SOSA GLOW

is het de Moleculaire Gastronomie, of is het iets anders? praat hier over de trends; Koken met Roner, thermomix of Pacojet
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

SOSA GLOW

Bericht door Cees » 16 feb 2009, 18:31

Misschien zijn er al wel mensen die ermee hebben gewerkt?
Wel grappig voor discotheken en trendy bars...poeder schijnt van vitamine b12 en malto dextrine te worden gemaakt.

spaceglow.jpg
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: SOSA GLOW

Bericht door Cees Timmerman » 16 feb 2009, 23:00

Ik heb gezien wat het teweeg brengt op de Flemish Primitives. Spectaculair, want je lippen, tong en tanden worden ook fluoriserend. Nadeel: alleen te zien bij blacklight. Vraag: wie werkt in of heeft een restaurant met blacklight?

Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: SOSA GLOW

Bericht door Pinxo » 17 feb 2009, 09:14

Ik heb het pas gebruikt in een hippe champagnebar (geimproviseerd)
De tafels daar hadden ergens blacklight in de randen, dat scheen door de glasplaat en alles wat met "glow" bewerkt was ging licht geven op die plaat. Heel spectaculair!
Maar dat was inderdaad een tijdelijke opstelling t.b.v. een expositie. Blacklight in een restaurant? stel je krijgt een lucratieve groep binnen waarvan de directeur last heeft van roos... die zie je nooit meer terug denk ik

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: SOSA GLOW

Bericht door Maurits » 17 feb 2009, 09:23

Het zal wel nooit aanslaan, want blacklight in hippe clubs is gevaarlijk.....dan lichten alle neuzen op.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

marcin
Berichten: 234
Lid geworden op: 29 okt 2006, 15:22
Locatie: cadzand
Contacteer:

Re: SOSA GLOW

Bericht door marcin » 17 feb 2009, 16:24

dit produkt is niet het zelfde als wat gebruikt werd tijdens flemish primitives

voor de glow van sosa is blacklight nodig , tijdens de demo alleen warmte van je mond en dan natuurlijke reactie

de glow heeft een hele nare smaak, lijkt op spiritus
iedereen ziet wanneer ik dronken ben, maar niemand ziet wanneer ik dorst heb!

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: SOSA GLOW

Bericht door Cees Timmerman » 17 feb 2009, 20:38

Was me niet zo opgevallen, ik vond het gewoon een matig smakende lollie

paul van der doelen
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 nov 2007, 21:11
Locatie: berlicum
Contacteer:

Re: SOSA GLOW

Bericht door paul van der doelen » 23 jun 2009, 19:50

heeft er iemand met glow van sosa gewerkt er staat niet op wat de verhouding is oid
en heb je er perse blacklight voor nodig?? :?:
paul van der doelen

www.hautecuisinecatering.nl

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: SOSA GLOW

Bericht door chef-dave » 23 jun 2009, 23:58

Cees Timmerman schreef:Was me niet zo opgevallen, ik vond het gewoon een matig smakende lollie
inderdaad cees en weet niet op welke plaats jij zat maar in ons vak waren de reactie's alles behalve positief te noemen, uitspraak oa van iemand met meer dan 20 jaar ** "is het met deze bulshit dat ze hopen om het culinaire naar hoger niveau te halen" en ben het er niet helemaal mee oneens. En voor iedereen denkt dat ik zowat de grootste tegenstander ben van texturas en sosa! is dus niet, ik gebruik zelf ook sommige toepassingen, maar het verhaal begon bij texturen en meerwaarde voor het gerecht, hetgeen bij deze ver te zoeken is wat mij betreft.
greetz
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: SOSA GLOW

Bericht door Cees Timmerman » 24 jun 2009, 06:53

Ik zat op de voorste rij Dave, toevallig tussen de culinaire journalisten, die het prachtig vonden. Resultaat van het op de voorste rij zitten was wel dat ik en mijn maat met onze koppen op de dvd staan, bijgeleverd bij het boek, en dat is voor iemand die zo publiciteitsgeil is als ik dan weer aardig :D :D

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: SOSA GLOW

Bericht door Leo » 24 jun 2009, 07:45

ik heb de dvd ook op me pc nu. Zal hem eens bekijken.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: SOSA GLOW

Bericht door Cees » 08 jul 2009, 21:54

Kun je die dvd uploaden?
Ben ook wel nieuwsgierig:)
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Stinl
Berichten: 37
Lid geworden op: 25 apr 2009, 16:47

Re: SOSA GLOW

Bericht door Stinl » 18 aug 2009, 12:10

Bah, ik herinner me de smaak nog van dat poeder, krijg er nog rillingen van!

Er werd zo niets op de verpakking vermeld wat het deed dus kocht ik het maar, miskoop dus sinds ik geen blacklight heb!

*Wacht ongeduldig op een nieuwe weegschaal voor het texturas-avontuur te herbeginnen*

Plaats reactie