Het gaat hier puur om een presentatie met elastic...niks meer niks minder.Rommel opgemaakt om te kunnen kijken wat we ermee kunnen.

Vind het ook jammer dat er in een perspectief word gekeken die niet vergelijkbaar is in alle restaurants! Mischien zou je dit forum dan anders moeten gaan noemen. Bijvoorbeeld " michelin koks forum "
zo ver wil ik zeker niet gaan..
Hoe is de smaak met elastic?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Pinxo » 08 mar 2009, 14:21

Ik heb het gisteren (zaterdag) even in mijn handen gehad bij de Hanos maar toen ik de prijs zag heb ik het heeeel snel weer teruggezet: 50€ voor zo'n potje!! :shock:
dan koop ik toch liever een truffeltje of een kreeftje

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Cees » 08 mar 2009, 23:11

Die elastic bedoel je?
ja hij is idd wel aan de prijs.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

mamm13
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 jun 2009, 13:27

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door mamm13 » 20 mei 2010, 15:38

waar kan men eigenlijk Gel vegetal verkrijgen?

Wimpie
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 jan 2011, 00:07

Re: SOSA zeewater mosselpoeder oesterpoeder

Bericht door Wimpie » 31 jan 2011, 00:26

Hoe moet je dan dat oesterpoeder verwerken?

Plaats reactie